زیبایی پوست از زمانهای بسیار قدیم مورد توجه همگان بوده است و از روشهای مختلف برای رفع چین و چروک و جوانسازی پوست استفاده شده است. با گذشت زمان روشهای جوانسازی تکامل پیدا کرده و از عوارض آنها کاسته شده و روشهای جدید جایگزین روشهای قدیمی شده است. یکی از راههای جدید و بدون عارضه در جوانسازی پوست میکرودرم ابریژن میباشد که در ذیل راجع به تکنیک، اثرات، عوارض و چگونگی انجام بهتربن میکرودرم ابریژن بحث میشود. پس تا انتهای این مقاله همراه آنیل آکادمی بمانید.
میکرودرم ابریژن اولین بار در سال 1985 در کشور ایتالیا مورد استفاده قرار گرفت. سپس در اکثر کشورهای اروپایی به عنوان روش بدون عارضه جوانسازی استفاده شد. بعد از آن، این روش در کشورهای امریکایی نیز مورد استفاده قرار گرفت.
مراحل انجام میکرودرم
- پوست باید کاملا تمیز باشد . با کلیزن های مناسب (کلیزن میلک یا ژل ) و تونرهای مخصوص صورت تمیز می شود .
- چشم باید کاملا بسته باشد تا پودری وارد چشم نشود. همچنین پودر باید وارد حفره های بینی نشود .
- دستگاه آماده می شود ، میزان ساکشن دستگاه و میزان پودر آزاد شده روی پوست باید کنترل شده باشد . برای هر موردی میزان پودر آزاد شده و ساکشن دستگاه باید تنظیم شود.
- روی محل مورد نظر باید 3 الی 4 بار حالت کشش پروپ باشد. برای این کار یک طرف پوست با دست نگه داشته می شود که حالت جمع شدگی حین کار ایجاد نشود. پروپ را به حالتی که حرکت داده می شود باید هم پوشانی داشته باشد تا خط روی پوست بیمار ایجاد نشود.
- مناطقی که دارای کک و مک و فرکل و چروک های بیشتری دارد، تمرکز و مکث بیشتری می خواهد.
- بعد از اتمام کار پودرهایی که در پوست صورت باقی مانده است با حوله نمدار پاک می شود یا به بیمار گفته می شود صورت خود را کامل بشوید تا بقایای پودر پاک شود .
نکته : اگر روی پوست زخم فعال، تبخال، جوش ها یا کمدن های بزرگ باشد روی آن منطقه نباید کار بشود.
عوارض بعد از انجام میکرودرم
از آنجایی که عمل لایه برداری پوست به وسیله این روش نسبت به سایر روشهای لایه برداری بیخطرتر و غیرتهاجمیتر است معمولا بدون عارضه و بدون خطر بوده و فقط باید تا چند روز پس از عمل فرد از قرار گرفتن در معرض آفتاب اجتناب نماید و از کرمهای ضدآفتاب استفاده نماید تا به علت نازک شدن پوست دچار آفتاب سوختگی نشود. همانگونه که اشاره شد معمولا عوارضی ندارد ولی قرمزی صورت، سوزش گذرا، پوسته پوسته شدن، جوشهای زیر پوستی گذرا ممکن است دیده شود.
کاربرد میکرودرم:
- رفع جای جوش : فرورفتگی های ناشی از جوشهای قبلی و جای اکنه و جوش با میکرودرم قابل رفع می باشد. طی جلسات لازم پوست صاف و یک دست می شود.
- جوان سازی پوست : از این روش در درمان چروکهای سطحی و کم عمق پوست می توان استفاده کرد. فواصل درمان را بر حسب وضیعت بیمار می توان تغییر داد و از هفته ای یک بار تا دو هفته یکبار فواصل اضافه کرد.
- لک های حاملگی : مهمترین اثر میکرودرم کمرنگ کردن یا محو کردن لک های حامگی است. مخصوصا اگر همزمان با ان دارو مصرف شود.
- درمان جوشهای (اسکار) اکنه و ابله مرغان: بر حسب نوع اسکار و محل و عمق ان به چندین جلسه درمان هفتگی نیاز دارد. در ترمیم جوشگاهای سوختگی نیز از این روش می توان استفاده کرد.
- کوچک کردن منافذ پوستی: باز شدن منافذ پوستی یکی از مشکلات عمده در خانم ها می باشد که یکی از راههای درمان این مشکل استفاده از میکرودرم می باشد. بعد از چند جلسه درمان به علت بافت سازی و محکم شدن پوست منافذ پوستی نیز کوچک تر می شود.
- درمان و برطرف کردن خالکوبی:خالکوبی های سطحی را می توان به این روش از بین برد.
- درمان ترکهای پوستی: در درمان ترکهای پوست در زمان حاملگی یا چاقی و بلوغ نیز می توان از این روش استفاده نمود.
- چروک گردن: در درمان چروک های گردن و ضایعات این ناحیه نیز از این روش استفاده می کنند.
این مراقبتها را پس از میکرودرم انجام دهید
اگر میخواهید که از فواید میکرودرم ابریژن بهرهمند شوید، باید پس از پایان درمان، مراقبتهای لازم را به عمل آورید. خوشبختانه، میکرودرم، دوره نقاهت ندارد و شما میتوانید بلافاصله، فعالیتهای روزانه خود را از سر بگیرید. اما، مرطوب نگه داشتن پوستتان را از قلم نیندازید. ضمن اینکه، از محصولات مراقبت از پوست ملایم استفاده کنید. همچنین بهتر است که حداقل تا 24 ساعت پس از درمان، داروهای موضعی ضد آکنه را کنار بگذارید. مهمتر از همه این است که، پوست را با کرم ضد آفتاب محافظت کنید. چرا که پوست شما، تا چند هفته بعد به آفتاب حساس است.
دوره های مرتبط