تیترهای مطالب این صفحه:
✔مزوتراپی در یک نگاه↓
✔دارورسانی توسط مزوتراپی↓
✔ میزان درد مزوتراپی چقدر است؟↓
✔ کاربرد مزوتراپی↓
✔ آموزش آنلاین مزوتراپی در آنیل آکادمی↓
اگر بخواهیم از فواید مهم مزوتراپی صحبت کنیم، یکی از موارد ریز آسیب های ایجاد شده است که به واسطه سوزن های نازک صورت می گیرد. در واقع سوزن تا عمق متوسط در پوست فرو رفته و آسیب جزئی بر روی پوست ایجاد می کند. این آسیب سبب می شود که فرایندهای ترمیمی پوست فعال شوند
کاربرد مزوتراپی در چندین سال اخیر روز به روز در حال افزایش است. شروع روند درمانی با روش مزوتراپی به قرن 12 میلادی و کشور فرانسه باز می گردد. در آن سالها آمبروز پاره که پزشک مخصوص دربار بود، با استفاده از سوزن، سوراخ هایی را در سطح پوست ایجاد می کرد و از این طریق داروهای مختلف گیاهی را به درون پوست می فرستاد. در سالهای بعد پزشکان مختلف دریافتند که با ورود دارو به لایه درم (لایه میانی) پوست، میزان جذب و اثرگذاری این داروها به طرز چشم گیری افزایش می یابد. بر همین منوال استفاده از این روش برای درمان و پیشگیری از بیماری ها و عارضه های پوستی وارد این عرصه گردید. مزوتراپی امروزه یکی از پرطرفدارترین روش ها در بین افراد مختلف به شمار می آید. یکی از دلایل اصلی این محبوبیت، کاربرد وسیع مزوتراپی است. به تعدادی از این کاربردها در ادامه اشاره می گردد.
مزوتراپی در لیست روش های درمانی برای زیبایی پوست محسوب می شود. این روش در شیوه های تزریقی قرار گرفته است به طوری که یک سری مواد که دارای خاصیت درمانی هستند به زیر پوست تزریق می شوند. این مواد می توان شامل عصاره های گیاهی و ویتامین ها باشد و همینطور هورمون ها و آنزیم ها را شامل می شود.
مزوتراپی در یک نگاه
مزوتراپی در واقع درمان لایه میانی پوست است که همانطور که مشخص است این عبارت از دو کله مزو و تراپی تشکیل شده است که به معنی میانی و درمان است.
پوست انسان شامل سه ساله است که لایه اول اپیدرم یا رو پوست ، لایه دوم درم و لایه سوم هیپودرم است. اپیدرم ها سطحی ترین لایه پوست هستند و یک سری سلول های شاخی و مرده دارند. این لایه ها مدام در حال تقسیم و مرگ هستند. لایه دوم درم نامیده می شود که لایه میانی است و شامل بافت پیوندی انعطاف پذیر است. درم در واقع شامل یک سری رشته های پروتئینی کلاژن است این رشته ها باعث سفتی و حفظ رطوبت پوست می شود. زمانی که سن بالا برود این رشته ها کمتر می شوند و شاهد شل شدن پوست و کدر و خشک شدن آن هستیم. لایه سوم هیپودرم است که در واقع مخصوص بافت زیر پوستی بوده و در عمیق ترین لایه پوست قرار می گیرد. این بخش شامل بافت چربی و پیوندی است. این لایه وظیفه دارد که با ساختار زیرین اتصال داشته باشد.
اثر گذاری مزوتراپی در هر سه لایه پوست
اثرات درمانی مزوتراپی بر روی پوست لایه میانی و بافت های پیوندی بخش های زیرین بیشتر دیده می شود. این روند سبب می شود که ریزش مو درمان شود و همینطور مشکلاتی از قبیل سلولیت نیز به سادگی در نظر گرفته شود.
فواید mesotherapy شامل دو بخش است. یکی از فواید این است که به صورت تزریقی بوده و مورد دوم سوراخ های بسیار ریزی است که ایجاد می شود.
ریز آسیب های مفید
اگر بخواهیم از فواید مهم مزوتراپی صحبت کنیم، یکی از موارد ریز آسیب های ایجاد شده است که به واسطه سوزن های نازک صورت می گیرد. در واقع سوزن تا عمق متوسط در پوست فرو رفته و آسیب جزئی بر روی پوست ایجاد می کند. این آسیب سبب می شود که فرایندهای ترمیمی پوست فعال شوند. زمانی که فرایندهای ترمیمی پوست فعال می شود، سلول های پوستی سالم شروع به ساخت می کنند و کلاژن نیز ترشح می شود. این روند سبب می شود که فاکتورهای رشد و پروتئین های بین بافتی نیز رشد داشته باشند. mesotherapy سبب شکل گیری رگ های خونی جدیدی می شود. به نوبه خود سبب می شود که سلول های بنیادی به سمت نواحی آسیب دیده حرکت نمایند.
بیشتر بخوانیم : میکرودرم چیست ؟
دارورسانی توسط مزوتراپی
مزوتراپی به صورتی عمل می کند که یک مواد به درون پوست تزریق می شود. محلول تزریقی در این روش کوکتل نامیده می شود و فرمولی که برای کوکتل تعیین می شود بر اساس موقعیت مو ارزیابی شده است. در واقع درمان ریزش مو به واسطه کوکتل صورت می گیرد و به شکلی است که داروهای ضد ریزش و مواد غذا رسان به فولیکول های مو وارد می شوند.
کلسی تونین: این هورمون های طبیعی بدن بوده که سبب می شود تغذیه فولیکولی صورت بگیرد و پوست تغذیه شود.
داروهای مغذی: موادی مانند سیلیکون وجود دارد که به صورت طبیعی در پوست و موی شخص وجود دارد.
ال-کارنیتین: این ماده نقش تجزیه کننده چربی را ایفا می کند برای درمان سلولیت گزینه بسیار خوبی است.
اثر مزوتراپی چقدر باقی می ماند؟
در یک دوره 4-6 ماهه درمان مزوتراپی، بیماران می توانند انتظار داشته باشند که نتایج 12 تا 18 ماه پس از تکمیل دوره توصیه شده درمان باقی بماند. برای نتایج بهینه، ما به بیماران توصیه می کنیم که درمان را ادامه دهند تا ظاهر دلخواه خود را حفظ کنند.
ویتامین های این روش:
در فرایند مزوتراپی یک سری ویتامین ها دخالت دارند که عبارت است از، ویتامین ب 5، ویتامین ث، ویتامین آ و همینطور سدیم پیروات که برای بهبود حالت کدر و خسته پوست بی نظیر استو کافئین نیز سبب می شود که درمان سلولیت و ریزش مو به طور موثری صورت بگیرد.
میزان درد مزوتراپی چقدر است؟
حقیقت این است که این روش عملاً سبب ایجاد درد نمی شود و سوزن های دستگاه بسیار نازک هستند و به طور کلی در محلول تزریقی از داروهای بی حسی موضعی استفاده می شود. روش های بدون سوزن نیز وجود دارد اما اثرات آن به نسبت کمتر است.
تعداد جلسات چقدر است؟
تعداد جلساتی که در نظر گرفته می شود بر اساس شرایط پوست و مشکل فرد است و به طور کلی بین 8 الی 15 جلسه متغیر است. فاصله ای که بین جلسات وجود دارد نیز متغیر است. بیشتر اوقات 4 جلسه اول با فاصله 7 روزه ارزیابی می شود و جلسات بعدی با فاصله دو هفته ای خواهد بود و گاه نیز ماهانه صورت می گیرد.
کاربرد مزوتراپی
اگر بخواهیم بصورت کلی به مزوتراپی نگاه کنیم، می توانیم این روش را بصورت یک تکنیک نوین در پیشبرد روش های قدیمی درمان پوست و مو به شمار بیاوریم. بطور مثال داروی ماینوکسیدل یکی از داروهای بسیار تاثیرگذار در درمان ریزش مو است. این دارو سابقا بصورت موضعی بر روی پوست سر قرار داده می شد و از این طریق ریزش موی افراد کنترل و درمان می گردید. امروزه از تکنیک مزوتراپی برای درمان ریزش مو به کمک ماینوکسیدل بهره می گیرند. تزریق مستقیم داروی ماینوکسیدل به لایه درم پوست به کمک تکنیک مزوتراپی، جذب و اثرگذاری این دارو را به شکل چشم گیری افزایش می دهد. تعدادی دیگر از کاربردهای مزوتراپی عبارتند از:
- درمان افتادگی و شل شدگی پوست
- درمان و پیشگیری از ریزش مو
- کمک به کاهش و رفع تیرگی زیرچشم
- رفع غبغب و شلی پوست در ناحیه زیرچانه
- درمان پف دور چشم
- کمک به درمان اسکارهای پوستی
- از بین بردن ترک های ناشی از حاملگی و تغییر وزن بدن
- لیفت صورت و جوانسازی پوست
- درمان لک پوستی
- استفاده از مزوتراپی در عارضه های ارتوپدی
- کمک به کاهش عوارض عروقی
- درمان عفونت ها و مشکلات روماتیسمی
درمان لک و اسکارها: کوکتلی که برای مشکلات پوستی ایجاد می شود سبب می شود که لکه های پوستی از بین برود. از این روش برای محو کردن جای زخم و آثار به جامانده استفاده می شود.
درمان ریزش مو: از جدیدترین موارد کاربرد مزوتراپی برای بهبود ریزش مو است و سبب می شود که پوست برای رشد دوباره موها تحریک شود. در این روش از کمک برای آلوپسی آندروژنی استفاده می شود. mesotherapy سبب می شود که غذارسانی به فولیکول های مو صورت بگیرد و داروهای ضد ریزش مو را به صورت مستقیم به فولیکول ها می رساند.
درمان سلولیت: این روش گاه به عنوان یک محرک برای کاهش وزن استفاده می شود و سب از بین بردن چربی ها می شود. واقعیت این است که mesotherapy سبب می شود که چربی های اضافی زیر پوست کاهش یافت و پوست سفت تر شود. البته انتظار معجزه نباید داشت. در سلولیت یک سری چربی ها وجود دارد که چانه و زیر فک را در بر گرفته اند و با تزریق آنزیم های خاص تجزیه میشوند و به مرور زمان از آن محل حذف می شود. آنزیم هایی که برای این گزینه به کار میرود سبب باز شدن سلول های چربی می شود و اثرگذاری آن بسیار زیاد است. این محصول به نوبه خود می تواند برای بیماری های مختلف استفاده شود.
انجام مزوتراپی پس از کاشت مو
تقریبا تمامی متخصصان پوست و مو بر این باور هستد که انجام مزوتراپی برای پیشگیری و درمان هرگونه ریزش مویی به استثنای ریزش موی ارثی، موثر است. کسانی که دچار ریزش موی ارثی یا وابسته به ژنتیک می شوند، ژن مربوط به ریزش مو را در بدن خود دارا می باشند. به همین دلیل هر مساله ای هرچند هم کوچک و جزئی می تواند شروعی برای نشان دادن تاثیر این ژن بر ریزش مو باشد. اما چنین افرادی در صورتی که در مراحل اولیه ریزش مو درمان را شروع کنند، می توانند تا حد زیادی از ریزش موهای خود جلوگیری کنند. با این وجود گاهی افراد درمان خود را به عقب می اندازند تا درصد بالایی از موهای خود را از دست بدهند. در چنین شرایطی هرگونه درمان دارویی و تهاجمی نظیر مزوتراپی نمی تواند در برگرداندن موهای ریخته شده آنها، کار زیادی از پیش ببرد. عموما به چنین افرادی شروع کاشت مو را توصیه می کنند. کاشت مو امروزه به کمک متدها و روش های مختلفی در حال انجام است. پزشک، فولیکول های مو را عموما از خود فرد گرفته و در نواحی که دچار ریزش شده است، می کارد. این پروسه یک پروسه نسبتا حساس و طولانی است که می تواند ریسک عدم پذیرش و ریزش مجدد موها را به دنبال داشته باشد. در چنین شرایطی است که درمان های کمکی به یاری موهای سست و نه چندان محکم شده افراد می آیند. یکی از بهترین روش ها برای کمک به استحکام موی کاشت شده، مزوتراپی مو است.
آیا مزوتراپی مو پس از کاشت مو موثر است؟
کاشت مو روشی موثر و محبوب برای برگرداندن مو به افرادی است که حجم زیادی از موهای خود را از دست داده اند. در کاشت مو از روش های نوینی استفاده می گردد که دوره نقاهت در آنها به حداقل رسیده است. به دلیل ایمن بودن و خاصیت غیر تهاجمی کاشت مو، بسیاری از افراد پس از ریزش مو به سراغ این روش می روند. اما کاشت مو پایان کار این نوع درمان ریزش مو نیست. مراقبت هایی که پس از دوره کاشت مو باید توسط افراد انجام گیرند، بخش عظیمی از موفقیت و یا عدم موفقیت این روش را تعیین می کنند. موهای کاشته شده بسیار حساس و متزلزل هستند. به همین دلیل باید مواد مغذی و سایر احتیاجات سریعا در اختیار فولیکول های آنها قرار بگیرد تا توان رشد کافی را داشته باشند. مزوتراپی روشی تزریقی است که از طریق تزریق مواد مغذی، هورمون ها، آنزیم ها و سایر مواد مورد نیاز فولیکول مو به رشد آنها کمک می کند. مزوتراپی را بسیاری از افراد روشی برای پیشگیری از ریزش مو می دانند. اما این یک تصور غلط است. زیرا رساندن مواد مغذی و مفید به فولیکول مو می تواند جنبه درمانی بسیاری موثری نیز داشته باشد.
موی کاشت شده حدودا 12 الی 14 روز پس از کاشت می ریزند. یک ماه پس از این، موی تازه از فولیکول های کاشته شده بیرون می آیند. اما این تازه شروع پروسه است. زیرا موهای کاشته شده حدودا 8 الی 12 ماه پس از کاشت، به نهایت قدرتی خود در رشد بهینه دست می یابند. این دوره یکی از حساس ترین دوران برای تقویت موی کاشت شده است. زیرا موهایی که در این مکان جدید کاشت می شوند روند طاسی را در پی نمی گیرند و تمایل به رشد عادی دارند. درمان های کمکی که در این دوران مورد استفاده قرار می گیرند می توانند مانند یک بستر بتنی پایه های این تارهای مو را در درون پوست سر مستحکم کنند. پس از کاشت مو پزشکان عموما برای بیماران خود دو جلسه مزوتراپی مو در نظر می گیرند. افزایش تعداد این جلسات ارتباط مستقیمی با میزان استحکام موهای کاشت شده دارد. پس از این مدت عموما پزشکان توصیه می کنند که افراد دارای موی کاشت شده تا مدت زمان مشخصی هر ماه یک جلسه مزوتراپی مو را انجام دهند. جهت دریافت نتیجه مطلوب و بهینه عموما توصیه می گردد که نه تنها در بخش های کاشت شده بلکه در تمامی نواحی سر مزوتراپی مو انجام گردد. این کار سبب می شود که از ریزش موهای طبیعی خود فرد نیز جلوگیری شود. از مزایای دیگر مزوتراپی مو پس از کاشت مو می توان به کاهش التهاب، خنثی کردن DHT (هورمونی که موجی ریزش مو می شود) اضافه، تحریک پوست سر به تولید کلاژن و الاستین اشاره کرد.
آموزش آنلاین مزوتراپی در آنیل آکادمی
استفاده از روش مزوتراپی در جوانسازی پوست و مو اگرچه روشی فراگیر است اما تاثیر فرد تزریق کننده در این روش را می توان در دسته عوامل تاثیرگذار بر روی جوابدهی این روش دسته بندی کرد.
بنابراین بسیار مهم است که این عمل توسط فردی مجرب و آموزش دیده که اجحاف کاملی بر روش تهیه مواد تزریقی، اثر گذاری این مواد و همچنین روش درست و مناسب تزریق آنها دارد انجام پذیرد.
در این راستا آکادمی آنیل اقدام به برگزاری دوره های آنلاین آموزش مزوتراپی نموده است. با برگزاری این دوره ها توسط آکادمی آنیل که مرکزی با بیش از دو دهه سابقه در آموزش افراد متخصص در زمینه مراقبت و زیبایی پوست و مو است این دغدغه را برای افراد تا حد بالایی کاهش داده است. این آکادمی افتخار دارد با آموزش افراد مجرب در زمینه مزوتراپی و سایر روش های جوانسازی پوست و مو خدمات ارزنده ای در زمینه کارآفرینی در این حوزه نموده است.
بیشتر بخوانیم : آموزش آنلاین مزوتراپی
دوره های مرتبط
آموزش آنلاین گالوانیک
آموزش آنلاین میکرودرم
آموزش کار با دستگاه پلاژن
مزوتراپی چیست ؟
مزوتراپی در لیست روش های درمانی برای زیبایی پوست محسوب می شود. این روش در شیوه های تزریقی قرار گرفته است به طوری که یک سری مواد که دارای خاصیت درمانی هستند به زیر پوست تزریق می شوند. این مواد می توان شامل عصاره های گیاهی و ویتامین ها باشد و همینطور هورمون ها و آنزیم ها را شامل می شود.
میزان درد مزوتراپی چقدر است؟
حقیقت این است که این روش عملاً سبب ایجاد درد نمی شود و سوزن های دستگاه بسیار نازک هستند و به طور کلی در محلول تزریقی از داروهای بی حسی موضعی استفاده می شود. روش های بدون سوزن نیز وجود دارد اما اثرات آن به نسبت کمتر است.
تعداد جلسات مزوتراپی چقدر است؟
تعداد جلساتی که در نظر گرفته می شود بر اساس شرایط پوست و مشکل فرد است و به طور کلی بین 8 الی 15 جلسه متغیر است. فاصله ای که بین جلسات وجود دارد نیز متغیر است. بیشتر اوقات 4 جلسه اول با فاصله 7 روزه ارزیابی می شود و جلسات بعدی با فاصله دو هفته ای خواهد بود و گاه نیز ماهانه صورت می گیرد.