زیبایی از مهمترین موارد در زندگی امروز انسان است و افراد همواره در تلاشند تا زیبایی خود را افزایش دهند. یکی از فاکتورهای مهم در زیبایی، پوست میباشد. پوست انسان ارگان وسیعی است و به همین دلیل روشهای متنوعی برای زیباسازی و رفع مشکلات آن ایجاد شده است. طبق تحقیقات پزشکان متخصص پوست، شایعترین مشکلی که برای پوست انسان ایجاد میشود ترکهای پوستی میباشد. در زمان گذشته این ترکها اهمیت زیادی نداشته و بیشتر افراد با آنها کنار میآمدند. اما امروزه این مشکل باعث کاهش زیبایی و اعتماد به نفس در افراد میشود. ما در این مقاله قصد داریم توضیحاتی را درباره این مشکل و روشهای رفع ترکهای پوستی ارائه دهیم. پس تا انتهای این مقاله همراه آنیل آکادمی بمانید.
دلایل ایجاد ترک های پوستی شامل موارد زیر است:
- افزایش سریع وزن: این امر هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار داده و سبب ایجاد استرچ مارک خواهد شد.
- رشد در دوران بلوغ: حدود ۳۰% افراد هنگام بلوغ به استریا یا ترکهای پوستی مبتلا میشوند. در بسیاری از موارد استرچمارک ناشی از رشد در زمان بلوغ، با افزایش سن از بین میروند؛ چرا که افزایش حجم در دوران بلوغ در مقایسه با افزایش حجم در دوران بارداری با سرعت کمتری اتفاق میافتد.
- بارداری: در نتیجه کشیدگی پوست و افزایش هورمونهایی که فیبرهای پوست را ضعیف میکند، ترکهای پوستی در زمان حاملگی پدیدار میشوند. چیزی در حدود ۷۷% خانمها هنگام بارداری مبتلا به استریا (ترکهای پوستی) میشوند. بخش اعظمی از این ترکها پس از ماه چهارم بارداری پدیدار میشوند.
- سندرم کوشینگ: این بیماری، عارضه نادری است که در اثر افزایش میزان هورمون کورتیزول در بدن بروز مییابد. طی این بیماری افزایش وزن به صورت ناگهانی رخ داده و استرچمارک را به دنبال خواهد داشت.
- سندرم مارفان: نوعی اختلال وراثتی است که در اصل بافت همبندی بدن را هدف قرار میدهد و بیماران مبتلا به این سندرم دارای استخوانهای بلندتر و عضلاتی شلتر از حد طبیعی هستند.
- سندرم اهلرز دانلوس (EDS): این بیماری زمانی اتفاق میافتد که بدن شما به روش صحیح پروتئین کلاژن نسازد. در واقع این بیماری سبب تضغیف بافتهای همبند شده و شلشدگی پوست را به دنبال دارد.
- جراحی ایمپلنت سینه: پس از انجام این جراحی، به علت حجم آوردن ناگهانی در برخی موارد سبب ایجاد ترکهای پوستی میشود.
درمان ترک های پوستی
لیزردرمانی جهت رفع ترک پوستی
بر اساس گزارش انجمن آمریکایی جراحی پلاستیک، لیزر یا نوردرمانی می تواند ترک های پوستی را کمرنگ کند. نور باعث تغییراتی در پوست می شود که به یکدست شدن رنگ پوست کمک می کند. محققان نشان می دهند که این روش برای پوست هایی با رنگ متوسط بیشترین تأثیر را دارد. لیزر درمانی تولید ملانین را در ناحیه آسیب دیده تحریک می کند و سلول های رنگدانه را در پوست شما فعال می کند. این باعث می شود که ترک پوستی شما با رنگ پوست طبیعی شما ترکیب شود. اگرچه لیزر درمانی موثر است، اما برای مشاهده نتایج به بیش از یک جلسه نیاز دارد. تعدادی لیزر درمانی مختلف مانند لیزر فرکشنال برای درمان ترک های پوستی و سایر مشکلات پوستی استفاده می شود. گزینه های خود را با متخصص پوست خود در میان بگذارید.
کربوکسیتراپی:
روشی که در آن گاز CO2 به زیر پوست تزریق شده و بدن در این حالت دچار کمبود اکسیژن شده و جریان خون در این منطقه افزایش مییابد. این افزایش جریان خون سبب رسیدن مواد مغذی به منطقه تحت درمان شده و سعی در ترمیم پوست میکند.
رفع ترک پوستی با ورزش
ورزش کردن میتواند به ثابت نگه داشتن وزن شما کمک کند. علاوه بر این ورزش کردن باعث تولید کلاژن در سلولهای پوست شده و میتواند در بلند مدت موجب از بین رفتن ترکهای پوستی شود. ورزش کردن جریان خون را در پوست تسریع میکند و به سلامت کلی پوست نیز کمک میکند. البته ثابت ماندن وزن شما میتواند از ایجاد ترکهای پوستی جدید هم جلوگیری کند.
لایه برداری شیمیایی
لایه برداری پوست، لایه برداری شیمیایی است که بر روی ناحیه آسیب دیده انجام میشود و پوست به طور شیمیایی می سوزد و سپس لایه بالایی پوست از بین میرود و به درمان جوش ها، آکنه و خطوط ریز کمک می کند. برخی افراد از لایه بردارها برای کاهش یا از بین بردن لکه های شکم در دوران بارداری و پوست نیز استفاده می کنند. لایه بردارها ترکهای اصلی را برطرف نمی کنند و برای رسیدن به نتیجه مطلوب و صاف بودن پوست باید هر ۶ ماه یکبار از لایه بردارهای جانبی استفاده کنید.
دوره های مرتبط