عرق امری طبیعی و سالم است که در بدن رخ می دهد، اما ممکن است باعث ایجاد بوی نامطبوعی شود که باعث ناراحتی و خجالت افرادی که از این مشکل رنج می برند، شود. تعریق می تواند باعث ایجاد بوی بد در ناحیه حساس یا پا هنگام پوشیدن کفش به مدت طولانی شود. تعریق برای از بین بردن سموم و متعادل سازی درجه حرارت برای بدن بسیار مفید است، اما وقتی باکتری هایی که روی پوست زندگی می کنند پروتئین های موجود در عرق را به اسید پروپیونیک و اسید ایزووالیک تبدیل می کنند، بوی نامطبوع ایجاد می کند. در این مقاله راه های راه های از بین بردن بوی عرق مورد بررسی قرار می گیرد. در صورتی که از این مشکل رنج می برید تا انتها همراه آنیل آکادمی بمانید تا از این مشکل رهایی یابید.
تغییر بوی بدن و افزایش تعریق، همان چیزیست که تقریبا همهی افراد پس از رسیدن به سن بلوغ متوجه آن خواهند شد. این تغییر اگرچه اصلا خوشایند نیست، اما برای ساز و کار بدن امری ضروی میباشد. برخلاف تصور عموم، عرق بدن به خودی خود بوی بدی ندارد و بیشتر ترکیبات آن را آب و نمک تشکیل میدهد. علت بد بو شدن این مایع، میلیونها باکتری غیر خطرناکی هستند که در سطح پوست ما زندگی میکنند. با فعل و انفعالاتی که این باکتریها روی عرق بدن انجام میدهند، این مایع بو بدی گرفته و درصورت عدم رعایت برخی نکات، میتواند باعث آزار خود فرد و اطرافیانش شود. همچنین برخی عادات غذایی و عوامل دیگر که در ادامه به آن میپردازیم، بوی عرق را تشدید میکنند.
عواملی که در بوی بد زیر بغل تاثیرگذارند عبارتند از:
· ژنتیک
· چاقی و اضافه وزن
· گرمای هوا
· فعالیت بدنی و انجام ورزشهای سنگین
· تغییرات هورمونی مخصوصا در سنین یائسگی و بلوغ
· کمبود بعضی از ویتامینها مثل ویتامین C ،D و B کمپلکس در بدن
· مصرف بیش از حد مواد غذایی روغنی، چرب، پرادویه، نوشیدنیهای الکلی یا کافئیندار، سبزیجاتی مثل سیر یا پیاز، کلم و زیره، گوشت سفید و قرمز و شکلات و شیرینی
· قرار گرفتن در موقعیتهای استرسزا و داشتن اضطراب شدید
· وجود برخی بیماریها مثل بیماریهای کلیوی، کبد یا دیابت
· افرادی که به هایپرهیدروزیس (تعریق بیش از حد بدن) مبتلا هستند
· مصرف بعضی داروها مثل داروی ضد افسردگی
توصیه هایی جهت دفع بوی عرق بدن
۱- چون بوی بدن ناشی از فعالیت باکتریها روی عرق می باشد، با شستن بدن با آب و صابون خصوصا آب سرد و بویژه در نقاطی که بیشتر بو می گیرد مثل زیر بغل و کشاله ران می توان بوی عرق را کنترل کرد. تعداد دفعات شستشوی بدن بستگی به شدت فعالیت غدد عرق و میزان بد بویی آن دارد.
2- لباسهای قابل تنفس بپوشید: لباسهایی را انتخاب کنید که از الیاف طبیعی مانند پنبه ساخته شدهاند، که میتواند به جذب عرق و تنفس پوست شما کمک کند. از پارچه های مصنوعی که رطوبت و گرما را جذب میکنند خودداری کنید.
3- یکی از ساده ترین روش های خانگی برای بوی بد بدن، ریختن کمی گلاب یا روغن درخت چای در وان حمام قبل از حمام کردن است. این مواد تازگی بیشتری به بدن تان می دهد و می تواند جایگزین خوبی برای دئودورانت و اسپری های بدن باشد.
4- سعی کنید از خوردن غذاهای تصفیه شده مثل روغن های هیدروژنه و سایر مواد غذایی فرآوری شده خودداری کنید. غذاهای سالمی بخورید که مقدار زیادی فیبر، غلات کامل، گندم، سویا و سبزیجات برگ دار داشته باشند. همچنین به خاطر داشته باشید که گوشت و لبنیات کمتر مصرف کنید.
5- تزريق توكسين بوتولينيوم «آ» نيز یکی از راههای کاهش بوی بد است. این تزریق می تواند با فلج كردن غدد ترشح كننده عرق در كاهش بوی بد بدن موثر باشند. البته بايد توجه داشت كه اين عمل بسيار دردناك است و در عين حال هزينه زيادی دارد. ضمن اينكه اين كار بايد به طور مداوم هر چند ماه يكبار انجام شود زيرا تاثير سم بوتولينيوم دايمی نيست بنابراين استفاده از اين روش چندان منطقی به نظر نمی رسد.
6- بعد از شستشوی بدن با آب و صابون و خشك كردن كامل بدن، بلافاصله از تركیبات ضدعرق برای زیر بغل خود استفاده كنید. توجه داشته باشید دئودورانتها مانع تعریق نمیشوند بلكه مانع متصاعدشدن بوی بدن میشوند. در حالی كه ضد تعریقها مواد شیمیایی هستند كه تعریق را كاهش میدهند؛ البته ضد تعریقها در اكثر موارد حاوی دئودورانت نیز هستند كه بوی بدن را دفع میكند.
دوره های مرتبط