در این مقاله کراتین، کراتین درمانی مو، مواد مختلف کراتین مو و اوزون تراپی مو معرفی می شود. جهت آشنایی بیشتر با کراتین مو و تمامی نکات آن ادامه مطلب را بخوانید.
تیترهای مطالب این صفحه:
✔کراتین درمانی مو↓
✔کار اصلی کراتین مو چیست؟↓
✔ کراتین و صافی مو↓
✔ آموزش کراتین و تاثیر آن بر روی مو↓
✔ روش نیمه دائمی کراتین مو↓
✔اساس کار احیای مو با کراتین مو↓
✔تفاوت کراتین مو و ریباندینگ↓
✔ قیمت کراتین مو↓
کراتین درمانی مو
مو یکی از عوامل تاثیرگذار بر ظاهر انسان هاست. این امر سبب می گردد که افراد مختلف حساسیت خاصی نسبت به موهای خود داشته باشند. در بین افراد گوناگون حالت موهای مختلفی دیده می شود. حالت موهای مختلف شامل موهای صاف و لخت، فر، مجعد، وز و شکننده و حالت های دیگر است. بسیاری از افراد تمایل دارند موهایی صاف و لخت داشته باشند.بر همین اساس به دنبال روشی برای صاف کردن موهای خود هستند. در این مقاله سعی داریم یکی از روش های متداول و پرطرفدار در صافی مو را به شما معرفی کنیم. بله حدس شما درست است. در اینجا نگاهی به کراتین مو به عنوان روشی جهت صاف و احیای موهای وز و فر میپردازیم.
کراتین چیست؟
درخشندگی و سلامت مو یکی از مهمترین فاکتورهای زیبایی در دنیای امروز محسوب می گردد. اگرچه در گذشته در برهه های مختلف داشتن موی مجعد و یا فر یکی از المان های زیبایی بوده است؛ با این حال در همان دوره هم سالم به نظر رسیدن موها که در موهای صاف بیشتر به چشم می آید، یک رکن اساسی به حساب می آمد. اما امروزه بیش از هر زمان دیگری داشتن موهایی صاف که به وضوح درخشنده هستند، طرفداران بسیاری دارد. در سال های اخیر داشتن آرایش های ملایم و در اصطلاح نچرال، در دنیای مد به یک ترند تبدیل شده است. به همین دلیل موهایی صاف و درخشنده که نیاز چندانی به فرم دهی ندارند و به همان شکل زیبا هستند، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. همین امر سبب شده است که چه افرادی که موهایی فر دارند و چه آنهایی که موهایی صاف دارند و به دنبل صاف تر شدن آنها هستند، روش های مختلف صاف کردن مو را امتحان کنند. یکی از این روش ها کراتین مو است که در برخی موارد تحت عنوان کراتینه مو هم شناخته می شود.
کراتین مو در واقع پروتئینی ساختاری است که ترکیب اصلی مو را تشکیل می دهد. این پروتئین که در اصل در بسیاری دیگر از ارگان های بدن از جمله پوست به وضوح دیده می شود، به شدت تحت تاثیر عوامل محیطی قرار می گیرد. در واقع کراتین چه زمانی که در مو قرار دارد و چه زمانی که از ترکیبات اصلی پوست است، وظیفه سلامتی و استحکام این ارگان ها را بر عهده دارد. عوامل محیطی اعم از مواد شیمیایی نظیر دکلره مو، دمای بالای سشوار و اتو مو، نور مستقیم آفتاب، کرم ها و مواد شیمیایی، سیگار، مصرف مواد غذایی مضر و غیره همه و همه می توانند در تخریب این پروتئین ساختاری و مهم، تاثیرگذار باشند. به همین سبب در روش های نوین احیای مو از جمله کراتین و کراتینه مو از این پروتئین ساختاری مستقیما جهت احیای موی آسیب دیده و یا صاف کردن موهای فر استفاده می شود.
کراتین یکی از پروتئین های اصلی ساختاری در بدن انسان و سایر جانداران است. این پروتئین در بخش های مختلف بدن دیده می شود. یکی از اصلی ترین وظایف آن در بدن قرارگیری در ساختمان مو می باشد. برخی از افراد موهایی با کراتین بالا دارند که این امر سبب میشود که موهایی صاف و لخت داشته باشند. از طرفی دیگر برخی از افراد دارای موهایی وز بوده و در ساختار موهای آنها فضاهایی خالی از این پروتئین به چشم می خورد. این امر خود سبب وز شدم موها می گردد.
کراتین مو چیزی حدود 95 درصد از ساختار مو را تشکیل می دهد. کراتین پروتئینی مارپیچی و نامحلول در آب و تمامی حلال های آبی است. این مشخصه کراتین در افزایش استقامت مو و سایر ساختارهایی که از کراتین تشکیل شده اند، نقش حیاتی دارد. کراتین پروتئینی است که در اصطلاح علمی آن را ماکروملکول می نامند. این ماکروملکول ها از ساختارهای کوچکی تشکیل شده اند که به راحتی قابل تجزیه شدن به آنها هستند. البته این تجزیه کراتین به ساختار سازنده خود، به این آسانی ها هم که فکر می کنیم نیست. نوع تجمع رشته های مارپیچی کراتینی در کنار یکدیگر و همچنین در مجاورت با مواد دیگر پروتئینی و غیر پروتئینی، میزان استحکام این ساختارها را نشان می دهد. کراتین ساختار بخش عظیمی از مو و ناخن را در پستانداران تشکیل می دهد. این پروتئین در نقش ساختاری در میان پرندگان و خزندگان نیز مشاهده می گردد.
کار اصلی کراتین مو چیست؟
کراتین مو روشی محبوب و مورد توجه برای صاف کردن موقتی موی افراد است. در واقع محصولاتی که تحت عنوان کراتین در بازارهای مختلف وجود دارند، محصولاتی تجاری با موادی نظیر کراتین هستند. در اینگونه محصولات علاوه بر پروتئین کراتین که جز اصلی مو را تشکیل می دهد، مواد دیگری بسته به فرمولاسیون شرکت تولید کننده وجود دارد. بنابراین یکی از مهمترین نکات در زمان کراتینه کردن مو توجه به ترکیبات مورد استفاده در این زمینه است. کار اصلی محصولات حاوی کراتین مو صاف کردن موی فر و مجعد افراد و همچنین شلاقی کردن موی افراد دارای موهای صاف می باشد. در واقع مواد حاوی کراتین روی ساقه مو قرار می گیرند و با کمک حرارت اتوی مو، این مواد به داخل ساقه موها تزریق می گردد. از آنجایی که موی انسان ها همواره در حال می باشد و همچنین عوامل محیطی و داخلی می توانند بر کیفیت مو اثرگذار باشند؛ کراتین مو را روشی موقتی می دانند. در این روش بسته به نوع مواد و همچنین میزان تبحر و تکنیک اپراتور، موی افراد ممکن است از سه ماه تا یکسال صاف بماند.
آیا کراتین برای مو مفید است؟
نشان داده شده است که کراتین ساختار مو را از درون بازسازی و تقویت می کند. حتی در میان برخی از آسیب دیده ترین موها، از جمله موهای سفید شده، نشان داده شده است که خواص مکانیکی مو را افزایش می دهد و همچنین از موها در برابر آسیب سر ناشی از اتو مو محافظت می کند.
کراتین و صافی مو
همانگونه که در بخش های بالا ذکر گردید، موی برخی از افراد وز و ناصاف است. تعدادی از افراد تمایل دارند موهای خود را از حالت وز به صاف تغییر دهند. یکی از روش هایی که امروزه کاربرد زیادی در صاف کردن مو دارد کراتین مو است. کراتین مو به عنوان روشی نیمه دائمی در صافی موها، امروزه به طور گسترده در کلینیک ها و سالن های زیبایی پوست ومو مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش مواد مورد استفاده با استفاده از تکنیک های خاصی به ساقه موها تزریق می شود. این عمل توسط قرار دادن مواد موردنظر بر روی مو و تکنیک خاص برای هر فرد انجام می گیرد.
در اینجا به چند مورد از مزایای این روش اشاره می شود:
احیای مو
منظور از احیای مو توسط کراتین تزریق مواد کراتین به داخل خلل و فرج ساقه مو است. افرادی که موهای وز و یا آسیب دیده ای دارند در ساقه موهایشان فضای خالی زیادی دیده می شود. این فضای خالی باید توسط این پروتئین پر شود. این امر به احیای ساختار مو کمک زیادی می کند.
آناتومی مو
برای شناخت و اهمیت کراتین مو، شناخت ساختار و آناتومی مو لازم و ضروری است. مو در واقع به عنوان بخشی از پوست شناخته می شود که از لایه اپیدرم پوست خارج شده و وظیفه کلی آن محافظت از اندام های مجاور است. در زندگی های امروزی که ما تجربه می کنیم به لطف پیشرفت چشمگیر در حوزه بهداشت و سلامت، شناخت کافی و لازم در مورد عناصر مختلف بدن از جمله مو، بدست آمده است. مویی که بر روی سر ما رشد کرده و در نگاه کلی برای ما جنبه زیبایی دارد، در واقع وظیفه محافظت از جمجمه را بر عهده دارد. در تمامی نواحی بدن که به میزان مختلفی مو در آنها رشد می کند، اندام مجاوری در همان ناحیه نیاز به محافظت بیشتر دارد. بطور مثال موی ابرو از ورود عرق به چشم ها و آسیب دیدن آنها در اثر ترکیبات موجود در عرق جلوگیری می کند.
مو بطور کلی از دو بخش ریشه (در زیر پوست) و ساقه (در خارج پوست و قابل مشاهده با چشم) تشکیل شده است. برای حفظ سلامت موها، توجه و اهمیت به هر دوی این بخش ها لازم و ضروری است. ریشه مو در زیر پوست قرار دارد و پیاز مو، عضله راست کننده و غدد سبابه مرتبط با این قسمت از مو هستند. ساقه مو آن بخش از مو است که ارتباط تنگاتنگی با پروتئین کراتین دارد. هر یک از ساقه های موی افراد از سه بخش مغز مو (Medulla)، پوسته مو (Cortex) و پوشش مو (Cuticle) تشکیل شده است. هر یک از این بخش ها در کنار ریشه مو ممکن است بر اثر عوامل محیطی و همچنین کمبودهای درونی دچار مشکل شده و تغییر در شکل و ساختار موها رخ دهد. منابع مختلف درصدهای متفاوتی را برای کراتین مو بیان می کنند اما می توان ادعا کرد که 95 درصد از کل ساختار مو از پروتئین کراتین تشکیل شده است. کراتین مو مجموعا شاما 18 اسید آمینه است که عناصر کربن، اکسیژن، نیتروژن، هیدروژن و گوگرد از عناصر اصلی و عمده این ساختار هستند. وجود عناصر دیگری مانند کلسیم، مس، کادمیوم، جیوه، اورانیوم، وانادیوم، سدیم و پتاسیم بر اهمیت حفظ ساختار شیمیایی مو تاکید دارند.
کراتین مو مناسب برای خانم ها و آقایان
زمانی که صحبت از تقویت مو به میان می آید تمرکز بیشتر افراد بر روی موهای خانم ها است. صرف نظر از جنسیت فرد متقاضی، کراتین مو می تواند جهت احیای موی افراد موثر باشد.
حالت پذیری بهتر مو
یکی از شکایت هایی که افراد با موهای وز دارند عدم حالت پذیری موهایشان است. کراتین کردن موها سبب افزایش قابل توجهی در حالت پذیری موها می گردد.
عدم آسیب دیدن موها
افراد دارای موهایی وز و ناصاف معمولا عادت به سشوار و اتو کشیدن روزانه موهایشان دارند. با این کار آسیب های جدی به ساقه و ریشه موهای خود وارد می کنند. کراتین مو کمک می کند که افراد برای چندین ماه متوالی نیازی به استفاده از این وسایل مضر برای مو نداشته باشند. این امر تا حد زیادی آسیب به موها را کاهش می دهد.
شایعاتی که در مورد درمان موخوره با کراتین اغراق می کنند
زمانی که کراتین مو به
عنوان روشی برای صاف کردن مو در بین بسیاری از افراد محبوبیت بالایی کسب نمود،
شایعات منفی و مثبت بسیاری پیرامون آن را گرفت. یکی از پر رنگ ترین شایعاتی که با
کراتین مو در ارتباط است، تاثیرگذاری مثبت و منفی این روش بر موخوره افراد می
باشد. آنهایی که کراتین مو را روشی جادویی و خارق العاده می دانند معتقد هستند که
کراتینه کردن موی افراد، موخوره موجود در موهای آنها را از بین می برد. از طرفی
دیگر برخی از کسانی که با کراتین مو مشکل دارند، بر این عقیده هستند که انجام
کراتین مو موجب موخوره در افراد می گردد. اگر بخواهیم از منظر علمی و بدون در نظر
گرفتن نظرات عمومی به این مساله بپردازیم باید اعتراف کرد که نظر هر دوی این افراد
تا حدودی صحیح می باشد. تعجب نکنید زیرا در ادامه دلیل صحت این مدعا را برای شما
تشریح می کنیم.
موخوره به دلایل مختلف
بوجود آمده و موی افراد را دچار آسیب می کند. یکی از مهمترین دلایل ایجاد موخوره،
خشکی موهاست. از آنجایی که مو در انتهایی ترین بخش خود فاصله زیادی با کف سر دارد،
چربی کف سر امکان رفتن به انتهای ساقه را به آسانی ندارد. این مساله در مورد
افرادی که دارای موی فر یا مجعد هستند بیشتر صدق می کند. زیرا در کسانی که موهایی
صاف دارند چربی کف سر راحت تر بر روی موها سر می خورد و به انتهای آنها می رود.
اکنون به ارتباط کراتین مو و موخوره پی بردید؟ بر اساس مدعایی که پیش از این ذکر
گردید خشکی مو و نرسیدن چربی کف سر به انتهای موها، علت اصلی بروز موخوره است.
بنابراین در افرادی که موهای خود را کراتین می کنند از طرفی با کراتینه کردن مو
موجب تقویت آنها شده و از طرفی دیگر با صاف کردن موی بلند در رسیدن چربی کف سر به
انتهای آن کمک می کنند. نکته قابل توجه در این مورد این است که ما این آگاهی را
داشته باشیم که موخوره به هیچ عنوان قابل درمان نیست. در واقع مویی که توسط موخوره
چند تکه و شاخه شده است توسط هیچ پزشکی درمان نمی گردد. تنها راه رهایی از شر
موخوره کوتاه کردن مو تا آنجایی است که موخوره دارد.
چرا کراتین مو آسیب می بیند؟
کراتین یک پروتئین آلفا است و در دسته پروتئین های ساختاری و مارپیچی قرار دارد. آلفا پروتئین ها در مقایسه با شکل بتای این ساختارهای آلی، مقاومت و استحکام پایین تری دارند. بتاکراتین ها که به وفور در پر پرندگان و فلس خزندگان دیده می شود، ساختار سفت و تجزیه ناپذیرتری دارد. اما به هر صورت انواع کراتین ها اعم از شکل آلفا و بتای آن، یک پروتئین هستند و پروتئین ها ملکول های آلی حساسی به شمار می روند. سه شکل از پیوند در ساختمان مو دیده می شود. این پیوندها شامل پیوندهای هیدروژنی، الکترواستاتیکی و پیوند های دی سولفیدی هستند. وظیفه این پیوند ها به هم چسباندن ملکول ها و بخش های مختلف مو است. مادامی که این پیوندها سالم باشند مو دارای ظاهر و باطن سالمی بوده و درخشش خاص خود را دارد. هر عاملی که موجب شکسته شدن این پیوندها شود می تواند سلامت کراتین مو را به شدت تهدید کند.
بیشترین حساسیت پروتئین ها و پیوندهای تشکیل دهنده آنها شامل حساسیت به دمای بالا، برخی از محلول های شیمیایی نظیر دکلره مو، وارد شدن نیروی شدید و غیره می باشد. بر همین اساس است که متخصصین حوزه سلامت و زیبایی مو همواره به مراقبت از موها در برابر عواملی که این مشکلات را ایجاد می کنند، تاکید دارند. یکی از آسیب زننده ترین عامل از بین عوامل بیرونی به ساختار و کراتین مو، استفاده مداوم از اتو مو و سشوار است. این دستگاه ها هر کدام حرارت قابل توجهی را به ساختار پروتئینی مو وارد می کنند. در اثر حرارت شدید و مداوم، پیوندهای نامبرده در ساختار مو دچار شکستگی شده و ساختمان مو تغییر می کند. از طرفی دیگر استفاده از مواد شیمیایی نظیر دکلره مو می تواند در نقش عامل مخرب شدید، پیوندهای موجود در ساختمان مو را بشکند و شکل ظاهری مو را تغییر دهد. مقالات بعدی ما را دنبال کنید تا بیشتر شما را با عوامل تهدید کننده سلامت و زیبایی مو آشنا کنیم.
آموزش کراتین و تاثیر آن بر روی مو
تقریبا تمامی افرادی که کراتین را به عنوان روش صاف کردن مو انتخاب می کنند از انتخاب خود راضی هستند. این روش باعث صاف شدن موهای وز و آسیب دیده شده و بافتی صاف و شلاقی به مو می دهد.
کراتین مو و انجام آن یک کار تخصصی بوده و نیاز به مهارت بالایی دارد. میزان موادی که برای موی هر فرد به کار برده می شود یا مقدار اتوکشی مورد نیاز موهای مختلف، متفاوت است. تنها یک فرد دوره دیده و مجرب می تواند بدون آنکه آسیبی به مو وارد کند، کراتین مو را به خوبی انجام دهد. به همین دلیل توصیه ما این است که در صورتیکه قصد انجام این کار را دارید از گذاشتن موهای خود که سرمایه زیبایی شما محسوب می شوند، در زیر دست یک فرد ناشی و دوره ندیده خودداری کنید. آموزش کراتین مو نیازمند گذراندن دوره های تخصصی زیر نظر اساتید مجرب است؛ با این وجود چنانچه تمایل دارید آشنایی جزئی با مراحل و روند انجام کراتین مو داشته باشید، در ادامه ما را همراهی کنید. مراحل انجام کراتین مو به ترتیب زیر است.
- قبل از شروع پروسه کراتینه کردن، موها باید با یک شامپوی قلیایی شسته شوند. این شامپو به باز شدن کوتیکول مو و جذب هرچه بیشتر مواد کراتین کمک می کند. در برخی از مارک های کراتین مو این شامپو همراه با ماده اصلی کراتین، وجود دارد.
- مو ها را به میزان 80 درصد خشک کنید؛ به این معنی که موها هنوز باید 20 درصد رطوبت داشته باشند. در این مرحله سعی کنید از باد سرد سشوار کمک بگیرید.
- مواد کراتین مو را به همان شیوه ای که در دستور آن موجود است، آماده کنید. پس از آنکه مو ها را به بخش های مختلفی تقسیم کردید، مرحله آغشته کردن مو به مواد کراتین را از یک سانتی متری ریشه انجام دهید.
- ماده کراتین مو را به مدت 20 دقیقه بر روی مو ها باقی بگذارید.
- پس از گذشت این مدت زمان نوبت به مهمترین مرحله آموزش کراتین مو، یعنی مرحله اتوکشی می رسد. برای این کار دسته های کم حجمی از موها را انتخاب کنبد تا به خوبی اتو شوند. در این مرحله توجه داشته باشید که از اتو مو سرامیکی و با دمای 200 تا 230 درجه بر حسب میزان ضخامت مو، استفاده کنید.
- پس از انجام کراتین نباید تا 3 روز حمام کنید. جمع کردن مو در این 3 روز ممنوع است. پس از آن نیز سعی کنید کمتر موهای خود را با کش و یا هر وسیله دیگری ببندید.
برای خرید فیلم آموزشی کراتین درمانی مو کلیک کنید
قابل استفاده در موهای رنگ شده
برخی دیگر از روش های صاف کردن مو دارای محدودیت در مورد موهای رنگ شده هستند. این در حالیست که کراتین مو هیچ محدودیتی در این زمینه ندارد. افرادی که موهای رنگ شده دارند هم می توانند موهای خود را کراتین کنند.
انواع حالت مو
حالت موی افراد متفاوت است. در کنار آن سلیقه های متفاوتی نیز برای حالت موها وجود دارند. برخی از افراد موی لخت دوست دارند. برخی دیگر موی فر یا مجعد را ترجیح می دهند. این امر تا حد زیادی تحت تاثیر سلیقه شخصی قرار دارند. در هر صورت حالت موی افراد تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد. ولی این بدان معنا نیست که حالت موی افراد قابل تغییر نباشد. امروزه افراد با موی فر، لخت، مجعد و … می توانند به آسانی از طریق روش های موقت نظیر اتو کردن موها و نیمه دائم نظیر کراتینه مو حالت موهای خود را تغییر دهند. در اینجا قصد داریم شما را با روش کراتین مو، مزایا و معایب آن آشنا کنیم.
بهترین مارک کراتین مو
کراتین مو محصولی پروتئینی است که در احیای موهای آسیب دیده و صاف شدن موهای فر و زبر موثر است. به طور کلی محصولاتی که از پروتئین مشتق می شوند به دلیل اهمیت بالایی که در خلوص آنها وجود دارد، بسیار حساس هستند. به همین سبب نمی توان هر محصولی را که تحت عنوان کراتین مو تولید و روانه بازار می شود، مورد استفاده قرار داد. یافتن بهترین مارک کراتین مو ارزش هزینه کردن را دارد. بطور کلی بهترین مارک کراتین مو بر اساس کارکردی که از کراتین مو انتظار داریم متفاوت است. برخی از محصولاتی که بهترین مارک کراتین مو نیز هستند، تنها موجب احیای موهای آسیب دیده می شوند. این در حالی است که دسته ای دیگر از محصولات کراتین مو تنها موها را صاف کرده و تاثیری بر احیای موها ندارند. اما جای نگرانی نیست زیرا امروزه محصولاتی با کیفیت عالی نیز تولید شده اند که هر دو علکرد را بصورت همزمان دارند. بطور کلی محصولاتی نظیر کراتین ریسرچ، گلد لیبل، کراپلکس، ریو و غیره تعدادی از بهترین مارک کراتین مو هستند.
روش های مختلف تغییر حالت موها
تغییر حالت مو از صاف به فر و بلعکس امروزه به یکی از کارهای روتین مو تبدیل شده است. این کار به روش های مختلفی انجام پذیر است. بر اساس مدت زمان تاثیرگذاری این روش ها می توان آنها را به دو دسته کلی زیر تقسیم بندی کرد:
روش های موقتی تغییر حالت مو
در این نوع از تغییر حالت مو، افراد موقتا و برای چند ساعت حالت موهای خود را تغییر می دهند. برای این منظور از وسایلی نظیر اتو مو، سشوار، دستگاه بابلیس، بیگودی، اسپری موس و … استفاده می کنند. این روش ها هر کدام به نوبه خود دارای یکسری معایب و مزایا هستند.بطور مثال استفاده مداوم از اتو مو برای صاف کردن موها موجب آسیب به مو می گردد. وسایل حرارتی نظیر اتو مو، بابلیس، ویو مو و سشوار موجب آسیب جدی به کوتیکول مو می گردند. وسایل دیگری نظیر بیگودی و اسپری موس به دلیل نداشتن حرارت آسیب کمتری به موها وارد می کنند.
روش نیمه دائمی کراتین مو
بسیاری از افراد وقت و حوصله استفاده از روش های موقت تغییر حالت مو را ندارند. این امر سبب گرایش افراد به استفاده از روش های نیمه دائمی می گردد. در کنار صرفه جویی وقت در این روش ها، آسیب آنها از روش های موقت کمتر است. بطور مثال کراتین مو برای مدت زمانی مشخص فرد را از استفاده سشوار و اتو مو بی نیاز می کند.
کراتین مو
در کنار عوامل ژنتیکی که بر حالت مو تاثیرگذارند عواملی دیگر حالت مو را تحت تاثیر قرار می دهند. عواملی نظیر استفاده مداوم از رنگ مو، سشوار، اتو مو، شستن موها با شامپوی نامناسب، شستن موها با آب داغ و … موجب وز و بد حالت شدن موها می گردند. ساختار اصلی مو از پروتئین کراتین است. این پروتئین تحت تاثیر عوامل آسیب زننده ای که در بالا ذکر شد قرار می گیرد. در افرادی که موهای آسیب دیده دارند بخش اعظمی از کوتیکول مو از کراتین خالی شده است. با ایجاد این حفره ها حالت مو شکننده و وز به نظر می رسد.
کراتین مو یکی از کارهایی است که به کمک احیای موی آسیب دیده می آید .در این روش کوتیکول مو مستقیما در معرض پروتئین کراتین قرار می گیرد. این پروتئین به وسیله حرارت ناشی از اتو مو که در روش کراتین مو به کار می رود مستقیما وارد حفره های خالی می گردد. با پر شدن این حفره ها مو احیا شده و در کنار حالت سرزندگی، لخت و شلاقی می گردد.
مراحل کراتینه مو
کراتین مو یا به عبارتی دیگر کراتینه مو روشی برای صاف کردن مو است که به صورت مرحله ای انجام می شود. انجام صحیح هر یک از این مراحل که در قسمت آموزش کراتین مو به آن اشاره شد، تاثیر چشم گیری در نتیجه کار دارد. مراحل کراتین مو برای مواد مختلف ممکن است متفاوت باشد. با این وجود برای 90 درصد مواد کراتینی که در بازار یافت می شود مراحل کراتینه مو به شکلی است که در قسمت آموزش کراتین مو به آن پرداخته شد. طی کردن همه مراحل به همان ترتیب و دقت کافی و مناسب می تواند نتیجه ای ایده آل را به همراه داشته باشد.
بیشتر بخوانیم : آموزش آنلاین میکرودرم
مراقبت های بعد از کراتین مو
کراتین مو تنها بخش کوچکی از مراحل مهم خود را در درون سالن ها و آرایشگاه ها سپری می کند. قسمت اعظم ماندگاری کراتین مو تحت تاثیر مراقبت های بعد از آن قرار دارد. مراقبت های بعد از کراتین مو عبارتند از قرنطینه کردن موی کراتین شده برای سه روز، استفاده از شامپو فاقد سولفات، استفاده از ماسک و سرم موهای مناسب، عدم بستن و جمع کردن طولانی مدت موها و غیره. انجام هر یک از این مراقبت ها و توجه به موی کراتین شده می تواند ماندگاری این مواد را برای چندین ماه بیشتر از حالت متعارف افزایش دهد.
اساس کار احیای مو با کراتین مو
کراتینه مو در صاف و شلاقی کردن موهای وز، فر و یا موهای صاف آسیب دیده در اثر عوامل آسیب زننده، به کار می رود. برای این منظور ممکن است از مواد مختلفی استفاده گردد. کراتین مو با کمک مواد مختلف در نهایت به صاف شدن موها می انجامد. با این حال کیفیت مواد مورد استفاده در حین کراتین مو در کنار توانایی اپراتور انجام دهنده، تاثیر بسیار زیادی در نتیجه کار دارد. پیش از آنکه به مرور و مقایسه مواد مختلف کراتین مو بپردازیم لازم است با اساس این روش آشنا شویم.
کراتین بخش اصلی تشکیل دهنده فولیکول مو است. این ماده همان چیزی است که موجب شادابی و لختی در ساقه مو می گردد. کاهش میزان کراتین فولیکول مو به هر دلیل، موجب تغییر حال موها و وز شدن آنها می شود. عواملی نظیر سشوار کشیدن های با حرارت بالا، اتو مو، بی رنگ کردن موها با مواد شیمیایی، رنگ های شیمیایی مو، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه خورشید، تغذیه نامناسب و غیره موجب کاهش محسوس میزان کراتین مو می گردد. با کاهش کراتین مو، حفره های خالی از کراتین در فولیکول مو تشکیل شده و همین حفره های خالی موجب شکنندگی مو در همان ناحیه شده و حال موها را تغییر می دهند. اساس کار صافی مو با کراتین تراپی، پر کردن این حفره های خالی با استفاده از مواد کراتینه مرغوب است.
کراتین مو در خانه
کراتین مو به ظاهر روشی ساده برای صاف کردن مو است. اما آنچه که ما پس از چندین سال تجربه در انجام این عمل کسب کرده ایم، اهمیت بسیار زیاد میزان تبحر فرد انجام دهنده است. چنانچه فردی که برای شما کراتین مو انجام می دهد فردی حرفه ای و آگاه به زیر و بم این کار نباشد، بدون شک می تواند عواقب بسیار بدی را به دنبال داشته باشد. عدم رضایت از نتیجه کار، سوختن و آسیب دیدن موها، سوختن قسمت هایی از پوست اطراف مو در اثر اتو کشیدن نامناسب و غیره تنها بخش کوچکی از این ریسک ها هستند. بنابراین ما در سالن زیبایی شادلین انجام کراتین مو در خانه را به هیچ وجه توصیه نمی کنیم.
مواد مختلف کراتین مو
کراتین مو برای چندین سال پیاپی یکی از محبوب ترین روش های احیا و صافی مو به شمار می آید. مراکز و سالن های مختلفی که خدمات کراتین مو را ارائه می دهند، از مواد اولیه مختلفی برای این کار استفاده می کنند. هریک از این مواد بر حسب میزان کارایی خود، اثرات متفاوتی را بر میزان احیا و صافی مو برجای می گذارند. بر همین اساس در این بخش از مقاله بنا داریم شما را با مواد مخلف کراتین مو و کارایی هر یک از آنها آشنا کنیم.
مواد کراتین مو همان ماده ای است که مانند رنگ بر روی موها قرار داده شده و پس از مدت کوتاهی سبب صاف شدن و احیای مو می گردد. این مواد کراتین مو از ترکیبات مختلفی تشکیل شده است. از اصلی ترین ترکیبات آن می توان به کراتین مایع اشاره کرد. کراتین مایع موجود در مواد کراتین مو با استفاده از ترکیبات و ساختار های مخصوص در عمق ساختار مو نفوذ کرده و در آن تثبیت می شود. مواد کراتین مو و میزان کیفیت آنها، تاثیر فراوانی بر قیمت محصول و نتیجه کار دارد.
کراتین مو مواد اولیه به کار گرفته شده در صاف و احیا کردن موهای مجعد، فر، وز و آسیب دیده است. این ماده در کشورهای مختلف دنیا توسط کارخانجات سازنده مواد آرایشی و بهداشتی، تولید می گردد. در کشور ما نیز شرکت های مختلف در چندین سال اخیر اقدام به تولید مواد اولیه کراتین مو با کیفیت های مختلف، کرده اند. در این میان چندین نوع کراتین که تحت عناوین کراتین برزیلی، کراتین مراکشی، کراتین ژاپنی و کراتین آمریکایی شناخته می شوند، بیش از همه در عرصه زیبایی و احیای مو شناخته شده هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا تار و پود این نام های آشنای کراتین مو را برای شما بشکافیم.
کراتین مو با مواد برزیلی چیست؟
کراتین مو با مواد برزیلی شاید یکی از اشتباهات بزرگ افراد در حیطه استفاده از الفاظ در کراتین مو باشد. زیرا کراتین برزیلی در واقع یک برند خاص تولید برزیل نیست بلکه کراتین برزیلی به نوعی به نحوه انجام کراتین مو به روش برزیلی اشاره دارد. در حالیکه شرکت های برزیلی چندین محصول محبوب کراتین را وارد بازار کرده اند، اما تمامی کراتین هایی که بر روی آنها از اصطلاح کراتین مو برزیلی استفاده شده است، صرفا ساخت برزیل نیستند. مردم برزیل از موهایی بسیار فر و مجعد برخوردار هستند بنابراین کراتینی که برای صافی موی آنها استفاده می شود باید بسیار قوی باشد. بر همین اساس می توان گفت که کراتین مو با مواد برزیلی منظور موادی است که با داشتن فرمالدهید بالا به صاف شدن و شلاقی شدن هرچه بیشتر مو می انجامند.
کراتین مو با مواد مراکشی چیست؟
کراتین مو با مواد مراکشی دقیقا اصطلاحی مشابه با کراتین مو با مواد برزیلی است. در واقع در بین افراد مبتدی و بی تجربه و حتی گاها در بین افراد حرفه ای در زمینه کراتین مو، بارها اصطلاح انجام کراتین مو با مواد مراکشی به گوش ما خورده است. اما می توان این اصطلاح را اصطلاحی اشتباه دانست و آن را با اصطلاح کراتین مو با روش مراکشی و یا برزیلی جایگزین کرد. ریشه این اصطلاح اشتباه از آنجا نشات می گیرد که بومیان مراکش و برزیل افرادی با موهای بسیار مجعد، ضخیم، فر و زبر هستند. انجام کراتین مو برای اینگونه از افراد باید به واسطه مواد کراتینی قوی انجام گیرد. بنابراین هر مواد کراتین مو ساخت هر کشوری که باشد چنانچه قوی بوده و توانایی صاف کردن وزترین و فرترین موها را داشته باشد، تحت عنوان کراتین مراکشی و یا کراتین برزیلی شناخته می شود.
کراتین مو با مواد آمریکایی چیست؟
کراتین مو با مواد آمریکایی را می توان اصطلاحی درست در استفاده از مواد کراتین مو به کار برد. کشور آمریکا با داشتن قوی ترین اقتصاد در عرصه جهانی، همواره تلاش در تولید مواد با کیفیت دارد. این کشور و سایر کشورهای صنعتی دنیا، نظارت های سفت و سختی را بر مواد تولید شده در کشور خود اعمال می کنند. بنابراین می توان کراتین مو آمریکایی را یکی از بهترین کراتین های موجود در بازار تلقی کرد. برندهای مختلف آمریکایی، کراتین مو با کیفیت های گوناگونی تولید می کنند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با تعدادی از برندهای با کیفیت کراتین مو آشنا شوید.
کراتین مو ژاپنی چیست؟
کراتین مو ژاپنی هم یکی از اصطلاحات رایج و کاملا اشتباه در مورد صافی مو است. البته ممکن است کشور ژاپن نیز تولید کراتین مو را در کارخانجات خود انجام دهد و مو با همان روش برزیلی و مراکشی اما با مواد ژاپنی صاف گردد. اما صافی مو ژاپنی یا ریباندینگ یک روش کاملا متفاوت از کراتینه کردن مو است. در این روش صافی، مواد خاصی به کار گرفته می شود که بطور کلی ساختار کوتیکول مو را تغییر می دهد. این ماده که متشکل از مشتقات اسید گلیکولیک است، برخی از اتصالات مو که باعث ایجاد فر و مجعد بودن مو می شوند را، از بین می برد. در این روش به هیچ وجه از کراتین و مشتقات آن برای صاف کردن مو استفاده نمی شود.
تفاوت کراتین مو و ریباندینگ
کراتینه مو و ریباندینگ دو روش از شناخته شده ترین روش های صاف کردن مو به شمار می آیند. اگر شما موهای فر و مجعدی دارید و به دنبال یافتن راه حلی برای صافی موهای خود می گردید، بهتر است با ویژگی های این دو روش به خوبی آشنا باشید. در ادامه با همراه باشید تا تفاوت های اساسی این دو روش صافی مو را با یکدیگر بررسی کنیم.
ماندگاری
کراتینه مو و ریباندینگ دارای ماندگاری صافی مو کاملا متفاوتی هستند. صاف ماندن موها در روش کراتین با قوی ترین مواد کراتینه نهایتا 9 ماه تا یکسال ادامه دارد. اما در روش ریباندینگ به دلیل تغیر اساسی در ساختار مو، صافی موهای ریباندینگ شده تا پایان عمر ماندگاری داشته اما ریشه موهای خارج شده از پوست به شکل موی اصلی افراد یعنی فر و وز می باشد.
قابلیت انجام بر روی موهای دکلره و رنگ شده
کراتین مو هیچ محدودیتی برای موهای رنگ و دکلره شده ایجاد نمی کند. این در حالیست که موهای بی رنگ شده به هیچ وجه نباید در معرض مواد صافی ژاپنی یا ریباندینگ قرار گیرند. این کار باعث آسیب شدید به ساقه مو شده و شکنندگی و ایجاد موخره و سوختگی مو را در پی خواهد داشت.
قابلیت انجام بر روی موهای سفید
کراتین مو بهترین انتخاب برای افرادی است که بخش اعظمی از موهای آنها سفید شده است. موادی که در ریباندینگ برای صافی مو مورد استفاده قرار می گیرند به هیچ وجه توانایی صاف کردن موهای سفید را ندارند. بنابراین چنانچه بیشتر موهای شما سفید شده است به انجام ریباندینگ اصرار نکنید. زیرا این کار تنها به هدر رفتن هزینه و زمان شما می انجامد.
مدت زمان انجام کار
کراتین مو در مقایسه با ریباندینگ مو مدت زمان بسیار کمتری را به خود اختصاص می دهد. یک فرد حرفه ای و آموزش دیده در دو ساعت می تواند کل موهای یک فرد را کراتینه کند. این در حالیست که ریباندینگ مو در خوشبینانه ترین حالت چیزی حدود 7 ساعت زمان را به خود اختصاص می دهد.
قیمت کراتین مو
قیمت کراتین مو یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از افراد است. اما متاسفانه به هیچ وجه نمی توان پاسخ جامع و درستی به این دغدغه و سوال داد. زیرا در بسیاری از موارد قیمت مواد کراتین مو ارتباط مستقیمی با کیفیت مواد دارد. مواد کراتین مو مختلفی تحت عناوین کراتین برزیلی، مراکشی، عربی، آمریکایی و غیره در بازار دیده می شود. اما نکته اساسی تاثیرگذار در قیمت مواد کراتین مو کیفیت بالای آن و همچنین میزان آسیب زا و یا ایمن بودن آن مواد برای مو است.
کراتین مو یکی از روش های تاثیرگذار در صاف شدن مو ها است. در این روش از ماده کراتین مو که توسط شرکت ها و کمپانی های مختلفی در سرتاسر دنیا تولید می شود، استفاده می گردد. قیمت کراتین مو به عوامل مختلفی وابسته است. یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت کراتین مو، شرکت سازنده آن است. کراتین مو برخی از کمپانی ها و شرکت ها از کیفیت بالاتری برخوردار بوده و بالطبع قیمت آن نیز بالاتر است. از جمله عوامل دیگری که در قیمت کراتین مو تاثیر گذار هستند می توان به کوتاهی و بلندی مو، میزان فر بودن یا آسیب دیدگی موها، سالن و آرایشگاهی که کراتین مو در آنجا انجام می شود اشاره کرد. بدون شک کراتینه کردن موهایی که بلند هستند نسبت به موهای کوتاه، مواد بیشتری را نیاز دارد. از طرفی دیگر هرچه موی افراد فر تر باشد و یا آسیب بیشتر دیده باشد نیاز به مواد کراتین مو را بالاتر می برد. سالنی که برای انجام کراتین مو انتخاب شده و میزان شهرت و مهارت آنها، تاثیر مستقیمی بر قیمت کراتین مو خواهد داشت.
کراتینه مو مدت زمان کمتری موها را در حالت صاف در مقاسه با ریباندینگ مو نگه می دارد. بنابراین هزینه مورد نیاز در این روش هم بالطبع کمتر از روش ریباندینگ است. از طرفی دیگر چون روش کراتین مو همه گیری بیشتری داشته و به دلیل آسیب کمتر به موها طرفداران خاص خود را دارد؛ همواره مواد کراتین در بازار بیشتر بوده و این مساله بر کمتر بودن قیمت آن تاثیرگذار است.
آیا کراتینه کردن مو خطرناک است؟
زمانی که از صاف کردن موها صحبت به میان می آید بسیاری از افراد دید منفی نگرانه ای به این مسائل دارند. اما مساله مهم این است که در بسیاری از روش های صافی مو، موادی که به کار می رود در کنار صاف کردن موها موجب احیای تار موهای آسیب دیده نیز می گردد. بر همین اساس، خطرناک تصور کردن کراتین مو را می توان تحت تاثیر مواد به کار رفته و همچنین تبحر فرد انجام دهنده آن دانست. بسیاری از افراد به دلیل اینکه تمایل دارند کار را با هزینه کمتری به انجام برسانند، به مراکزی که وعده انجام کراتین مو با نصف قیمت و یا بیشتر را می دهند، مراجعه می کنند. اما همانگونه که می دانیم هیچ ارزانی بی علت نیست. بنابراین افراد و سالن هایی که از مواد مرغوب استفاده می کنند نمی توانند قیمت نهایی را از حدی پایین تر بیاورند.
آسیب به مو
کراتین ساختار اصلی کوتیکول مو را تشکیل می دهد. در نتیجه استفاده از این ماده برای صاف کردن مو عملا آسیب چندانی به مو وارد نمی کند. اما در روش ریباندینگ به دلیل ایجاد تغییرات ساختاری در کوتیکول مو و شکستن ساختار کوتیکول مو در برخی از قسمت ها، امکان آسیب به مو بیشتر است.
7 نکته اساسی در ارتباط با کراتین مو و ریباندینگ مو
کراتینه مو و ریباندینگ مو را به عنوان دو روش مورد توجه در صافی مو با یکدیگر مقایسه کردیم. اگر تا اینجای کار هنوز نتوانسته اید در بین این دو روش یکی را انتخاب کنید، نگران نباشید. ما با ارائه 7 نکته اساسی شما را در این راه یاری می رسانیم.
- چنانچه موهایی نازک و شکننده دارید به هیچ وجه به دنبال ریباندینگ مو نروید.
- اگر صاف شدن دائمی مو برایتان بسیار مهم است و داشتن همیشگی موهایی صاف برایتان اهمیت دارد، ریباندینگ مو بهترین گزینه برای شماست.
- اگر بخش عظیمی از موهای شما سفید شده است (منظور حجم قابل توجه سفیدی است نه صرفا چند تار موی سفید) به هیچ وجه پول خود را با ریباندینگ موهایتان دور نریزید.
- چنانچه به دنبال روش صافی مو با هزینه کمتر هستید، کراتینه مو به دلیل داشتن هزینه پایین تر و معقول تر، انتخاب بهتری برای شماست.
- اگر همواره به دنبال تنوع برای استایل موهای خود هستید و نمی توانید از رنگ های روشن و بی رنگ کردن موهایتان دست بکشید، بهتر است از ریباندینگ چشم پوشی کرده و موهایتان را به روش کراتینه مو، صاف کنید.
- ممکن است گاهی دلتان برای موهای فر و حالت دار تنگ شود و بخواهید موهایتان را با سشوار و یا بابلیس حرارتی فر کنید، در این حالت بهتر است کراتین را جایگزین ریباندینگ کنید.
- برخی از افراد زمان و حوصله مراقبت های همیشگی و طولانی از موهای خود را ندارند، در این حالت ریباندینگ می تواند انتخاب بهتری باشد. زیرا در مقایسه با کراتینه مو به رسیدگی کمتری نیاز دارد.
روش های جدید کراتین مو با اوزون تراپی
کراتینه مو را به عنوان روشی نیمه دائم و پرطرفدار در صافی مو، به تفصیل مورد بررسی قرار دادیم. در سال های اخیر روشی ترکیبی به همراه کراتینه مو مورد استفاده قرار می گیرد که به احیا و صافی موها کمک فراوانی می کند. این روش تحت عنوان اوزون تراپی در بسیاری از سالن ها و کلینیک های زیبایی پوست و مو، استفاده می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا این روش نوین احیای مو را مورد بررسی قرار دهیم.
کراتینه مو و اوزون تراپی مو هر دو روش هایی برای صافی و احیای موهای زبر و آسیب دیده هستند. در اوزون تراپی مو از ملکول اوزون با اکسیژن فعال، جهت احیای موها استفاده می شود. این روش اگرچه توانایی صاف کردن مو را به اندازه کراتین ندارد، اما در کنار کراتین با هدف افزایش اثرگذاری آن استفاده می شود.
اوزون تراپی مو چیست؟
اوزون تراپی مو با استفاده از دستگاه مخصوص این کار، صورت می گیرد. در این روش موها با استفاده از یک کاور مخصوص درون محفظه کابینی دستگاه قرار می گیرند. در ابتدا بخار آب 40 درجه سانتی گراد بر موها اعمال می شود که موجب باز شدن فولیکول های مو می گردد. پس از این کار با استفاده از امواج فراصوت، ملکول اوزون شکسته شده و تک اکسیژن فعال وارد فولیکول مو می شود. سپس بطور ناگهانی دما کاهش یافته و فولیکول های مو بسته می شوند. اکسیژن به دام افتاده شده درون ساقه مو به احیای موها در کنار کراتینه مو، کمک می کند.
اوزون تراپی بهتر است یا کراتین مو؟
کراتینه مو روشی کاملا تخصصی برای صاف کردن مو است. از طرفی دیگر اوزون تراپی با اعمال اکسیژن بر ساقه مو با اهداف زیر صورت می گیرد:
- کمک به رفع ریزش مو
- افزایش حجم موها از طریق افزایش ضخامت هر تار مو
- افزایش جلای مو و کمک به خوش رنگ شدن موها
- کمک به رفع خارش، شوره و حساسیت کف سر
اگر به موراد ذکر شده در بالا توجه کنید متوجه تفاوت این دو روش اعمال شده بر مو خواهید شد. بسیاری از فعالین حوزه زیبایی و سلامت مو، روش اوزون تراپی را روشی برای صاف کردن موها نمی دانند. هرچند با احیای مو و افزایش جلای آن، ظاهر موها صاف تر به نظر می رسد، اما این صافی هرگز نمی تواند با صافی ناشی از کراتین تراپی برابری کند. اما این مساله زمانی که کراتینه مو و اوزون تراپی مو با هم تلفیق شوند، نتیجه ای کاملا شگفت انگیز در پی خواهد داشت.
کراتینه مو در ترکیب با اوزون تراپی توسط دستگاه مایکرومیست صورت می گیرد. اساس کار این دستگاه ها، استفاده از امواج فراصوت است. استفاده از دستگاه ماکرومیست ها و اعمال اوزون بر موها، موجب افزایش نفوذ مواد مختلف از جمله کراتینه مو، به اعماق کوتیکول مو می گردد.
5 نکته اساسی در کراتین مو
کراتین روشی بسیار محبوب برای صافی و احیای موها است. اگرچه روش های گوناگونی سعی در رقابت با این روش دارند، اما کراتین همواره در صدر جدول لیست روش های مختلف صافی و احیای مو قرار دارد. جهت نتیجه بخشی هرچه بیشتر این روش لازم است که نکات اساسی در مورد آن را بدانیم. 5 مورد از موارد اساسی در کراتینه مو عبارتند از:
- کراتین ماده اصلی تشکیل دهنده مو است و یک پروتئین ساختاری است. مواد پروتئینی در برابر حرارت و مواد شیمیایی تجزیه کننده پروتئین ها حساس هستند. بنابراین پس از انجام کراتین موهای خود را از حرارت بالا و استفاده از مواد شیمیایی مضر نظیر شامپوهای نامناسب، ژل و موس مو و سایر مواد دارای سولفات حفظ کنید.
- کراتین مو با برندهای مختلفی در بازار موجود است. تشخیص بهترین برند و بهترین نوع کراتین برای موی هر کسی باید توسط فرد متخصص و دوره دیده انجام گیرد. هنرآموزان آنیل آکادمی با گذراندن دوره آموزش آنلاین کراتین، به آسانی می توانند شما را دراین زمینه راهنمایی کنند.
- کراتین مو تنها با هدف صافی مو مورد استفاده قرار نمیگیرد؛ بلکه از این روش به منظور احیای موهای آسیب دیده نیز بهره می برند. تشخیص میزان اتوکشی موها بر اساس میزان آسیب دیدگی مو تنها توسط یک فرد متخصص قابل انجام است.
- در زمان کراتینه مو از اتو موی مناسب باید استفاده گردد. بهترین اتو مو برای استفاده در کراتینه مو، اتو موی سرامیکی است که توانایی پخش یکنواخت حرارت را بر تمامی قسمت های مو دارا می باشد.
- کراتین مو با احیای کوتیکول مو و افزایش درخشندگی آن، موجب روشن تر شدن رنگ مو در موهای رنگ شده می شود. بنابراین چنانچه قصد دارید بعد از رنگ کردن موهایتان آنها را کراتین کنید، حتما با متخصص کراتینه مو مشورت کنید.
مزایا و معایب کراتینه مو
کراتین مو را بسیاری از افراد برای اهداف زیبایی به کار می برند غافل از اینکه این کار تاثیر مثبت فراوانی بر سلامت مو نیز دارد. البته نباید این مساله را نادیده گرفت که کیفیت مواد به کار رفته شده در محصول کراتین مو می تواند نتیجه اینکار را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. برخی از انواع کراتین مو علاوه بر اینکه مو را صاف کرده و ظاهری زیبا به آن می بخشند، می توانند با تاثیر بر کوتیکول مو آن را ترمیم کرده و در سلامت آن تاثیرگذار باشند. در میان محصولاتی که برای صافی مو به کار می روند، کراتین بیشتر از همه می تواند موها را صاف و شلاقی کند. همین مساله سبب شده است که برخی از مراکز از مواد ناموغوب استفاده کرده تا با کاهش قیمت نهایی، مشتری های بیشتری را جذب کنند. این درحالی است که استفاده از مواد مرغوب کراتین مو مزایای زیر را برای سلامت مو به همره دارد:
- ترمیم موهای آسیب دیده در اثر عوامل محیطی و درونی
- صاف، براق و شلاقی شدن موها
- کمک به بازتر شدن رنگ مو
- مناسب برای انواع مو
- کمک به شانه پذیر شدن موها
- مناسب برای خانم ها و آقایان
تمامی این مزایایی که کراتین مو می تواند برای سلامتی مو داشته باشد زمانی اتفاق می افتد که از مواد مرغوب استفاده گردد. عدم استفاده از مواد درجه یک و مرغوب می تواند معایبی نظیر سوختن ساقه مو، ریزش مو، ایجاد موخوره، نازک و شکننده شدن مو را به دنبال داشته باشد. یکی دیگر از معایب کراتین مو خاصیت سرطان زا بودن فرمالدهید موجود در ترکیبات آن است. امروزه با بکارگیری کراتین های فاقد فرمالدهید به نظر می رسد که این مشکل حل شده است.
نتیجه ای که در روش کراتینه مو حاصل می گردد به میزان زیادی تحت تاثیر مهارت فرد انجام دهنده قرار دارد. میزان ماده کراتین مورد نیاز برای هر فرد، تعداد دفعات کشیدن اتو مو بر روی موها و جنس موهای هر فرد از جمله عواملی است که باید توسط فرد انجام دهنده تشخیص داده شود. بر این اساس انتخاب مکانی مناسب جهت انجام کراتینه مو بسیار حائز اهمیت است. آنیل آکادمی با بیش از دو دهه فعالیت در زمینه برگزاری کلاس های زیبایی و مراقبت پوست و مو، اقدام به آموزش افراد متقاضی یادگیری کراتینه مو می نماید. افراد آموزش دیده در آنیل آکادمی با در دست داشتن مدرک معتبر این موسسه، افرادی قابل اعتماد جهت سپردن موهایتان برای انجام کراتینه مو هستند.
شایعاتی که کراتین را عامل ایجاد موخوره می دانند
در ابتدای این مقاله به
اهمیت آگاهی در مورد ترکیبات موجود در محصولات کراتینه مو اشاره کردیم. در واقع
کراتین مو را نمی توان در محصولات تمامی شرکت ها در سرتاسر دنیا دارای ترکیبی ثابت
دانست. برخی از شرکت ها به این خاطر که قیمت محصولات خود را کاهش داده و فروش آن
را بالا ببرند، در محصولات کراتین مو از مواد غیر مرغوب و غیر استاندارد استفاده
می کنند. بدون شک استفاده از چنین موادی ممکن است به جای احیای مو، به آن آسیب
برساند. یکی دیگر از مواردی که در مورد آسیب زا بودن کراتین مو وجود دارد، وجود ماده
فرمالدهید در آن است. در سال های اخیر محصولات کراتین مو فاقد فرمالدهید، وارد
بازار شده اند. در کنار محصولات نامرغوبی که ممکن است در زمان انجام کراتین، موجب
موخوره شوند، همواره محصول مرغوب و خوب هم در بازار وجود دارند. برخی از شرکت ها
علاوه بر کراتین و سایر ترکیبات ثابت اینگونه محصولات، مواد و روغن های مفید برای
مو را نیز در درون فرمولاسیون محصول خود می گنجانند. این مساله موجب می شود که نه
تنها موها پس از کراتین دچار موخوره نشوند بلکه حتی موها تقویت شده و از شکنندگی
آنها کاسته می شود. بنابراین نوع محصول بکار رفته در انجام کراتین مو را می توان
عامل اصلی بروز یا عدو بروز موخوره پس از آن دانست.
دوره های مرتبط
کراتین و درمان مو
آموزش آنلاین نیدلینگ و درمارول
کراتین چیست؟
کراتین یکی از پروتئین های اصلی ساختاری در بدن انسان و سایر جانداران است. این پروتئین در بخش های مختلف بدن دیده می شود. یکی از اصلی ترین وظایف آن در بدن قرارگیری در ساختمان مو می باشد.
نحوه عملکرد کراتین مو چگونه است؟
در این روش کوتیکول مو مستقیما در معرض پروتئین کراتین قرار می گیرد. این پروتئین به وسیله حرارت ناشی از اتو مو که در روش کراتین مو به کار می رود مستقیما وارد حفره های خالی می گردد. با پر شدن این حفره ها مو احیا شده و در کنار حالت سرزندگی، لخت و شلاقی می گردد.
چه عواملی بر روی حالت موها تاثیرگذار است؟
عوامل ژنتیکی و همچنین عواملی نظیر استفاده مداوم از رنگ مو، سشوار، اتو مو، شستن موها با شامپوی نامناسب، شستن موها با آب داغ و … موجب وز و بد حالت شدن موها می گردند.