پوست مرغی یک بیماری شایع پوستی است که سبب ایجاد ریزش های ناگهانی در پوست می شود. این ریزه های کوچک یا جوش ها در واقع سلول های مرده پوست هستند که فولیکول های مو را متصل می کنند.عموما به رنگ قرمز یا قهوه ای هستند. پوست مرغی معمولا بر روی سینه ها، ران ها، گونه ها یا باسن قرار می گیرد. پوست مرغی مسری نیست و معمولا باعث ناراحتی یا خارش نمی شوند. این وضعیت در ماه های زمستان بدتر می شود ،زمانی که پوست تمایل به خشک شدن دارد و همچنین ممکن است در طول بارداری بدتر شود. هیچ درمانی برای این وضعیت بی ضرر و ژنتیکی پوست وجود ندارد، اما راه هایی برای جلوگیری از آن و یا از بدتر شدن آن وجود دارد . پس تا انتهای این مقاله همراه آنیل آکادمی بمانید.
علت بیماری پوست مرغی چیست؟
علت دقیق بیماری پوست مرغی (کراتوز پیلاریس) هنوز مشخص نیست، اما به نظر می رسد که با تولید بیش از حد کراتین در فولیکول های مو مرتبط باشد. در حالت عادی، سلول های پوست به طور منظم از لایه های زیرین پوست به سمت بالا حرکت می کنند و در نهایت در سطح پوست از بین می روند. با این حال، در افراد مبتلا به پوست مرغی، سلول های پوست به درستی در این مسیر حرکت نمی کنند و در فولیکول های مو جمع می شوند. سپس شاهد برآمدگی های کوچک به رنگ قرمز یا قهوهای روی پوست هستیم. عواملی که ممکن است خطر ابتلا به عارضه پوست مرغی را افزایش دهند عبارتند از:
ژنتیک: پوست مرغی یک بیماری ژنتیکی است و معمولاً در افراد یک خانواده بیشتر دیده می شود.
خشکی پوست: خشکی پوست می تواند باعث تحریک فولیکول های مو و افزایش تولید کراتین شود.
تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در دوران کودکی، نوجوانی، بارداری و یائسگی می توانند باعث بدتر شدن عارضه پوست مرغی شوند.
قرار گرفتن در معرض سرما: این کار باعث انقباض عروق خونی و کاهش جریان خون به پوست شود. این امر می تواند باعث تحریک فولیکول های مو و افزایش تولید کراتین شود.
نحوه استفاده از اسکراب برای پوست مرغی (کراتوزیس پیلاریس)
برای استفاده از اسکراب برای درمان پوست مرغی نیز باید اسکراب را به روش صحیح استفاده کنید، در ادامه مراحل صحیح استفاده از اسکراب را برای شما شرح می دهیم:
شستشوی پوست: برای پاک کردن پوست از هر نو چربی و آلودگی ابتدا پوست خود را با شوینده مناسب و آب ولرم بشویید.
نرم کردن پوست: برای انجام این مرحله پس از شستشو با آب ولرم حوله ای روی پوست خود قرار دهید و خیسی آن را بگیرید.
انتخاب اسکراب: حتما از اسکراب مناسب پوستتان استفاده کنید. بهتر است برای پوست حساس و نازک از اسکراب با مواد طبیعی استفاده کنید.
استفاده از اسکراب: اسکراب را با حرکات دایره ای با انگشتانتان روی پوست بمالید. و تمرکز بیشتری روی مناطقی که مشکل پوست مرغی دارند بگذارید.
شستشوی پوست: پوست خود را با آب ولرم بشویید تا مواد اضافی اسکراب را از پوست خود پاک کنید. برای این کار نیاز به شوینده ندارید.
مرطوب کردن پوست: پس از شستشو، پوست خود را خشک کرده و از یک لوسیون یا کرم مرطوب کننده استفاده کنید.
توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از اسکراب نیز می تواند دردسر ساز باشد و هفته ای یک یا دوبار کفایت می کند.
اگر از ظاهر پوستمرغی ناراحت اید، تکنیک هایی برای بهبود آن در خانه وجود دارد. علی رغم اینکه درمان قطعی برای پوستمرغی وجود ندارد، راهکارهای خانگی به کاهش برآمدگی، خارش و تحریک پوست کمک میکنند.
♦دوش آب گرم: حمام کوتاه با آب کرم به باز شدن منافذ پوستی و شل شدن آنها کمک میکند. با استفاده از یک برس سفت پوست خود را به آرامی بسابید تا این برآمدگی های بالقوه برطرف شوند. محدود کردن زمان حمام مهم است زیرا حمام طولانی مدت باعث شسته شدن چربی طبیعی سطح بدن و تشدید خشکی پوست و علائم تحریکی میشود.
♦ لایه برداری: لایه برداری روزانه به بهبود ظاهر پوست کمک میکند. درماتولوژیست ها توصیه میکنند لایه برداری پوست به آرامی توسط لوفا (بقایای نوعی گیاه) یا سنگ های مخصوص انجام شود.
♦ استفاده از لوسیون آبرسان: لوسیون های حاوی AHA مانند لاکتیک اسید میتوانند پوست خشک را آبرسانی کرده و به افزایش بازسازی پوست کمک کنند. گلیسرین در بیشتر محصولات زیبایی و سلامت پوست یافت میشوند که میتواند به برطرف کردن این برآمدگی ها کمک کند. گلاب نیز برای کاهش التهاب پوست مفید است.
♦از پوشیدن لباس های تنگ بپرهیزید. اصطکاک ناشی از پوشیدن لباس تنگ پوست را تحریک میکند.
♦استفاده از دستگاه بخور: این دستگاه هوای اتاق را مرطوب کرده و به بهبود خشکی پوست کمک میکنند.
دوره های مرتبط