شوره سر، مشکل رایجی که ممکن است اغلب شما تجربه کرده باشید. شوره ها معمولا به شکل پوسته پوسته های سفید روی مو هستند و به جز اینکه زیبایی شما را دستخوش تغییر کنند، عارضه دیگری ندارند. همین یک دلیل کافی است تا به دنبال راه های رفع شوره سر باشید. شوره سر انواع مختلفی داشته و معمولا همراه با خارش سر، ریزش مو، قرمزی پوست سر و … اتفاق میافتد و هرچند که واگیردار و خطرناک نیست اما می تواند باعث ناراحتی و به هم زدن آرامش شما شود. بیشتر مردم در سنین بلوغ یا در شرایط ابتلا به بیماری های خاص و … این مشکل را تجربه میکنند. شوره های کم می توانند با شامپو و دیگر محصولات مراقبتی درمان شوند اما برخی از آنها نیاز به رسیدگی بیشتر یا حتی مراجعه به پزشک متخصص را دارند. خوشبختانه، در اکثر موارد میتوان شوره سر را درمان کرد. با ما همراه باشید تا این پوسته های سفید کوچک را بیشتر بشناسیم. در ادامه علائم و دلایل ایجاد شوره سر را با هم بررسی می کنیم. پس تا انتهای همراه آنیل آکادمی بمانید.
شوره سر چیست؟
شوره سر همان پوستههای سفیدی هستند که بین موهای سر ایجاد میشوند و به علت لایه برداری روی سطح پوست سر به وجود میآیند. بیماری پوستی Scalp Dandruff به عنوان یک بیماری پوستی تمام سطح پوست سر را تحت تأثیر قرار میدهد. اغلب افراد برای یک بار هم شده دچار این بیماری میشوند و علائمی مانند پوسته پوسته شدن و خارشهای خفیفی را احساس میکنند. این بیماری نوع خفیف درماتیت سبورئیک را نشان میدهد و بعضی افراد تصور میکنند که دلیل اصلی ایجاد شوره روی پوست سر، خشکی پوست است که در حقیقت این تصور اشتباهیست. ایجاد شوره میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. شوره سر از آن دسته بیماریهاییست که میتواند همه افراد را به خود درگیر کند. این بیماری شایع که پوست سر را به شکل پوستههای ریز نشان میدهد، خطر زیادی ندارد و مانند سایر بیماریها واگیردار نیست، اما باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کرد تا راههای درمان قطعی را به شما پیشنهاد کند.
انواع شوره سر
شوره سر دارای دو نوع مختلف است: شوره خشک که قابل دیدن و معمولا همراه خشکی مو است و شوره چرب معمولا در افراد با پوست چرب دیده می شود و به پوست سر چسبیده است.نکته مهم در ارتباط با شوره سر این است که خاراندن و جدا کردن آن باعث خارش بیشتر، زخمی شدن پوست و ریزش موها می شود بنابراین باید از خارش سر پرهیز کرد.
علل ایجاد شوره سر چیست؟
خشکی پوست سر
در اکثر موارد، شوره ی سر در افرادی که پوستشان خشک است، ظاهر میشود. این پوسته ها اغلب بسیار کوچک و خشک هستند. به همین دلیل توصیه می شود تا جای ممکن کارهایی که باعث خشک شدن پوست سر میشود را انجام ندهید.
رژیم غذایی نامناسب
کمبود مواد ضروری مورد نیاز بدن، مانند انواع ویتامین ها یکی از دلایل ایجاد یا تشدید شوره ی سر است. اگر سطح روی، ویتامین های گروه B و امگا ۶ در بدن شما پایین باشد، بیشتر در معرض ابتلا به شوره ی سر هستید. کم آبی و دهیدراته شدن بدن نیز از عوامل موثر در بروز شوره ی سر است. مصرف الکل، استعمال دخانیات و سیگار هم بسیار تاثیرگذارند.
افزایش سن
یکی از مواردی که تاثیر به سزایی در ایجاد پوسته سر دارد افزایش سن است. با افزایش سن رشد و تکثیر سلولهای بدن ما رو به کاهش میرود. پوست سر نیز از این قاعده مستثنی نیست و این امر چرخه مرگ سلول و جایگزینی آنها با سلول جدید را با وقفه مواجه میکند و باعث ایجاد پوستهی سر میشود. در حقیقت پوسته سر در سن بالا همان سلولهای مردهای هستند که هنوز با سلول جدید جایگزین نشدهاند.
بیماریهای پوستی
گاهی ایجاد پوسته سر بدلیل بیماریهای پوستی است که گاهی حتی از ابتلا به آنها تا ایجاد علائم اولیه اطلاعی نداریم؛ مثل درماتیت پوستی. این بیماری هنگامی به وجود میآید که بخاطر استفاده از مواد آرایشی بهداشتی نامناسب و یا حتی شامپوها و شویندهها، باعث تحریک پوست سر و آسیب به آن میشویم. نتیجه این ناسازگاری، پوسته شدن کف سر و ریزش مو را به دنبال خواهد داشت.
دوره های مرتبط