در این مقاله روش های مراقبت از پوست، میکرونیدلینگ و انواع روش های میکرونیدلینگ معرفی می شود. جهت آشنایی بیشتر با میکرونیدلینگ و تمامی نکات آن ادامه این مطلب را بخوانید.
تیترهای مطالب این صفحه:
✔میکرونیدلینگ چیست؟↓
✔تهدیدهای پیش روی پوست صورت↓
✔ کارتریج میکرونیدلینگ چیست؟↓
✔ انواع روش های میکرونیدلینگ↓
✔ مراقبت های پس از انجام میکرونیدلینگ↓
✔میکرونیدلینگ یا لیزر کدام بهتر است؟↓
✔مقایسه عوارض ناشی از لیزر و میکرونیدلینگ↓
✔ دوره آموزش میکرونیدلینگ↓
میکرونیدلینگ دقیقا با پوست چه می کند؟ این روش تا چه میزان مشکلات پوستی را برطرف می کند؟ آیا می توان از میکرونیدلینگ برای رفع چین و چروک نیز کمک گرفت؟ در این مقاله کاربرد میکرونیدلینگ را در سطح گسترده مورد بررسی قرار می دهیم.
فایل صوتی این متن
میکرونیدلینگ چیست؟
داشتن پوستی صاف و شاداب به یکی از خواسته های اصلی بسیاری از افراد جامعه تبدیل شده است. پوست صورت به عنوان اولین و واضح ترین نمایه از بدن هر فرد که در تیررس دیگران قرار دارد، از اهمیت زیبایی شناختی بالایی برخوردار است. از این جهت عموم افراد جامعه نسبت به حفظ جوانی و شادابی پوست صورت خود حساسیت بالایی به خرج می دهند. عوامل مختلفی بر میزان پیری و آسیب پذیری پوست صورت تاثیرگذار هستند. در کنار آن از روش های گوناگونی جهت دفع آسیب های وارده بر پوست استفاده می شود. از مراقبت های خانگی و ساده گرفته تا پیشرفته ترین کارهای مراقبت از پوست نظیر میکرونیدلینگ صورت، همگی در جهت حفظ جوانی و زیبایی پوست به کار گرفته می شوند.
همچنین پوست صورت یکی از نقاطی است که بیشترین تماس را با محیط خارجی دارد. همین مساله سبب می شود که پوست این قسمت از بدن بیش از همه در معرض آسیب و پیری باشد. آسیب پذیر بودن پوست صورت توجه خاص به این بخش از بدن را می طلبد. از یک طرف نور خورشید که موجب بروز انواع لک و چروک می گردد و از طرف دیگر استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی مختلف، پوست صورت را به سمت و سوی پیری سوق می دهد. اما همه مواد بهداشتی و آرایشی که توسط افراد استفاده می گردند، لزوما برای پوست صورت مضر نیستند. بلکه گاهی مواد مفیدی مانند آنچه که در سرم های تقویتی پوست وجود دارد، روند پیری پوست را به تعویق می اندازد. اما گاها دیده می شود که پوست به دلایل مختلفی توان جذب حداکثری این مواد را ندارد. در چنین شرایطی روش های کم تهاجم نظیر میکرونیدلینگ صورت، به کمک پوست می آیند.
میکرونیدلینگ در اصل تحریک پوست به وسیله تعداد زیادی سوزن است. این سوزن های بسیار ریز میکروکانال هایی را در بخش اپی درم و درم پوست ایجاد می کنند. این کار به دو صورت دستی و با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ قابل انجام است. در این مقاله این دو روش را با یکدیگر مقایسه می کنیم.
تهدیدهای پیش روی پوست صورت
پوست بدن انسان به عنوان اولین خط دفاعی بدن در معرض تهدیدهای گوناگونی قرار دارد. در میان پوست تمامی بدن، پوست صورت به دلیل قرار گیری بیشتر در برابر عوامل خارجی از حساسیت دو چندانی برخوردار است. از جمله موارد تهدید کننده سلامتی و زیبایی پوست صورت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرار گیری در برابر اشعه مضر خورشید
- استفاده از شوینده های قوی نظیر صابون
- گرمای ناشی از آشپزی کردن
- استفاده مداوم از وسایل آرایشی
- عدم شست و شوی مناسب پوست
- عدم پاکسازی مناسب و مداوم پوست
- استفاده از وسایل آرایشی غیر استاندارد و تقلبی
- استرس مداوم و کنترل نشده
- قرار گیری در مقابل هوای آلوده شهرهای بزرگ و صنعتی
مواردی که در بالا اشاره گردید در کنار ده ها مورد دیگر سلامت پوست صورت و سایر نقاط بدن را با تهدید مواجه می کنند. استرس های مداوم زندگی امروزی در کنار عدم توجه به مراقبت پوست میتواند خسارات جبران ناپذیری را برای زیبایی و سلامت پوست صورت به همراه داشته باشد. برای کاهش اثرات این تهدیدهای پوستی از روش های مراقبتی نظیر روش های خانگی و کلینیکی نظیر میکرونیدلینگ صورت کمک گرفته می شود.
مراقبت از پوست صورت
در بخش پیشین به تهدیدهای پیش روی پوست صورت و سایر نقاط بدن اشاره گردید. شاید در نگاه اول گریز از این تهدیدها غیر ممکن به نظر برسد. اما امروزه آگاهی افراد نسبت به شیوه های مراقبت از پوست صورت افزایش یافته است. در اینجا به چند مورد از مراقبت های پوستی که به سادگی و در منزل می توان انجام داد اشاره می گردد:
- استفاده مداوم و روزانه از کرم ضد آفتاب و تمدید هر دو ساعت یکبار آن
- استفاده از شوینده مناسب پوست صورت و بدن بصورت جداگانه
- عدم استفاده از شوینده های قلیایی قوی
- استفاده از آرایش های سبک بصورت روزانه و اجتناب از کرم ها و آرایش های سنگین در تمام روزهای هفته
- پاک کردن آرایش صورت با مواد مخصوصی نظیر میسلارواترها
- اجتناب از استرس و قرارگیری در شرایط استرس زا
- پاکسازی پوست صورت بصورت مداوم
این ها بخشی از مراقبت های پوستی ساده و در دسترس هستند. هر یک از این کارها را می توان به سادگی در منزل به انجام رساند. در کنار رعایت این موارد استفاده از مراقبت های کلینیکی پوستی تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی و حفظ نشاط پوست صورت دارد. از جمله این مراقبت ها می توان به میکرونیدلینگ صورت اشاره کرد.
میکرونیدلینگ صورت
میکرونیدلینگ یکی از روش های بسیار تاثیرگذار بر کاهش اثرات پیری پوست و همچنین پیشگیری از پیری پوست است. این روش به عنوان روشی کلینیکی و محبوب در سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. این روش به دو صورت دستی و با دستگاه مختص میکرونیدلینگ انجام می گردد. روش دستی تاثیری بسیار جزئی تر از میکرونیدلینگ صورت با دستگاه بر جوانی پوست برجای می گذارد. در این روش جوانسازی پوست از اعمال فشار تعداد زیادی سوزن بسیارریز بر پوست استفاده می گردد. ورود این سوزن ها در میکرونیدلینگ صورت به داخل پوست موجب تحریک کلاژن سازی در پوست می گردد. در کنار افزایش کلاژن سازی، افزایش خونرسانی به پوست صورت تاثیر بسیار زیادی بر جوانسازی و برگشت شادابی پوست دارد.
در کنار مکانیسم عمل سوزن های دستگاه میکرونیدلینگ، استفاده از یکسری سرم های تقویتی کار جوانسازی پوست را به خوبی تقویت می کند. این سرم ها و کرم های تقویتی استفاده شده در این روش بنابر احتیاجات پوست صورت انتخاب می شوند. این امر سبب تاثیرگذاری دو چندان روش میکرونیدلینگ صورت می گردند.
کارتریج میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ توسط دستگاه های مختلفی انجام می شود. ساده ترین شکل میکرونیدلینگ، درمارولرها هستند که بصورت دستی و خانگی نیز قابل استفاده می باشند. میکرونیدلینگ های پیشرفته ای که وارد بازار و صنعت زیبایی و سلامت پوست و مو شده اند، در شکل های مختلف میکرونیدلینگ با سیستم LED، میکرونیدلینگ با امواج رادیویی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. با وجود اشکال مختلف دستگاه میکرونیدلینگ، هنوز هم پرطرفدارترین و پرکاربردترین دستگاه میکرونیدلینگ، دستگاه درماپن است. در این نوع از دستگاه میکرونیدلینگ، یک قلم یا پن در سری دستگاه قرار دارد که در دست پزشک یا اپراتور قرار می گیرد. بر روی این قلم کارتریج های مختلفی با تعداد و نوع سوزن های متفاوتی قرار می گیرند. بنابراین کارتریج میکرونیدلینگ را می توان سری قابل جداسازی که سوزن های میکرونیدلینگ بر روی آن قرار دارند، دانست.
انواع مختلف کارتریج میکرونیدلینگ
کارتریج میکرونیدلینگ همان بخش از دستگاه است که با پوست مراجعه کننده تماس مستقیم دارد. سوزن هایی که در پروسه میکرونیدلینگ به داخل پوست وارد می شوند، بر روی سطح کارتریج قرار دارند. کارتریج های میکرونیدلینگ معمولا به نام های کارتریج 3، 5، 7، 9، 12، 24، 36 و 42 سوزنه و همچنین کارتریج نانو شناخته می شوند. علاوه بر تعداد سوزن ها که در نامگذاری و انواع مختلف کارتریج میکرونیدلینگ اثرگذار هستند، شکل کارتریج هم موثر است. کارتریج ها معمولا در اشکال گرد، مربع و تخت وجود دارند. استفاده از هر یک از این اشکال کارتریج میکرونیدلینگ کاملا بر اساس صلاحدید پزشک و یا اپراتور خبره صورت می گیرد. هر کدام از سر سوزن ها در میکرونیدلینگ برای درمان ضایعه و بخش خاصی از پوست استفاده می شوند. در ادامه به موارد استفاده از چند مورد از کارتریج ها اشاره می گردد. این کاربردها عبارتند از:
کارتریج میکرونیدلینگ شماره 9: این کارتریج که بر روی آن تعداد 9 سوزن تعبیه شده است در ترمیم چال ناشی از خال گوشتی، کمک به درمان آکنه و جوش و از بین بردن کشیدگی های ناشی از رفع چروک کاربرد دارد.
کارتریج میکرونیدلینگ شماره 12: بر روی خارجی ترین قسمت این کارتریج تعداد 12 سوزن با نظم خاصی قرار دارند. پزشکان و اپراتورهای دوره دیده و خبره برای رفع جای آکنه های قدیمی این کارتریج را نصب و استفاده می کنند.
کارتریج میکرونیدلینگ شماره 36: تعداد سوزن ها در این کارتریج استفاده از آن را برای اهداف آبرسانی پوست، شفاف سازی پوست، جوانسازی و کاهش منافذ پوستی به یک گزینه مناسب تبدیل کرده است.
کارتریج میکرونیدلینگ شماره 42: این کارتریج در بین انواع کارتریج های پر مصرف، بیشترین تعداد سوزن را دارد. این تعداد از سوزن قرار گرفته شده بر روی کارتریج 42 موجب استفاده از آن را برای رفع لکه های پوستی، ترمیم کردن حفره های نسبتا عمیق جای آکنه، جوانسازی پوست و کاهش سایز منافذ پوستی میسر می سازد.
کارتریج نانو میکرونیدلینگ: این کارتریج کاربردی بینابینی نسبت به مواردی که برای سایر کارتریج ها ذکر گردید، دارد. با این تفاوت که علاوه بر توانایی کارتریج نانو برای انجام موارد بالا، با این کارترج می توان مواد مغذی را نیز به داخل پوست وارد کرد.
مهمترین نکته قابل توجه در انجام میکرونیدلینگ، میزان تبحر و قدرت تشخیص پزشک معالج و یا اپراتور مربوطه در استفاده از بهترین نوع کارتریج برای رفع مشکلات پوستی هر مراجعه کننده ای، می باشد. بنابراین افرادی که تمایل به انجام میکرونیدلینگ دارد باید بکوشند که بهترین مرکز را برای اینکار انتخاب کنند. برای دستیابی به بهترین کلینیک های میکرونیدلینگ، گذراندن دوره های تخصصی این کار توسط اپراتور مربوطه ضروری است. ما در آکادمی آنیل اقدام به برگذاری دوره های آنلاین و حضوری میکرونیدلینگ می نماییم. هنرجویان آنیل آکادمی تحت نظر اساتید برجسته و بین المللی آموزش می بینند. مدارکی که در آنیل آکادمی پس از گذراندن دوره ها به افراد تقدیم می گردد، تماما مورد قبول سازمان فنی حرفه ای کشور و همچنین مجامع بین المللی می باشد.
میکرونیدلینگ چه کاربردی دارد؟
میکرونیدلینگ به طور کلی یک روش ایمن و موثر است که می تواند ظاهر پوست را بهبود بخشد. میتواند چین و چروک ها را کاهش دهد، جای زخم را کاهش دهد و پوست شل یا پیر را سفت و جوان کند.
نحوه عملکرد میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ روشی نسبتا نوین برای درمان مشکلات پوستی و جوانسازی پوست به شمار می رود. در بسیاری از کشورهای جهان از این روش جوانسازی برای از بین بردن اسکار آکنه، لک های مختلف پوستی، رفع چین و چروک، درمان ترک های پوستی و غیره استفاده می گردد. در زمان انجام میکرونیدلینگ از پن حاوی تعداد مشخصی سوزن با قطر مشخص و قابل کنترل استفاده می شود. پن میکرونیدلینگ با وارد آوردن ضربه های مشخصی که توسط اپراتور حرفه ای کنترل می شوند، کانال هایی با طول حداکثر 3 میلیمتر در پوست ایجاد می کنند. کانال های ایجاد شده در این روش قابل مشاهده نیستند اما به دلیل اثربخشی عمیقی که دارند، تاثیرات چشمگیری در روند درمان مشکلات پوستی برجای می گذارند. کانال های ایجاد شده در روند درمانی میکرونیدلینگ موجب تحریک پوست و تولید فاکتورهای جوانساز پوستی نظیر کلاژن و الاستین می گردند.
میکرونیدلینگ علاوه بر تحریک پوست به تولید مواد مغذی، در جذب این مواد از سطح پوست نیز موثر است. در زمان انجام میکرونیدلینگ عموما پس از پایان کار و یا برای زمان های مشخصی از روزهای اول بعد از انجام میکرونیدلینگ، کرم ها و سرم های خاصی تجویز می شوند. این داروهای خاص به نوعی اثر همپوشانی با میکرونیدلینگ داشته و تاثیرات مثبت یکدیگر را تقویت می کنند. بسیاری از اپراتورهای حرفه ای قبل از انجام مکرونیدلینگ از یک سری سرم های خاص بر روی پوست استفاده می کنند. بطور مثال استفاده از سرم ویتامین C قبل از انجام میکرونیدلینگ در اثر گذاری این روش بر تولید کلاژن و الاستین اثر شگفت آوری دارد.
انواع روش های میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ به روش دستی
در این روش از وسیله ای دستی به نام درمارولر استفاده می شود. درمارولر از یک غلطک حاوی تعداد زیادی سوزن ریز که بر روی یک دسته سوار است تشکیل شده است. غلطک دارای تعداد زیادی سوزن بوده و با حرکت بر روی پوست این سوزن ها عمل میکرونیدلینگ را انجام می دهند. سوزن های موجود بر سطح غلطک دارای جنس های مختلفی از قبیل سیلیکون، شیشه، فلز، پلیمر، تیتانیوم و غیره هستند. جنس تیتانیومی در ایران بیشترین موجودی را دارد.
از طرفی دیگر حرکت غلطک های میکرونیدلینگ دستی بر روی پوست ممکن است حفره های موربی ایجاد کند. حفره مورب ایجاد شده در میکرونیدلینگ دستی با هدف این دستگاه یعنی ایجاد حفره هایی مستقیم به اعماق مشخصی از پوست، مغایر است. از طرفی دیگر رعایت همه موازین بهداشتی در زمان استفاده از میکرونیدلینگ دستی ممکن است احتمال عفونت در پوست را بالا ببرد. سوزن های سوار شده بر روی غلطک میکرونیدلینگ می توانند در صورت عدم استرلیزاسیون صحیح، هرگونه آلودگی و میکروبی را به داخل پوست ببرند. ورود میکروب به اعماق پوست در اثر استفاده از میکرونیدلینگ دستی، ممکن است موجب بروز مشکلاتی نظیر آکنه، عفونت های شدید پوستی و همچنین ادم های مقاوم به درمان گردد.
میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه
در این روش از دستگاهی الکتریکی به نام درماپن که شکلی شبیه به خودکار دارد استفاده می شود. در این دستگاه می توان تعداد و سرعت ایجاد میکروکانال ها را نسبت به نیاز متقاضی تنظیم کرد. بر همین اساس تنیجه حاصله ازمیکرونیدلینگ به روش دستگاه به مراتب بیشتر و ماندگارتر از روش دستی می باشد. آنچه که در اینجا حائز اهمیت است مهارت فرد انجام دهنده میکرونیدلینگ می باشد. مهارت و آشنایی این فرد با تکنیک میکرونیدلینگ و روش انجام کار توسط وی میزان جوابدهی این عمل را بر روی پوست فرد متقاضی تعیین می کند.
مراقبت های قبل از انجام میکرونیدلینگ
قبل از انجام میکرونیدلینگ صورت و سایر بدن، پوست نیازی به انجام مراقبت خاصی ندارد. تنها نکته حائز اهمیت قبل از انجام این عمل، شست و شو و پاکسازی صورت از هر گونه کرم و آلودگی موجود بر سطح پوست می باشد. از طرفی دیگر چنانچه فرد متقاضی این روش جوانسازی پوست، دارای بیماری یا عارضه ای پوستی می باشد، باید حتما قبل از انجام این عمل این مساله را با پزشک خود مطرح کند.
بیشتر بخوانیم : آموزش آنلاین آبرسانی پوست
مراقبت های پس از انجام میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ عملی تحریک آمیز برای تولید کلاژن در پوست است. این روش کمک به تولید کلاژن در پوست کرده و موجب جوانی شادابی پوست می گردد. پس از انجام این عمل جهت حفظ سلامتی پوست و همچنین افزایش اثر این روش بر پوست، رعایت نکات زیر بسیار حائز اهمیت است:
- عدم استفاده از هیچ گونه وسیله آرایشی تا 48 ساعت
- ممنوعیت استحمام ت 24 ساعت
- عدم مصرف نوشیدنی های الکلی و غذاهای دارای ادویه تند تا چند روز بعد از انجام میکرونیدلینگ
- ممنوعیت شدید استفاده از کرم های لایه بردار تا مدت زمان تعیین شده توسط پزشک
- ممنوعیت چند روزه شنا به دلیل حساسیت پوست به ترکیبات شیمیایی موجود در آب استخر
- عدم استفاده چند روزه از کرم ضد آفتاب
- استفاده از سرم ها و محصولات مراقبتی توصیه شده توسط پزشک یا اپراتور مجرب
- عدم دستکاری پوسته های ایجاد شده
- استفاده از کمپرس سرد و گرم جهت تسکین پوست
میکرونیدلینگ را از چه سنی باید شروع کرد؟
بهتر است که این نوع درمان را در دهه 20 یا 30 زندگی خود شروع کنید تا افزایش تولید کلاژن چشمگیرتر باشد. این کار به پوست آموزش می دهد تا به طور منظم کلاژن تولید کند و پوست شما را برای مدت طولانی تری جوان تر نگه دارد.
میکرونیدلینگ یا لیزر کدام بهتر است؟
افرادی که در پی راهی جهت بازسازی و جوانسازی پوست صورت و نواحی دیگر بدن خود هستند، با نام روش های مختلف این کار آشنایی دارند. دو روشی که به کرات نام آنها در بین روش های مختلف جوانسازی پوست به گوش میخورد، میکرونیدلینگ و لیزر است. در قسمت های پیشین این مقاله به طور کامل شما را با روش جوانسازی میکرونیدلینگ و تمامی جوانب آن آشنا کردیم. روش دیگری که در این بخش از مقاله قصد داریم آن را با میکرونیدلینگ مقایسه کنیم، لیزر جوانسازی پوست یا همان لیزر فرکشنال می باشد.
اختراع لیزر انقلاب بزرگی را در سرتاسر جهان موجب شد. استفاده از این تکنولوژی در بخش های مختلف از جمله صنعت، کشاورزی، تولید و حتی در بخش درمان و زیبایی با سرعت صورت گرفت. یکی از کاربردهای جذاب و محبوب لیزر استفاده از آن در کارهای مربوط به سلامت و زیبایی پوست و مو می باشد. یکی از محبوب ترین لیزرهای مورد استفاده در این حوزه لیزر فرکشنال است. این لیزر با تاباندن طول موج خاصی از انرژی بر سطح پوست، یک درمان نسبتا تهاجمی را بر روی پوست صورت انجام می دهد. این روش جوانسازی پوست دقیقا مانند سایر روش ها ازجمله روش میکرونیدلینگ، یکسری آسیب های سطحی را کاملا تعمدی به پوست وارد می کند. در اثر همین آسیب ها و شوک ناشی از آنها، پوست شروع به بازتولید کلاژن و الاستین می کند. کلاژن و الاستین تولید شده در اثر این کار، موجب جوانسازی پوست و بازگشت حال ارتجاعی به پوست می گردد.
شباهت ها و تفاوت های میان میکرونیدلینگ و لیزر فرکشنال
بسیاری از افرادی که به نوعی روش میکرونیدلینگ به آنها توصیه شده است، این روش درمانی را با لیزر فرکشنال مقایسه می کنند. ریشه این مقایسه و روبروی هم قرار دادن این روش ها به شباهت های نسبتا جالب آنها بر می گردد. همانطور که در بالا هم اشاره شد، در میکرونیدلینگ از روش تحریک پوستی برای جوانسازی پوست استفاده می شود. به دلیل عمق ورود سوزن ها در میکرونیدلینگ، این روش برای طیف وسیعی از اختلالات پوستی قابل انجام است. همین مشخصه در مورد لیزر فرکشنال هم وجود دارد. این لیزر نسبتا قوی با اولین استفاده های خود بسیاری از متخصصان حوزه سلامت و زیبایی پوست و مو را شگفت زده کرد. اثر بخشی بالای این لیزر موجب شد که در مدت زمان کوتاهی خیل عظیمی از طرفداران این روش جوانسازی و درمان پوستی، به مطب ها و کلینیک های پوست و مو سرازیر شوند.
لیزر فرکشنال هم مانند بسیاری از روش هایی که سریعا محبوب می شوند، به مرور زمان و در حین استفاده مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. در همان سال های ابتدایی استفاده از لیزر فرکشنال، دوران نقاهت طولانی که این لیزر برای درمان های پوستی داشت موجب آزار بسیاری از افراد شد. از طرفی دیگر سوختگی هایی با درجات مختلف در لیزر فرکشنال مشاهده گردید که این سوختگی ها به هیچ عنوان در میکرونیدلینگ دیده نمی شوند. یکی از معایب بزرگی که لیزر فرکشنال دارد اثر بخشی پایین آن نسبت به عمق بیشتر پوست است. در واقع اینگونه می توان مطرح کرد که در لیزر فرکشنال چنانچه بخواهیم به لایه های عمیق تر پوست برای درمان دسترسی داشته باشیم باید لایه های رویی پوست به روش سوزاندن لیزری برداشته شوند.
لیزر فرکشنال روشی تهاجمی است که دوره نقاهت 15 الی 20 روزه دارد. اما میکرونیدلینگ در بین روش های غیر تهاجمی درمان و جوانسازی پوست دسته بندی می شود. این روش با کمترین دوران نقاهت، برای افرادی که در فعالیت های اجتماعی شرکت دارند بسیار مناسب است. PIH یکی دیگر از عارضه های لیزر فرکشنال است که عدم بروز آن در میکرونیدلینگ، کفه ترازو را به سمت این روش درمان پوستی سنگین تر می کند. PIH همان تجمع رنگدانه های پوستی پس از انجام درمان های پوستی است که به بروز لک و تغییر رنگ در پوست می انجامد. به همین سبب است که لیزر فرکشنال را بسیاری از متخصصان پوست، مناسب همه طیف رنگ های پوستی نمی دانند. این مساله در مورد میکرونیدلنیگ کاملا متفاوت است. روش میکرونیدلینگ هیچگونه حساسیتی نسبت به رنگ پوست نداشته و در اثر متفاوت بودن رنگ پوست عارضه ای را به جای نمی گذارد.
مقایسه عوارض ناشی از لیزر و میکرونیدلینگ
از آنجاییکه پوست یک عنصر حساس در زیبایی و ظاهر افراد محسوب می گردد، انجام هرگونه تغییرات در آن نیازمند آگاهی کامل نسبت به عوارض کار است. چنانچه بخواهیم دو روش نامبرده را از نظر عوارض جانبی مقایسه کنیم لازم است ابتدا مروری بر کارکرد این دو روش داشته باشیم. در روش میکرونیدلینگ جهت تحریک پوست به تولید کلاژن و الاستین از وارد کردن تعداد قابل توجهی سوزن با قطر مشخص به داخل پوست استفاده می شود. عمق و میزان سوزن های وارد شده بنابر صلاحدید فرد انجام دهنده، با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ قابل کنترل است. این سوزن ها گاهی توانایی ورود تا عمق سه میلیمتری پوست را دارا می باشند. از طرفی دیگر در لیزر فرکشنال هیچ گونه کار فیزیکی بر روی پوست انجام نمی گیرد. بلکه تنها توسط انرژی تابانده شده بر سطح خاصی از پوست، این ناحیه برای تولید کلاژن و الاستین تحریک می گردد. نکته مورد توجه در این زمینه وجود گرما در زمان انجام لیزر فرکشنال است.
اکنون که با کارکرد این دو روش به خوبی آشنا شدیم می توانیم در مورد عوارض ناشی از اعمال هریک از آنها بر سطح پوست صحبت کنیم. بطور کلی روش میکرونیدلینگ در مقایسه با روش لیزر فرکشنال دارای عوارض کمتری است. در روش لیزر فرکشنال به دلیل قدرت بالای انرژی تابانده شده بر سطح پوست امکان آسیب به ملانوسیت های موجود در سلول های پوستی و در نتیجه ایجاد لک صورت وجود دارد. یکی دیگر از عواملی که موجب محبوبیت بیشتر روش میکرونیدلینگ در مقایسه با لیزر فرکشنال در چند سال اخیر شده است، دوره نقاهت کوتاه مدت آن است. می توان با اطمینان گفت که افراد تحت درمان میکرونیدلینگ می توانند بلافاصله بعد از انجام درمان به فعالیت روزانه خود بازگردند. این در حالیست که در روش لیزر فرکشنال عموما حداقل چهار روز استراحت در منزل توصیه می گردد.
7 مزیت چشمگیر میکرونیدلینگ نسبت به لیزر فرکشنال
در بخش قبلی مقایسه ای بین روش میکرونیدلینگ و لیزر فرکشنال برای درمان و جوانسازی عوارض پوستی انجام شد. علاوه بر مورادی که ذکر گردید، مزیت های دیگری از میکرونیدلینگ در چندین دهه استفاده از این روش توسط متخصصان این حوزه مشاهده شده است. در ادامه به 7 مورد از مهمترین این موارد اشاره می شود.
- میکرونیدلینگ در مقایسه با لیزر فرکشنال بدون درد، خونریزی و التهاب است.
- دوره نقاهت در میکرونیدلینگ نسبت به لیزر فرکشنال بسیار کوتاهتر بوده و حداکثر 48 ساعت است.
- در پوست اطراف چشم با عمق 25/0 میلیمتر قابل استفاده است در حالی که عموما برای دور چشم از لیزر استفاده نمی شود.
- احتمال سوختگی پوست در میکرونیدلینگ نزدیک صفر بوده و در لیزر فرکشنال ممکن است تا 40 درصد هم برسد.
- هیچگونه عارضه پوستی در اثر انجام میکرونیدلینگ گزارش نشده است.
- هزینه انجام میکرونیدلینگ در مقایسه با لیزر فرکشنال بسیار پایین تر است.
- امکان ترکیب آسان با سایر روش های جوانسازی پوست نظیر مزوتراپی و افزایش جذب کوکتل مزوتراپی تا هزار برابر در میکرونیدلینگ وجود دارد.
رفع تیرگی و گودی زیر چشم با میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ در لیست روش های نسبتاً جدید قرار دارد اما نتایج حاصل شده از این روش بسیار عالی و قابل قبول است. اینطور که بررسی ها نشان می دهد میکرونیدلینگ سبب از بین بردن جای آکنه می شود. آکنه ها دردسرهای زیادی برای پوست ایجاد می کنند و بسیاری از افراد از آن فراری هستند. اسکارهایی که روی پوست باقی مانده است به واسطه microneedling تا حد زیادی برطرف می شود. یک سری لک های پوستی به دلایل مختلف بر روی صورت دیده می شود که به واسطه این روش می تواند با تغییراتی همراه باشد.
خبر خوب اینکه میکرونیدلینگ سبب می شود تا روزنه های بزرگ پوستی و منافذ باز تا حد زیادی محدود شود. در واقع این روش به صورتی عمل می کند که سبب می شود منافذ باز پوست تا حد زیادی جمع شوند و ورود باکتری و آلودگی به آن به حداقل برسد و نتیجه خوبی در این راستا وجود دارد.
ترک های پوستی ناشی از چاقی و لاغری از مواردی است که در جدیدترین پژوهش های موجود دیده می شود. microneedling در این زمینه جوابگو باشد مشخص است که این روش می تواند برای درمان ریز مو نیز گزینه خوبی باشد و سبب تحریک رویش مجدد مو شود. برای اینکه کارایی میکرونیدلینگ بیشتر و بیشتر شود می توان از داروهای مزوتراپی نیز استفاده کرد و همینطور روش های پی آر پی نیز وجود دارد که می تواند پاسخ درمانی بالایی را فراهم سازد. تعداد جلسات برای این روش بر اساس نوع و نیاز پوستی بین 3 الی 6 جلسه اعلام شده است و فاصله بین جلسات نیز یک الی دو ماه خواهد بود.
کاربرد های میکرونیدینگ
1-رفع یا کاهش چین و چروک های ریز و عمیق
یکی از دلایل جذابیت میکرونیدلینگ این است که سبب می شو کلاژن و الاستین رشد خوبی داشته باشد و این ماده برای داشتن پوست جوان نقش حیاتی ایفا می کنند. اینطور که پژوهش ها نشان می دهد برخی از دکتر ها به این نتیجه رسیده اند که microneedling یکی از قدرتمندترین روش هایی است که پیری پوست را متوقف می کند و از چین و چروک تا حد زیادی جلوگیری می کند. در این روش یک سری سلول های جدید پوستی تولید می شود به طوری که خطوط ریز چهره و همینطور چین و چروک های عمیق پیشانی نیز کاهش می یابد. مکانیزم شفابخش این روش به صورتی است که سبب می شود بدن به شکل طبیعی کار کند و نتایج بسیار خوبی به جا بگذارد. این روش برای رفع نشانه های پیری پوست به اثبات رسیده است و بسیار قابل قبول است. توصیه لازم در میکرونیدلینگ برای از بین بردن چین و چروک این است که سوزن مورد استفاده بزرگتر از 1.5 میلیمتر نباشد.
2-ترمیم زخم های قابل رویت
بر اساس مطالعاتی که در سال 2009 صورت گرفته است نتایج به این صورت بوده که میکرونیدلینگ می تواند اثر جوش هایی که در بیمار وجود دارد را تا حد 90 درصد بهبود بخشد. اینطور که مشخص است از بین رفتن جای جوش ها روندی کاملاً مشهود است. در واقع رولرها یا غلتک دستی 1.5 میلیمتری به قدری بلند است که سبب بهبود اثر جوش ها می شود. این روتین به صورتی است که اگر نظر متخصص اجرا شود اجازه از غلطک های 3 میلیمتری نیز مجاز خواهد بود و تاثیر آن در حدود 2 برابر می شود. دقت کنید که اثر زخم های جوشی در زیر پوست نیز تا حد زیادی درمان می شود.
اینطور که بررسی ها نشان می دهد این روش در مقایسه با لیزر می تواند اثر های به جا مانده از جوش ها را با درد کمتر و دوام بیشتر از بین ببرد و عوارض جانبی آن نیز کمتر است.
3-معکوس کردن آسیب های نور آفتاب
رنگدانه های پوستی که بر اثر نور آفتاب ایجاد می شود سبب بروز ظاهر نازیبایی در فرد می شود. به طور کلی میکرونیدلینگ سبب می شود که کلاژن پوست تحریک شود و این موضوع کمک می کند تا آسیب های نور آفتاب و تغییر رنگ پوست که ناشی از ملاسما است برعکس شود.
طبق مطالعات سال 2015، microneedling توانسته لقب درمان قطعی تغییر رنگ پوست و آفتاب سوختگی باشد. سوزن درمارولر برای این هدف طراحی شده است که طول آن در حدود 1 الی 1.5 میلیمتر است. متخصصان پوست در این زمینه چندین جلسه پی در پی را بهترین گزینه می دانند.
4-جلوگیری از پیری پوست
میکرونیدلینگ سبب می شود که پوست نرم شود و بخش های آسیب دیده پوست از بین برود و پوست های شل نیز سفت شوند. این موضوع در بین زنان و مردان مسن بیشتر اهمیت دارد. به واسطه میکرونیدلینگ پوست های پیر از مزایای تغذیه خوب استفاده می کنند و غذاهایی متناسب با زیبایی به پوست اضافه یا تزریق می شود. از سوی دیگر microneedling سبب می شود که منافذ پوست تا جمع تر شود کلاژن ها تحریک به تولید بیشتر می شود و به اصطلاح پوست فربه تر می شود.
خوشبختانه یکی از امتیازات خوبی که برای میکرونیدلینگ دیده می شود اینکه اجازه می دهد جذب دارو و محصولات درمانی بیشتر و بهتر باشد. حتما می دانید در حالت عادی تنها 4 الی 8 درصد از سرم هایی که برای صورت خود استفاده کنید به پوست جذب می شود و مطالعات در این راستا نشان می دهد که microneedling می تواند هزاران حفره غیر قابل مشاهده در پوست شما ایجاد کند که سبب می شود جذب مواد دارویی بیشتر و بهتر شود. این درمان برای سر تا سر بدن مناسب است و جای کشیدگی و آثار آکنه را تا حد زیادی از بین می برد. مشخص است که درمان استرچ مارک به واسطه microneedling می تواند یک موقعیت کلاژن سازی بی نظیر باشد. میکرونیدلینگ ها اسکارهای پوستی را کاهش می دهند و بسیار قابل قبول هستند.
دوره آموزش میکرونیدلینگ
همانگونه که در بالا اشاره گردید، مهارت اپراتور دستگاه میکرونیدلینگ، میزان نتیجه حاصله از این روش را برای فرد متقاضی تعیین می کند. بنابراین افراد متقاضی انجام میکرونیدلینگ پوست صورت و سایر بدن همواره به دنبال مراکز دارای مجوز رسمی و مدارک معتبر می باشند. آنیل آکادمی با بیش از دو دهه فعالیت در زمینه برگزرای کلاس های مراقبت و زیبایی پوست و مو، اقدام به برگزاری دوره آموزش آنلاین و حضوری میکرونیدلینگ نموده است. دوره های آموزشی این موسسه با کیفیتی بین المللی و دارای هزینه مناسب در خدمت عزیزانی است که دغدغه فعالیت در حوزه زیبایی پوست و مو را در سر می پرورانند. این دسته از عزیزان می توانند با شرکت در کلاس های حضوری و یا تهیه پکیج های آموزش آنلاین میکرونیدلینگ، با دریافت مدرک معتبر این آکدمی بزرگ، به راحتی وارد بازار کار شوند.
بیشتر بخوانیم : آموزش آنلاین میکرونیدلینگ
انجام میکرونیدلینگ صورت به دلیل حساسیت بالای پوست صورت به مهارت و تخصص خاصی نیازمند است. این امر به مهارت فرد انجام دهنده این عمل بر میگردد. این دغدغه با آموزش افراد متخصص و مجرب در آموزشگاه آکادمی آنیل برطرف شده است. این آموزشگاه با به کارگیری مربیان بسیار حرفه ای اقدام به برگزاری کلاس های آنلاین میکرونیدلینگ صورت و دیگر روش های مراقبت از پوست و مو می نماید. با ارائه مدارک معتبر بین المللی از طرف آکادمی آنیل، افراد آموزش دیده با خیالی آسوده می توانند در زمینه تخصص و مهارت خود وارد بازار کار شوند.
دوره های مرتبط
آموزش آنلاین میکرودرم
آموزش آنلاین نیدلینگ و درمارول
آموزش آنلاین کار با دستگاه لیزر
میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ یکی از روش های بسیار تاثیرگذار بر کاهش اثرات پیری پوست و همچنین پیشگیری از پیری پوست است. این روش به عنوان روشی کلینیکی و محبوب در سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.
مراقبت های پس از انجام میکرونیدلینگ چیست؟
عدم استفاده از هیچ گونه وسیله آرایشی تا 48 ساعت-ممنوعیت استحمام ت 24 ساعت-عدم مصرف نوشیدنی های الکلی و غذاهای دارای ادویه تند تا چند روز بعد از انجام میکرونیدلینگ
عوارض ناشی از لیزر فرکشنال چیست؟
در روش لیزر فرکشنال به دلیل قدرت بالای انرژی تابانده شده بر سطح پوست امکان آسیب به ملانوسیت های موجود در سلول های پوستی و در نتیجه ایجاد لک صورت وجود دارد.