علت خارش سر یا خارش پوست سر یک مشکل شایع است که میتواند باعث علائم ناامید کننده مانند خراش مکرر و ناراحتی شود. گاهی اوقات، این خارش پوست سر نشانههای قابل رویتی، مانند پوسته پوسته شدن پوست سر به همراه دارد. پوست سر شما بدون هیچگونه تغییر پوستی میتواند خارش داشته باشد. اگرچه معمولاً خارش پوست سر چیزی جدی را نشان نمیدهد، اما میتواند نشانهای از یک بیماری زمینهای باشد. دراین مقاله می خواهیم به علت خارش سر بپردازیم. پس تا انتها همراه آنیل آکادمی بمانید.
واکنش پوست سر به محصولات موی نامناسب
پوست سر تحریکپذیر، خشک و پوسته پوسته میتواند نشانه نامناسب بودن محصولاتی که استفاده میکنید باشد. و یا حتی ممکن است این وضعیت نشانه عدم شستشوی صحیح و رها کردن شامپو روی پوست سرتان باشد. اگر در پوست سرتان احساس خارش و بثورات دارید، ممکن است شرایطی به نام درماتیت تماس آلرژیک را تجربه کنید. این عارضه در بین افرادی که موهای خود را مدام رنگ میکنند نیز بسیار رایج است. غالبا مقصر این وضعیت مادهای در رنگ مو به نام Para Phenylenediamine (PPD) است. این ماده بیشتر در رنگهای تیره وجود دارد. یا حتی ممکن است فقط به شامپوی مورد استفادهتان حساسیت داشته باشید. در این شرایط علاوه بر پوست سر، ابرو و مژه شما نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
شوره سر
این بیماری شایع باعث خارش پوستی، خشک و پوسته پوسته شدن پوست سر میشود. پس اگر خارش سر دارید، دنبال پوسته های سفید بر روی مو یا لباس خود باشید. شوره سر مزمن یا مسری نیست، اما میتواند آزار دهنده باشد. اگر به دنبال درمان شوره سر هستید بدانید که در بیشتر افراد شامپو مخصوص شوره سر و پوست سر این مشکل را تحت کنترل خود درمیآورد. شوره سر شدید به عنوان درماتیت سبورئیک شناخته میشود.
عفونت قارچی
یکی دیگر از دلایل خارش سر نوعی عفونت است که از قارچی به نام Trichophyton rubrum به وجود آمده. بی توجهی به این بیماری موجب ریزش موی شدید می شود تا جایی که فرد همه موهای خود را از دست می دهد. در حقیقت قارچ ابتدا روی پوست سر فعالیت می کند؛ ولی خیلی سریع در عمق فولیکول مو هم نفوذ خواهد کرد. خبر بد این ایست که عفونت قارچی کچلی نیز یک بیماری مسری است. اگر در تماس با فردی بودید که احتمال عفونت قارچی در آن زیاد است، حتما به پزشک مراجعه کنید. معمولا در مدت زمان کوتاهی پس از تماس با فرد مبتلا، علائم عفونت و خارش سر هم به وجود می آید. خارش هایی با منشا عفونی قارچی نیاز به مداخله پزشکی دارد و با درمان های خانگی نمی توانید قارچ را از بین ببرید. استفاده از داروها و محصولات تخصصی با فرمولاسیون ضد قارچی، تحت نظر پزشک متخصص انجام می شود.
خشکی پوست سر
پوست سر نیز مانند سایر قسمتهای پوست بدن ما باید میزان مشخصی از رطوبت داشته باشد. همانطور که خشکی بیش از ااندازه در پوست صورت باعث التهاب و مشکلت پوستی میشود پوست سر ما نیز همینطور است. گاهی پوست به طور طبیعی چربی کمی داشته و خشک است. این خشکی روی پوست سر، باعث خارش میشود. مرطوب و چرب نگه داشتن پوست سر باعث میشود که خارش آن کم شود. بر عکس اگر بهدنبال راهکاری برای درمان خشکی و خارش پوست سر نباشید، این خشکی هر روز بیشتر شده و با افزایش خارش، کلافگی شما نیز بیشتر خواهد شد. برای درمان خشکی پوست سر میتوانید از روغن تراپی برای افزایش رطوبت رسانی به پوست استفاده کنید
کهیر
کهیرها برآمدگیهای قرمز، برجسته و بسیار خارشدار هستند که میتوانند در هرجایی از پوست، از جمله پوست سر ایجاد شوند. کهیر در عرض چند ساعت ظاهر میشود و میرود. گاهی کهیر از بین میرود و برمیگردد. اگر کهیر بیش از 6 هفته بیاید و از بین برود، کهیر مزمن (طولانیمدت) نامیده میشود.
مشکلات عصبی
خارش شدید پوست سر بدون وجود علائم دیگری از قبیل جوش زدن یا واکنشهای پوستی، میتواند یکی از نشانه های مشکلات عصبی باشد. ممکن است تشخیص پزشک معالج شما، نوروپاتی باشد که در اصطلاح پزشکی به عصبهای در آستانه آسیبدیدگی، بیمار و یا معیوب اطلاق میگردد. از جمله بیماریهایی که میتوانند عصبها را تحتالشعاع قرار دهند دیابت و زونا هستند. اسکارها نیز میتوانند باعث آسیب دیدن عصبها شوند. اگر ریزش موی ناشی از اسکار با عمق زیاد در پوست دارید، اسکار ممکن است اعصاب را تخریب کرده باشد و آسیب وارده به عصب، باعث خارش پوست سر شود.
دوره های مرتبط