در این مقاله همه چیز درباره میکرودرم و کاربرد میکرودرم ابریژن در جوانسازی پوست معرفی می شود. برای آشنایی بیشتر با میکرودرم و تمامی نکات آن ادامه این مطلب را بخوانید.
تیترهای مطالب این صفحه:
✔میکرودرم چیست؟↓
✔میکرودرم و مزوتراپی، دوقولوهای غیر همسان↓
✔ نحوه انجام میکرودرم؛ روش های مختلف میکرودرم↓
✔ تاثیرات میکرودرم بر جوانسازی پوست↓
✔ انواع دستگاه میکرودرم بر حسب محل استفاده↓
✔ هزینه انجام میکرودرم چقدر است؟↓
✔ آموزش آنلاین میکرودرم در آنیل آکادمی↓
برای بسیاری از افراد پیش آمده است که بارها روبروی آینه ایستاده اند و خطوط چین و چروک ریز و جوش های سرسیاه و منافذ باز پوستشان موجب نگرانی آنها شده اند. این دسته از افراد غالبا اذعان می کنند روتین پوستی خود را مرتبا انجام داده و مواد مورد نیاز برای جوانسازی و پاکسازی پوست را مرتبا استفاده می کنند. شاید در نگاه اول این ادعا برای فردی که آشنایی چندانی با ساختار پوست ندارد ادعایی کذب به نظر برسد. این در حالیست که یک فرد متخصص و آگاه در زمینه زیبایی پوست و مو این حرف را کاملا قبول دارد. اما دلیل این امر چیست؟ قصد داریم در این مطلب این موضوع را برای شما تشریح کنیم و از این طریق شما را با خواص بیشمار میکرودرم آشنا سازیم.
میکرودرم چیست؟
میکرودرم یا میکرودرم ابریژن روشی غیر تهاجمی برای از بین بردن لایه شاخی پوست و کمک به پوست برای تولید کلاژن است. در این روش با استفاده از دستگاهی خاص نوعی کریستال یا الماس بسیار ظریفی با سطح پوست تماس داده می شود. این کریستال ها موجب ایجاد خراش های بسیار ظریفی در سطح پوست شده که از طرفی لایه شاخی و سلول های مرده را از بین می برد و از طرفی دیگر به تولید کلاژن در پوست کمک می کند. در زمان پخش کریستال ها بر روی پوست دستگاه میکرودرم با مکش خاصی این کریستال ها را از سطح پوست جمع آوری می کند. همین مکش خود به طور غیر مستقیم در افزایش خونرسانی به پوست کمک می کند.
لایه شاخی پوست چیست؟
در چندین دهه اخیر که انجام امور زیبایی و مراقبت پوست مورد توجه عموم قرار گرفته است، لایه برداری پوست همواره از اصول این کار به شمار می آید. لایه برداری پوست ممکن است افراد را به این اشتباه بیندازد که با لایه برداری پوست، یک لایه ثابت از سطح پوست برداشته می شود. در حالی که با بررسی اصولی این کار، این باور دستخوش تغییر می شود. لایه برداری پوست در تعریف علمی خود به معنی برداشتن سلول های شاخی و مرده از سطح پوست می باشد. سلول های پوستی سلول های سنگفرشی چند لایه هستند که همواره خارجی ترین لایه آنها را لایه ای شاخی می پوشاند. این لاشه شاخی از جنس خود سلول های پوستی بوده و در واقع سلول هایی هستند که به دلیل داشتن تماس با محیط خارجی، تبدیل به سلول شاخی شده و اصطلاحا، مرده اند. این سلول ها به خودی خود وظیفه حفاظت از لایه های زیرین پوست را بر عهده دارند. تا به اینجای کار حضور این سلول ها مشکلی برای ما ایجاد نمی کند. مشکل زمانی بروز می کند که تجمع این سلول ها بر روی لایه های زنده پوست، به شدت بالا می رود. افزایش ضخامت لایه شاخی پوست، می تواند عوارض مختلفی را برای بافت زنده پوست به همراه داشته باشد. برای رفع این مشکل از روش های مختلفی از جمله میکرودرم ابریژن استفاده می شود.
میکرودرم چگونه به بهبود پوست کمک می کند؟
میکرودرم یا میکرودرم ابریژن یک روش محبوب برای جوانسازی پوست محسوب می شود. این روش با لایه برداری دقیق پوست، به جوان شدن و همچنین رفع ایرادات پوست کمک قابل توجهی می کند. اصل و اساس کار دستگاه میکرودرم، برداشتن سلول های لایه شاخی پوست است. این سلول ها با تجمع خود مانند یک سد بتنی عمل کرده و پوست جوان و تازه را در زیر خود دفن می کنند. بزرگترین مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که پوست تازه همواره سرشار از اکسیژن و مواد مغذی بوده و ظاهری شاداب دارد. از طرفی دیگر هر چقدر پوست دارای سلول های جوان تری باشد، تولید کلاژن در آن بیشتر است. لایه شاخی پوست سلول هایی هستند که آنها هم زمانی جوان بوده اند و اکنون دوره اوج فعالیت خود را سپری کرده اند. انجام میکرودرم ابریژن به برداشتن این سلول ها از سطح خارجی پوست کمک کرده و سلول های جدید مجالی برای طراوت بخشیدن به لایه های مختلف پوست، می یابند.
میکرودرم و مزوتراپی، دوقولوهای غیر همسان
میکرودرم و مزوتراپی مانند دو قلوی غیر همسان هستند. اگرچه تفاوت هایی در این دو روش زیبایی پوست و مو دیده می شود، اما شباهت های آنها نیز کم نیست. یکی از واضح ترین شباهتی که روش میکرودرم با مزوتراپی دارند این است که در هر دوی این روش ها از سوزن برای رسیدن به اهداف خاصی استفاده می شود. از نقطه نظری دیگر چنانچه بخواهیم دو روش میکرودرم و مزوتراپی را از نظر شباهت با یکدیگر بررسی کنیم، بحث کاربردهای این دو روش به میان می آید. آنچه مسلم است این است که هر دوی این روش ها برای جوانسازی پوست و دستیابی به ظاهری زیبا برای پوست و مو کاربرد دارند.
لایه برداری پوست با میکرودرم
میکرودرم هم مانند ده ها ابزار دیگر لایه برداری پوست، وظیفه حذف لایه شاخی پوست را عهده دار می شود. تجمع سلول های پوستی که اکنون شاخی شده اند، عموما به کمک مواد خراش دهنده با درجات مختلف و همچنین با استفاده از ترکیبات شیمیایی خاص انجام می شود. در لایه برداری پوست به کمک میکرودرم، از روش مکانیکی برای این کار استفاده می گردد. دستگاه میکرودرم دارای قلم مخصوصی است که در دست اپراتور قرار می گیرید. بسته به نوع دستگاه (میکرودرم نوک الماسی و میکرودرم کریستالی) ابزارهای خاصی لایه بیرونی پوست را خراش می دهند. در میکرودرم نوک الماسی، نوک قلم مورد استفاده که جنس الماس است به کمک حرکات دست اپراتور، خراش هایی سطحی و دقیق در لایه خارجی پوست ایجاد می کند. به کمک این خراش ها سلول های شاخی از سطح پوست کنده می شوند. در میکرودرم کریستالی اما تکنیک کمی متفاوت تر است. در این نوع از دستگاه میکرودرم ابریژن، سلول های شاخی پوست به کمک پاشیدن کریستال های بسیار ریزی بر سطح پوست و تماس این کریستال ها با سلول ها، از سطح پوست کنده می شوند. در این نوع از لایه برداری پوست، سلول های کنده شده به همراه کریستال های پخش شده بر روی پوست به کمک دستگاه ساکشن، جمع آوری می گردند.
لایه بردرای پوست به کمک میکرودرم می تواند در فواصل زمانی مشخصی انجام شود. در واقع عمل لایه برداری پوست با میکرودرم را نه تنها یک روش درمانی بلکه باید یکی از روتین های ضروری پوست در نظر گرفت. لایه بردار ها و اسکراب های خانگی که مورد استفاده قرار می گیرند می توانند تا حدودی نیاز پوست به لایه برداری را رفع کنند. با این حال لایه برداری به کمک میکرودرم قوی تر بوده و عمق بیشتری از پوست را از شر سلول های شاخی خلاص می کند. بسیاری از متخصصن این حوزه برای افرادی که پوست چرب دارند، انجام میکرودرم ابریژن را بصورت ماهیانه توصیه می کنند. و افراد دارای پوست خشک و حساس می توانند این فواصل را مقداری طولانی تر کنند. البته در لایه برداری پوست با میکرودرم باید به این نکته توجه کرد که در بین جلسات مختلف باید گاهی فرصت بازسازی را به پوست داده و فواصل میکرودرم را برای چندین ماه طولانی تر کنیم.
نحوه انجام میکرودرم؛ روش های مختلف میکرودرم
میکرودرم برای چندین سال متوالی تنها از طریق یک تکنیک مشخص قابل انجام بود. این تکنیک خاص که آن را تحت عنوان میکرودرم کریستالی می شناسیم، برای لایه برداری سطح پوست از کریستال های ریزی بهره می برد. اما امروزه این تنها روش انجام میکرودرم نیست. میکرودرم نوک الماسی روشی نوین تر در انجام میکرودرم ابریژن است. در ادامه ما را همراهی کنید تا بطور کامل شما را با چند و چون این دو روش انجام میکرودرم آشنا کنیم.
میکرودرم کریستالی
میکرودرم کریستالی یا میکرودرم ابریژن کریستالی روشی از انجام میکرودرم است که برای نخستین بار در اروپا مورد استفاده قرار گرفت. این روش جوانسازی پوست پس از آنکه مورد استقبال همگانی قرار گرفت راه خود را به سوی جامعه ایالات متحده باز کرد. با اینکه این روش میکرودرم از قدیمی ترین روش های انجام این کار است اما هنوز هم محبوبیت بالایی در بین افراد متقاضی برای جوانسازی پوست را تجربه می کند. در این روش و تکنیک میکرودرم از کریستال های بسیار ریز و پاشیدن آنها به سطح پوست با هدف لایه برداری آن کمک گرفته می شود. پاشش همراه با فشار این کریستال ها به کنده شدن لایه شاخی پوست و لایه برداری آن می انجامد. در این روش پس از کنده شدن سلول های مرده و شاخی پوست، این سلول ها به همراه کریستال هایی که اکنون با آنها مخلوط شده اند، از سطح پوست مکیده می شوند.
هدایت کریستال های میکرودرم کریستالی و از طرفی دیگر جمع آوری آنها به همراه سلول های پوستی کنده شده، توسط لوله های مخصوصی که در انتهایی ترین بخش دستگاه تعبیه شده اند، انجام می شود. این لوله ها عموما از جنس شیشه و یا فولاد ضد زنگ هستند. ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که این مواد جمع آوری شده از سطح پوست چه سرنوشتی دارند؟ پاسخ این سوال در بخش جمع آوری ضایعات در دستگاه میکرودرم کریستالی نهفته است. این دستگاه که کار میکرودرم را به روش پاشش کریستال ها انجام می دهد، کریستال های استفاده شده به همراه سلول های پوستی کنده شده را در قسمت مخصوصی جمع آوری می کند. کریستال هایی که یکبار مورد استفاده قرار گرفته اند قابلیت استفاده مجدد نداشته و دور ریخته می شوند. جنس این کریستال ها عموما از اکسید آلومینیوم (Corundum) است. این نوع از کریستال محبوب ترین نوع کریستال میکرودرم است و سختی آن نزدیک به سختی الماس است. اکسید منیزیم، بی کربنات سدیم و سدیم کلرید مواد دیگری هستند که از کریستال آنها در روش میکرودرم کریستالی استفاده می گردد.
میکرودرم نوک الماسی
تکنیک کلی میکرودرم نوک الماسی نیز مانند میکرودرم کریستالی بر پایه لایه برداری پوست با استفاده از خراش دادن آن است. با این تفاوت که در میکرودرم نوک الماسی به جای پاشیدن ماده ای خاص، از یک نوک الماسی و بسیار ظریف برای برداشتن لایه شاخی پوست استفاده می گردد. در واقع اگر بخواهیم میکرودرم کریستالی را به پاشیدن ماسه روی صورت تشبیه کنیم، میکرودرم الماسی مانند سمباده کشیدن پوست عمل می کند. در این روش میکرودرم نوک الماسی دستگاه به آرامی روی پوست کشیده می شود. این کار کمک می کند که پوست ها و سلول های اضافه به راحتی از پوست جدا شوند. پوستی که از این این لایه شاخی نمایان می شود حداکثر ظرفیت را برای جذب مواد مغذی دارد. از طرفی دیگر نوک الماسی این دستگاه بخش های مختلف پوست از جمله درم را به ترشح کلاژن تحریک می کند. این روش میکرودرم به دلیل تکنیک خراش دادن و نبودن ماده ای جهت پاشش، روشی ایمن تر به نظر می رسد. مقالات آینده ما را دنبال کنید تا مقایسه این دو روش شما را برای انتخاب بهترین روش میکرودرم یاری برساند.
مزوتراپی بهتر است یا میکرودرم؟
پس از بررسی اجمالی دو روش مزوتراپی و میکرودرم، اکنون به بحث شیرین و همیشگی انتخاب می رسیم. در بسیاری از موارد افراد روش های مختلف جوانسازی پوست را با یکدیگر مقایسه کرده و در پی بافتن بهترین روش هستند. در نهایت هم نه تنها به نتیجه درستی نمی رسند چه بسا که مانند آلیس در سرزمین عجایب در بین سرزمین روش های مختلف جوانسازی پوست، سردرگم هم می گردند. دلیل این مساله بسیار روشن و واضح است. علت اینکه نمی توان برای این سوال و سوالات مشابه پاسخ صحیحی بدست آورد، به کاربرد هر کدام از این روش ها در افراد دارای مشکلات پوستی متعدد بر می گردد. مزوتراپی و میکرودرم نظیر سایر روش هایی که در حوزه زیبایی و سلامت کاربرد دارند، هر کدام برای هدف خاصی استفاده می شوند. ممکن است برای این دو روش بتوان کاربردهای مشابهی را یافت اما قطع به یقین چنین کاربردی برای یکی از آنها اولویت بالاتری دارد.
بطور مثال فردی که دچار ریزش مو می شود به پزشک مراجعه می کند. در چنین حالتی ممکن است دو انتخاب میکرودرم و مزوتراپی را پیش روی خود ببیند. هر دور این روش ها می توانند در درمان ریزش مو در افراد مورد استفاده قرار گیرند. از میکرودرم برای تحریک رگ های خونی پوست کف سر و افزایش خونرسانی به ناحیه استفاده می شود. اگرچه این کار می تواند در درمان ریزش مو مقداری موثر واقع شود، اما درمان اصلی این عارضه مزوتراپی است. در واقع اینگونه می توان گفت که در اولویت بندی کاربردهای این دو روش، درمان ریزش مو توسط مزوتراپی در اولویت بالاتری قرار دارد. زیرا با استفاده از کوکتل مزوتراپی درمان ریزش مو، هر آنچه که برای درمان و قطع ریزش مو مورد نیاز فولیکول مو است، در دسترس آن قرار می گیرد.
لایه شاخی پوست
پوست از سه لایه اصلی تشکیل شده است که خارجی ترین لایه آن که برای ما ق ابل مشاهده است اپیدرم نام دارد. لایه اپیدرم حاوی سلول های زنده و مرده پوست است. در پوست انسان هردقیقه چیزی حدود 30 هزار سلول پوستی ریزش می کند. سلول های زنده اپیدرم وظیفه جایگزینی این سلول های مرده را بر عهده دارند. مشکل از زمانی آغاز می شود که این سلول های مرده در سطح پوست تجمع یافته و راه را برای ساختن سلول های جدید سد می کنند. در چنین شرایطی عوارض پوستی نظیر منافذ پوست، جوش های مختلف و … در سطح پوست نمایان می شود. از طرف دیگر این سلول ها راه رسیدن انواع کرم ها و سرم های جوان کننده پوست را سد می کنند. برای از بین بردن این سلول ها راه های مختلفی وجود دارد. یکی از بهترین روش های از بین بردن لایه شاخی پوست روش میکرودرم است.
نوع پوست مراجعه کننده
ممکن است از خود سوال کنید که نوع پوست شما چه تاثیری در هزینه میکرودرم و سایر روش های جوانسازی پوست دارد. با وجود اینکه ممکن است افراد ارتباطی بین این فاکتور با هزینه های درمان پیدا نکنند، اما این فاکتور می تواند به میزان بسیار زیادی هزینه را تحت تاثیر قرار دهد. پوست هر کسی مانند اثر انگشت او منحصر به فرد است. شاید در یک نگاه کلی انواع پوست را بر اساس ضخامت و یا میزان چربی و خشکی آن دسته بندی کنند. اما این دسته بندی ها به هیچ وجه نمی تواند تمام خصوصیات پوست را در افراد مختلف تحت پوشش قرار دهد. نوع پوست افراد با تمام ویژگی های خاص و منحصر به فردی که دارد ممکن است واکنش های مختلفی به میکرودرم ابریژن نشان دهد. برخی از افراد خوش شانس تر بوده و قدرت ترمیم پوست آنها بیشتر است. از طرفی دیگر ترشح کلاژن در اثر تحریک میکرودرم در انواع پوست متفاوت است. همین امر سبب تغییر در تعداد جلسات مورد نیاز هر فرد بر اساس ویژگی پوستی وی و در نتیجه متغییر بودن هزینه میکرودرم می شود.
لایه برداری پوست ممنوع!
میکرودرم خود نوعی روش بسیار موثر و نوین برای لایه برداری هرچه بهتر پوست محسوب می شود. در این روش با خراش های بسیار ریز و ظریف، لایه شاخی پوست جدا شده و پوست تمیز امکان تنفس بهتر و همچنین جذب مواد مغذی بیشتری را دارد. معمولا در متون علمی مربوط به مراقبت های پوستی توصیه می شود که از یک هفته تا چند روز قبل از انجام میکرودرم، از لایه برداری پوست به هر روش دیگری خودداری شود. زیرا پوستی که تحت تاثیر میکرودرم ابریژن قرار می گیرد باید پوستی سالم و تحریک نشده باشد.
بیشتر بخوانیم : آموزش آنلاین مزوتراپی
اقدامات و توصیه های لازم قبل از انجام میکرودرم
میکرودرم یا میکرودرم ابریژن روشی با کاربرد فراوان در جوانسازی و بهتر کردن ظاهر پوست است. در این روش از لایه برداری پوست و برداشتن لایه شاخی آن جهت رسیدن به اهداف جوانسازی و ترمیم پوست استفاده می شود. از آنجایی که این روش تا حدی می تواند موجب تحریک پوست گردد، رعایت یکسری اقدامات و مراقبت ها قبل از انجام آن ضروری است. البته لازم به یادآوری است که روش میکرودرم یکی از کم عارضه ترین روش های جوانسازی پوست محسوب می گردد. همین مساله سبب می شود که فشار ناشی از آن بر روی پوست بسیار کمتر از روش های دیگری نظیر لیزر درمانی باشد. در ادامه ما را همراهی کنید تا چندین اقدام و توصیه لازم قبل از انجام میکرودرم را برای شما شرح دهیم.
سوزن های میکرودرم و مزوتراپی چه کاری انجام می دهند؟
میکرودرم ابریژن در سری مخصوص خود دارای سوزن هایی با قطر و تعداد مشخص است. این سوزن ها به روش خاصی توسط اپراتور آموزش دیده، وارد پوست می گردند. زاویه ورود این سوزن ها به پوست، باید 90 درجه باشد. عموما سوزن های میکرودرم ابریژن فاقد مواد تزریقی هستند (امروزه دستگاه هایی وارد بازار شده اند که تکنولوژی میکرودرم ابریژن را دارند و کار تزریقی نیز انجام می دهند). در این حالت چنانچه تراپیست قصد داشته باشد محصول خاصی را وارد پوست کند، پس از انجام میکرودرم ابریژن آن را بر روی پوست قرار داده و پخش می کند. مساله دیگر در مورد میکرودرم، تحریک شدید پوست به کلاژن سازی از راه مکانیکی است. در واقع وارد شدن سوزن ها به لایه میانی پوست، این بافت حساس را به تولید کلاژن ملزم می کند. در سوی دیگر ماجرا مزوتراپی ذاتا روشی برای تزریق مواد به لایه میانی پوست است. در واقع استفاده از سوزن در روش مزوتراپی برای هدف تزریق مواد خاصی به داخل پوست می باشد. اگرچه در این روش ورود سوزن می تواند موجب تحریک پوست به کلاژن سازی گردد؛ با این وجود کارکرد اصلی آن برای جوانسازی پوست از این طریق نمی باشد. سوزن مزوتراپی بنا بر صلاحدید پزشک و اپراتور ممکن است با عمیق و زاویه متفاوتی وارد پوست گردد.
سن مراجعه کننده برای میکرودرم
شاید تعجب کرده باشید اما کاملا درست است. سن افراد تاثیر بسیار زیادی بر نتیجه هرگونه درمان پوستی اعم با دستگاه یا درمان های خانگی مختلف دارد. از آنجایی که اساس کار بسیاری از روش های جوانسازی پوست افزایش خون رسانی به ناحیه و در نتیجه آن تحریک کلاژن سازی است؛ بالا رفتن سن افراد می تواند مانع بزرگی در این فرآیند باشد. زیرا همانگونه که می دانیم با افزایش سن افراد، میزان انعطاف پذیری و الاستیسیته پوست آنها در نتیجه کاهش تولید کلاژن و الاستین بسیار کمتر می شود. در نتیجه پاسخ دهی آنها به تحریکات مختلف از جمله تحریک پوست با میکرودرم نیز پایین می آید. بررسی های مختلف نشان داده است افراد هر چقدر رسیدگی به پوست خود را از سنین پایین تر شروع کنند شانس کلاژن سازی در پوست آنها در سنین بالا افزایش می یابد.
تاثیرات میکرودرم بر جوانسازی پوست
همانگونه که در بالا اشاره شد، روش میکرودرم ابریژن در جوانسازی پوست روشی غیرتهاجمی و در عین حال بسیار کم عارضه است. به همین جهت این روش جوانسازی در بین افراد مختلف طرفداران زیادی دارد. افرادی که از روش میکرودرم جهت جوانسازی پوست خود استفاده می کنند، آن را برای نیل به اهداف زیر به کار میبرند:
- از بین بردن سلول های مرده پوست
- از بین بردن چین و چروک سطحی پوست
- از بین بردن لک های پیری پوست
- کمک به از بین رفتن جوش های سرسیاه و زیرپوستی
- بازگشت شادابی و لطافت پوست
- سفت شدن پوست در اثر کلاژن سازی
- کمک به جذب داروها، کرم ها، سرم ها و تمامی مواد درمانی و محافظتی پوست
- کاهش حساسیت در پوست های قرمز و حساس
- و غیره.
تعداد جلسات میکرودرم مورد نیاز
میکرودرم را پزشکان و متخصصان مختلف با هدف درمان و بهبود طیف وسیعی از مشکلات پوستی توصیه می کنند. هر یک از این مشکلات و اختلالات پوستی تعداد جلسات معینی را جهت کسب بهترین نتیجه از کار، طلب می کنند. از آنجایی که افزایش تعداد جلسات انجام میکرودرم موجب بالا رفتن هزینه های دوره درمان می شود، این عامل نیز عامل دیگری با تاثیرگذاری بالا در هزینه نهایی است. برخی از مشکلات پوستی نظیر اسکارهای عمیق و یا چین و چروک های جا افتاده، به دوره درمانی طولانی تری نیاز دارند. این در حالی است که برخی از اختلالات پوستی مانند لک های سطحی ناشی از عوامل مختلف ممکن است تنها با چند جلسه درمان از بین بروند. با بالا رفتن تعداد جلسات درمانی با میکرودرم علاوه بر هزینه درمان، هزینه رفت و آمد و داروهای تجویزی نظیر کرم های مخصوص بعد از میکرودرم هم افزایش می یابد. این مساله خود بر افزایش هزینه ها تاثیرگذار است.
مناسب ترین فاصله بین دو جلسه میکرودرم چقدر است؟
اگر شما هم مانند بسیاری از طرفداران روش میکرودرم نسبت به فاصله بین جلسات این روش جوانسازی پوست کنجکاو هستید، لازم است یکسری حقایق را در این زمینه بدانید. در درجه اول، پوست هر کسی در نوع خود منحصر به فرد است. به این معنی که ما نمی توانیم برای پوست تمامی افراد یک نسخه واحد و مشخص را بپیچیم. این مورد در زمینه روش های جوانسازی پوست نظیر میکرودرم و سایر روش هایی که امروزه طرفداران بسیاری به خود اختصاص کرده اند نیز صادق است. در درجه اول نظر پزشک و اپراتوری که این کار تحت نظر او انجام می شود بسیار حائز اهمیت است. در قدم بعدی نوع مشکلی که افراد به جهت رفع آن به کلینیک های زیبایی جهت انجام میکرودرم ابریژن مراجعه نموده اند، در فاصله بین جلسات میکرودرم تاثیرگذار است. اما آنچه که به طور معمول برای فواصل بین دو جلسه میکرودرم ابریژن توسط پزشک و فرد متخصص در این زمینه در نظر گرفته می شود، فاصله زمانی یک الی چهار هفته است. اینکه فرد مراجع جهت بهبود چه عارضه ای در پوست خود اقدام به انجام میکرودرم می نماید، به میزان بسیار زیادی بر این فاصله زمانی اثر می گذارد است. بطور کلی بسیاری از متخصصان حوزه زیبایی و سلامت پوست توصیه می کنند که افراد در مدت زمان درمان پوست خود با میکرودرم، فواصل بیشتر از چهار هفته را در بین جلسات قرار ندهند. طولانی شدن فاصله بین دو جلسه میکرودرم ابریژن سبب می شود که اثرگذاری درمانی این کار که تحت تاثیر دوره درمانی منظم قرار دارد، کاهش یابد. از طرفی دیگر بسیاری از متخصصان این حوزه توصیه می کنند که افراد حتی پس از درمان قطعی عارضه پوستی خود با میکرودرم حداقل در یکی دو سال اول با فاصله زمانی چند ماه، این درمان را تکرار کنند. لازم به ذکر است افرادی که با هدف لایه برداری و جوانسازی پوست به انجام میکرودرم ابریژن اقدام می کنند می توانند هر دو الی سه ماه این کار را با هدف لایه برداری و پاکسازی عمقی پوست خود انجام دهند.
میزان ماندگاری نتایج حاصل از میکرودرم ابریژن
میکرودرم به عنوانی روشی کاملا غیر تهاجمی با هدف جوانسازی و رفع ایرادات پوستی مورد استفاده افراد مختلف قرار می گیرد. نتایج حاصل از این روش بنابر هدفی که برای انجام آن در نظر گرفته شده است می تواند متفاوت باشد. افرادی که در نظر دارند با میکرودرم ابریژن لکه های پوستی خود را رفع کنند، تا کمرنگ و در نهایت محو شدن این لکه ها کار را ادامه می دهند. بدون شک هیچ فردی در هیچ جای دنیا نمی تواند نتایج حاصل از اقدامات زیبایی و جوانسازی را به صورت مادام العمر تضمین کند. زیرا ماهیت پوست به گونه ای است که با افزایش سن میزان تولید کلاژن و الاستین در آن کاهش می یابد. این کاهش در ترشح فاکتورهای جوانساز پوست سبب شل شدن و افتادگی پوست می گردد. بنابراین بهترین راه کار برای داشتن پوستی جوان و زیبا رعایت کردن روتین مناسب پوست در منزل و همچنین شارژ کردن هرچند ماه یکبار میکرودرم و روش های دیگر می باشد. در مورد عوارض دیگری نظیر لک پوستی که با میکرودرم رفع می گردند امکان بازگشت آنها بسیار پایین است. اما حتی در چنین حالتی هم رعایت یکسری اصول نظیر استفاده مداوم از کرم ضد آفتاب بسیار تعیین کننده است.
اگر تبخال یا زخم فعال دارید انجام میکرودرم را به تعویق بیندازید!
هیچ پزشک یا اپراتور خبره و حرفه ای بر روی پوستی که تبخال فعال دارد میکرودرم انجام نمی دهد. از طرفی دیگر داشتن زخم باز و فعال می تواند نتایجی نامطلوب را پس از انجام میکرودرم به همراه داشته باشد. سازوکار بدن برای درمان اینگونه عارضه ها سبب می شود که در محل تبخال و زخم سلول ها و موادی تجمع یابند که انجام میکرودرم در روند کاری آنها اخلال ایجاد کند. از طرفی دیگر انجام میکرودرم با داشتن تبخال و زخم فعال احتمال آسیب جدی به سایر نقاط پوست را با درصد بالایی افزایش می دهد.
از بین رفتن لک حاملگی
میکرودرم به عنوان یکی از محبوب ترین روش های جوانسازی پوست، به کمک مادران پس از اتمام دوره بارداری نیز می آید. تعجب نکنید بله درست است. منظور ما همان لک های حاملگی است که بسیاری از بانوان را در دوره بارداری درگیر می کند. این لک ها به علت تغییرات هورمونی در دوره بارداری به وجود می آیند. البته ایجاد لک های حاملگی که ملاسما نامیده می شوند، تنها محدود به دوران بارداری نیست. این لک ها در اثر هرگونه تغییرات هورمونی از جمله مصرف قرص های هورمونی جلوگیری از بارداری نیز ممکن است ایجاد گردند.
عمدتا علت آنها تجمع رنگدانه های پوستی در بخشی از پوست می باشد که موجب تیره شدن این ناحیه و ایجاد لک می گردد. میکرودرم ابریژن در کنار سایر روش های درمانی از بین برنده لک های پوستی، به کمک افراد درگیر این نوع از ضایعات پوستی می آید. استفاده از لیزرهایی نظیر لیزر فرکشنال در ترکیب با روش میکرودرم ابریژن می تواند نتایج مطلوبی را برای رفع لک های حاملگی (ملاسما) داشته باشد.
برنزه کردن را به روزهای نزدیک به انجام میکرودرم موکول نکنید!
برنزه کردن پوست چه با روش آفتاب گرفتن و چه با روش سولاریوم می تواند تا حد زیادی موجب سوختن و تحریک لایه خارجی پوست گردد. پوست انسان پس از سوختن می تواند تغییرات فراوانی از جمله تجمع ملانوسیت ها را در خود تجربه کند. همین امر سبب می شود که پوست برنزه شده به هیچ وجه کاندیدای مناسبی برای انجام هرگونه عمل جوانسازی و زیبایی پوست از جمله میکرودرم نباشد. انجام میکرودرم با فاصله کوتاهی پس از برنزه کردن پوست ممکن است موجب آسیب به لایه خارجی پوست و بروز مشکلاتی نظیر نازک و حساس شدن و در درجات بالاتر باعث بروز لک های پوستی گردد.
آفتاب سوختگی و رفع آن با روش میکرودرم ابریژن
قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب بدون استفاده از کرم های ضد آفتاب موثر، زیان های فراوانی را به پوست وارد می کند. ایجاد لک های پوستی قرمز برجسته، لک های قهوه ای، چین و چروک، کک و مک و غیره تنها تعدادی از عواقب آفتاب سوختگی هستند. این ها زمانی رخ می دهند که سلول های سطحی پوست در معرض آفتاب، دچار آسیب شده باشند. راه های جلوگیری از این عوارض، درمان و رسیدگی به پوست بلافاصله پس از آفتاب سوختگی است. یکی از بهترین روش ها جهت کاهش عوارض ناشی از آفتاب سوختگی، استفاده از میکرودرم است. میکرودرم ابریژن با استفاده از خراش هایی که در سطح پوست ایجاد می کند، پوست را لایه برداری کرده و آن را برای تولید و ترشح کلاژن تحریک می کند.
شفافیت و یکنواختی رنگ پوست
رنگ پوست انسان های مختلف در سرتاسر دنیا یکسان نیست. رنگ پوست طیف گسترده ای از رنگ روشن تا تیره ترین را به خود اختصاص می دهد. با این وجود پوست هر فردی در بیشتر قسمت های بدن او دارای یک رنگ خاص و مشخص می باشد. اما این مساله گاهی برای تمام افراد صدق نمی کند. برخی از افراد از تغییر رنگ پوست خود در بعضی از قسمت ها شاکی هستند. استفاده از موادی نظیر مواد آرایشی و یا دئودورانت ها در برخی از قسمت های بدن می توانند پوست را کدر کنند. میکرودرم ابریژن در چنین مواردی می تواند به افزایش شفافیت پوست کمک فراوانی داشته باشد. میکرودرم ابریژن با لایه برداری از پوست و پاکسازی آن، موجب افزایش شفافیت پوست و یک دست شدن آن در تمامی بخش ها می گردد.
عمق ضایعات پوستی
میکرودرم را می توان با هدف رفع افتادگی ناچیز در پوست صورت تا کمک به رفع ضایعات شدیدتری نظیر درمان کلویید نیز به کار بست. مشکلات پوستی متعددی که از میکرودرم و سایر تکنیک های کلینیکی و درمانی جهت رفع آنها استفاده می شود، ممکن است دارای عمق و شدت مختلفی باشند. این مساله در مقدار زمانی که برای رفع آنها مورد نیاز است بسیار تاثیرگذار می باشد. صرف زمان بیشتر برای رفع یک مشکل و ضایعه پوستی، هزینه بیشتری را در پی خواهد داشت. بنابراین چنانچه که فردی مایل است در مورد هزینه انجام میکرودرم برای مشکل پوستی خود مطلع شود، در قدم اول باید از شدت و عمق آن مشکل و عارضه کاملا آگاه گردد.
با پوستی تمیز به استقبال میکرودرم بروید!
میکرودرم با مکانسیم خاص خود لایه خارجی پوست را که حاوی سلول های شاخی و مرده است بر می دارد. با این کار پوستی تازه و شفاف که در زیر این لایه شاخی تاکنون دفن و پنهان شده بود، ظاهر می شود. بدون شک هیچ کدام از ما ها تمایل نداریم که پوست تازه ای که پس از میکرودرم نمایان شده و آمادگی بالایی برای جذب مواد نیز دارد، آلودگی و کرم های آرایشی را جذب کند. بنابراین سعی کنید با پوستی عاری از هرگونه کرم آرایشی و آلودگی به استقبال میکرودرم بروید.
درمان روزانه با میکرودرم
روزانه یک بیماری مزمن پوستی است که معمولا خانم های بالای 30 سال را درگیر می کند. این بیماری موجب قرمز و ملتهب شدن پوست در برخی نواحی می گردد. این بیماری عمدتا افراد دارای پوست روشن را درگیر می کند. در صورت عدم پیشگیری و درمان، این بیماری بسیاری از بخش های پوست فرد را درگیر می کند و ظاهر ناخوشایندی به وجود می آورد. به دلیل مزمن بودن این بیماری درمان آن برای پزشکان و متخصصان پوست با دشواری همراه است. برخی از پژوهش ها در سال های اخیر از تاثیرات مثبت میکرودرم بر کنترل و درمان بیماری روزاسه سخن می گویند.
وسعت ناحیه مورد درمان با میکرودرم
اولین و مهمترین فاکتور و عامل تاثیرگذار در هزینه های نهایی میکرودرم ابریژن وسعت ناحیه ای است که قرار است میکرودرم شود. فردی که با هدف جوانسازی پوست کل صورت و گردن خود، میکرودرم انجام می دهد نباید هزینه نهایی خود را با فردی که فقط محل یک اسکار کوچک را درمان می کند، مقایسه کند. وسعت ناحیه مورد درمان هم در زمان و هم در میزان عملکرد دستگاهی که میکرودرم توسط آن انجام می گردد، تاثیرگذار است. بنابراین چنانچه قصد انجام میکرودرم را دارید و نگران هزینه های آن هستید این اولین فاکتور را حتما مورد بررسی قرار دهید.
انواع دستگاه میکرودرم بر حسب محل استفاده
این دستگاه ها برحسب محلی که از آنها استفاده می شود به سه دسته، دستگاه میکرودرم خانگی، سالنی و کلینیکی تقسیم بندی می شوند.
می توان ادعا کرد که مکانسیم عمل جوانسازی پوست در تمامی این دستگاه ها با یکدیگر مشابه است. آنچه که این نوع تقسیم بندی را در مورد دستگاه های میکرودرم ابریژن ایجاد می کند قدرت و کارایی این دستگاه ها در محل های مختلف است. بطور مثال دستگاه میکرودرم خانگی به دلیل آنکه توسط خود شخص و بدون آموزش و شناخت خاصی مورد استفاده قرار می گیرد، بدون شک باید دارای قدرت کمتری نسبت به دستگاه های کلینیکی و سالنی باشد. این امر تا حد زیادی سلامت پوست افراد استفاده کننده را تامین می کند.
از طرفی دیگر دستگاه میکرودرم ابریژن سالنی و کلینیکی دارای قدرت مورد نیاز برای لایه برداری و جوانسازی پوست هستند. به همین دلیل استفاده از این نوع دستگاه ها مستلزم تخصص و آگاهی خاصی می باشد. بدون شک این امر بدون شناخت مناسب دستگاه و همچنین آناتومی پوست انسان امکان پذیر نیست. اهمیت آموزش دیدن در مورد کارهای زیبایی و مراقبت پست در اینجا نشان داده می شود. انجام میکرودرم تحت نظر افرادی که در مراکز معتبر و دارای مجوزهای داخلی و بین المللی آموزش دیده اند، ریسک آسیب پوستی را به حداقل میزان ممکن می رساند. آنیل آکادمی در آموزش های مختلف حضوری و آنلاین میکرودرم ابریژن و سایر روش های جوانسازی پوست، مهارت آموزان خود را با تمامی موارد مورد نیاز آشنا می سازد. افرادی که در دوره های آموزش آنلاین میکرودرم در آنیل آکادمی شرکت می کنند، با در دست داشتن مدرک بین المللی معتبر این سازمان، می توانند در تمامی مراکز کلینیکی و سالنی مشغول به فعالیت شوند.
برندهای مختلف دستگاه میکرودرم
به دلیل محبوبیت بالای روش میکرودرم ابریژن در جوانسازی پوست و از بیت بردن نواقص پوستی، برندهای مختلفی اقدام به ساخت دستگاه های میکرودرم سالنی، کلینیکی و خانگی کرده اند. در این میان تعدادی از این دستگاه ها شناخته شده تر بوده و در بین کلینیک ها و مراکز مختلف از استقبال بیشتری برخوردارند. از بین دستگاه های مختلف میکرودرم ابریژن خانگی، کلینیکی و سالنی می توان به مدل های نیودرمو 9001، دکتردرم XN-9850، کمدو 2018، YX-BR31، طب مکس X11، کمدو REZONAL-01، RT-8080، کیو وای ایچ N-1356 و … اشاره کرد.
مدل های دستگاه میکرودرم ابریژنی که در بالا به آنها اشاره شد تعداد محدودی از مدل های بیشماری هستند که امروزه در مراکز مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. هر یک از این دستگاه ها می توانند جوابدهی های گوناگونی در زمان استفاده داشته باشند. به همین دلیل انتخاب بهترین مدل دستگاه میکرودرم یکی از اساسی ترین قدم ها در انجام این کار زیبایی پوست است. آکادمی آنیل یا ارائه خدمت جدیدی در این زمینه، سعی در رفع این دغدغه عزیزان فعال در زمینه زیبایی پوست و مو نموده است. در این آکادمی با راه اندازی بخش فروش دستگاه های مورد نیاز حوزه زیبایی و سلامت پوست و مو، عزیزانی که قصد خرید این دستگاه ها و فعالیت در این حوزه را دارند می توانند اطلاعات لازم را از مشاوران آنیل آکادمی دریافت کنند.
دستگاه مورد استفاده برای انجام میکرودرم
میکرودرم روشی خیلی نوین و جدید در جوانسازی پوست محسوب نمی شود. این روش برای اولین بار در سال 1985 در ایتالیا مورد استفاده قرار گرفت . از آن سال تا به حال دستگاه های مختلفی برای انجام میکرودرم ساخته و روانه بازار شده اند. در چندین سال اخیر شاهد تولید دستگاه های بسیار پیشرفته میکرودرم با امکانات چشمگیر بوده ایم. در برخی از کلینیک ها و مراکزی که خدمات زیبایی ارائه می دهند گاهی از جدیدترین نسخه دستگاه میکرودرم استفاده می شود. همین مساله موجب بالا رفتن هزینه هر جلسه میکرودرم در این مراکز می گردد.
هزینه انجام میکرودرم چقدر است؟
قیمت کارهایی که افراد در کلینیک های مختلف با هدف زیبایی و جوانسازی پوست انجام می دهند در رنج بسیار متنوعی قرار دارد. هر کلینیک و مرکزی که در شهرهای مختلف قرار دارند ممکن است هزینه انجام میکرودرم را بر اساس فاکتورهای مختلفی که در ادامه به آنها اشاره می شود، با تفاوت های چشمگیری بیان کنند. بطور کلی میکرودرم ابریژن در میان تکنیک های مختلف زیبایی روشی با هزینه متوسط در نظر گرفته می شود. این روش جوانسازی پوست ممکن است نسبت به روش های غیر دستگاهی نظیر ماساژ صورت هزینه بالاتری داشته باشد. البته میزان اثر بخشی میکرودرم در مقایسه با ماساژ در رفع افتادگی پوست و سایر نواقص پوستی بسیار چشمگیرتر است. از طرفی دیگر میکرودرم ابریژن زمانی که با روش هایی مانند لیزر درمانی و تزریق فیلر و چربی مقایسه می شود روشی بسیار کم هزینه تر است. در ادامه مقاله، ما را با نگاه گرم خود همراهی کنید تا شما را با فاکتورهای تاثیرگذار در هزینه میکرودرم آشنا کنیم.
6 فاکتور تاثیرگذار در هزینه میکرودرم
از آنجایی که رسیدگی به پوست به خصوص با استفاده از روش های کلینیکی نظیر میکرودرم ممکن است زمان بر و طولانی باشد؛ بسیاری از افراد دغدغه هزینه های آن را دارند. چنانچه شما هم در مورد هزینه میکرودرم کنجکاو هستید و یا تعرفه های متفاوتی که در کلینیک های مختلف ارائه می شود، شما را سردرگم کرده است. قبل از اتخاذ هر تصمیمی لازم است 6 فاکتور تاثیرگذار در هزینه میکرودرم را بخوبی بشناسید. پس با ما همراه باشید.
موارد منع درمان میکرودرم : جوانسازی پوست به روش میکرودرم برای چه کسانی مناسب نیست؟
میکرودرم با سابیدن پوست با استفاده از الماس یا کریستال های مخصوص، لایه مرده پوست را از بین برده و پوستی جوان و شاداب را به فرد هدیه می دهد. در بخش پیشین به توصیه هایی که قبل از انجام این کار لازم و ضروری هستند اشاره شد. در آنجا ذکر گردید که افراد دارای زخم و تبخال و و یا افرادی که جدیدا پوست خود را برنزه کرده اند کاندیداهای مناسبی برای انجام میکرودرم نیستند. اذعان به این مساله که همه روش های جوانسازی و درمان پوستی برای همه افراد جامعه با هر مشخصه پوستی مناسب نیستند، مورد اتفاق نظر همه فعالین این حوزه است. به همین سبب در این بخش از مقاله معرفی روش میکرودرم، برآن شدیم تا مشخصاتی را که موجب می شوند میکرودرم از دایره انتخاب برای برخی افراد خارج شوند، شرح دهیم. چنانچه مایل هستید که بدانید آیا شما جزء این دسته از افراد محسوب می شوید، در ادامه ما را همراهی کنید.
پروسه جوانسازی پوست با میکرودرم اگرچه ساده به نظر می رسد اما می تواند تغییرات چشم گیری را ایجاد کند. اما برخی از افراد به تناسب برخی مشخصات و یا مشکلات پوستی و داخلی نمی توانند از روش میکرودرم ابریژن بهره ببرند. این افراد عبارتند از:
- افراد دارای مشکلات عروقی خاص
- افرادی که به پسوریازیس با درجات متفاوتی مبتلا هستند
- کسانی که از بیماری لوپوس رنج می برند
- افرادی که دیابت کنترل نشده دارند
- کسانی که هرگونه آکنه، تبخال و زخم باز و فعالی در ناحیه دارند
- افرادی که به عفونت های پوستی دچار هستند
- کسانی که در ناحیه مورد نظر زگیل دارند
- افرادی که از خشکی شدید پوست و اگزما رنج می برند
- کسانی که در دو ماه اخیر جراحی صورت انجام داده اند
- خانم های باردار و شیرده
- کسانی که داروی ایزوترتینوئین خوراکی مصرف می کنند
- افرادی که رادیوتراپی گردن انجام می دهند
لیستی که در بالا مشاهده کردید ممکن است شما را ترسانده باشد. اما جای نگرانی نیست زیرا در برخی از افرادی که به این مشکلات دچار هستند پس از مدت کوتاهی از درمان این مشکلات و بیماری ها به آسانی می توانند پوست خود را میکرودرم کنند. البته تشخیص اینکه این افراد از چه زمانی امکان انجام میکرودرم را بر روی پوست خود دارند، بر عهده پزشک و یا اپراتور خبره و دوره دیده می باشد. ما در دوره هایی که بصورت آنلاین برای آموزش آنلاین میکرودرم در آنیل آکادمی برگزار می کنیم این موارد را با دقت زیادی به مهارت آموزان عزیز خود آموزش می دهیم.
لایه برداری نکردن پوست با میکرودرم و سایر روش ها چه عواقبی به دنبال دارد؟
وجود لایه شاخی پوست و عدم لایه برداری آن می تواند آسیب های جدی به پوست وارد کند. این آسیب به پوست زمانی ناشی می شود که ما پی ببریم که لایه شاخی پوست چگونه مانند یک سد عمل می کند. سلول های مرده پوست در خارجی ترین لایه آن بر روی یکدیگر تلنبار می شود. تقریبا هر روزه بر ضخامت این لایه در صورتی که با میکرودرم و سایر روش ها برداشته نشود، افزوده می گردد. این لایه ضخیم و سد مانند می تواند عارضه هایی شبیه به آنچه در ادامه اشاره می گردد، به دنبال داشته باشد. تعدادی از این عوارض عبارتند از:
- کدر شدن پوست و خسته به نظر رسیدن پوست صورت
- بروز جوش های ریز زیرپوستی به علت تجمع آلودگی در لایه شاخی
- بزرگتر شدن منافذ پوست که تلاش دارند چربی پوست را از لایه شاخی عبور دهند
- بروز لک های پوستی در اثر تجمع سلول های شاخی و عدم سم زدایی صحیح پوست
- ایجاد چروک های پوستی به دلیل عدم توانایی پوست در آبرسانی صحیح همه قسمت ها
- عدم جذب کرم ها و سرم های پوستی به دلیل وجود لایه شاخی و تشدید شدن عوارض پوستی به همین دلیل
آموزش آنلاین میکرودرم در آنیل آکادمی
پوست به عنوان سطحی ترین لایه بدن انسان از حساسیت خاصی در زمینه سلامت و زیبایی فرد برخوردار است. بر همین اساس انجام هرگونه فعالیت بر روی پوست اعم از کارهای درمانی و زیبایی پوست نیازمند انجام توسط فردی مجرب و آموزش دیده است. در دو دهه اخیر آکادمی آنیل سعی در تعلیم و آموزش مربیان و متخصصان در حوزه زیبایی پوست و مو نموده است. این آکادمی افتخار دارد همواره افرادی بسیار حرفه ای را در زمینه های مختلف مراقبتی از دو ارگان مهم پوست و مو وارد بازار کار نموده است. یکی از خدمات مورد توجه در این آکادمی کلاس های آنلاین آموزش میکرودرم است. این آکادمی از طریق آموزش روش میکرودرم و ارائه مدرک بین المللی معتبر کمک شایان توجهی به کارآفرینی در این حوزه دارد.
بیشتر بخوانیم : آموزش آنلاین میکرودرم
دوره های مرتبط
آموزش آنلاین میکرودرم
آموزش کار با دستگاه پلاژن
میکرودرم چیست؟
میکرودرم یا میکرودرم ابریژن روشی غیر تهاجمی برای از بین بردن لایه شاخی پوست و کمک به پوست برای تولید کلاژن است. در این روش با استفاده از دستگاهی خاص نوعی کریستال یا الماس بسیار ظریفی با سطح پوست تماس داده می شود. این کریستال ها موجب ایجاد خراش های بسیار ظریفی در سطح پوست شده که از طرفی لایه شاخی و سلول های مرده را از بین می برد و از طرفی دیگر به تولید کلاژن در پوست کمک می کند.
تاثیرات میکرودرم بر جوانسازی پوست چیست ؟
همانگونه که در بالا اشاره شد، روش میکرودرم ابریژن در جوانسازی پوست روشی غیرتهاجمی و در عین حال بسیار کم عارضه است. به همین جهت این روش جوانسازی در بین افراد مختلف طرفداران زیادی دارد. افرادی که از روش میکرودرم جهت جوانسازی پوست خود استفاده می کنند، آن را برای نیل به اهداف زیر به کار میبرند:
آیا از بین رفتن لک حاملگی با میکرودرم امکان پذیر است ؟
میکرودرم به عنوان یکی از محبوب ترین روش های جوانسازی پوست، به کمک مادران پس از اتمام دوره بارداری نیز می آید. تعجب نکنید بله درست است. منظور ما همان لک های حاملگی است که بسیاری از بانوان را در دوره بارداری درگیر می کند. این لک ها به علت تغییرات هورمونی در دوره بارداری به وجود می آیند. البته ایجاد لک های حاملگی که ملاسما نامیده می شوند، تنها محدود به دوران بارداری نیست. این لک ها در اثر هرگونه تغییرات هورمونی از جمله مصرف قرص های هورمونی جلوگیری از بارداری نیز ممکن است ایجاد گردند.