جوش صورت یک بیماری شایع پوستی است که اغلب افراد را در برخی مواقع درگیر میکند. باعث ایجاد لکهها، پوست چرب و گاهی اوقات پوستی میشود که لمس آن داغ یا دردناک است. جوش صورت جزء بیماری پوستی دسته بندی میشود و زمانی رخ میدهد که فولیکولهای مو با چربی و سلولهای مرده پوست مسدود میشوند. باعث ایجاد جوشهای سر سفید، سر سیاه یا جوش میشود. جوش صورت بیشتر در بین نوجوانان دیده میشود، اگرچه افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار میدهد. علت جوش زدن بدن خصوصاً جوش صورت یکی از بزرگ ترین سوالات و مجهولات ذهن افرادی است که به هر دلیلی و در هر سنی دچار جوش میشوند. پیدا شدن جوش در صورت و در قسمتهای مختلف بدن خصوصا اگر آن بخش از بدن در دید عموم باشد به شدت روی اعتماد به نفس افراد اثر منفی میگذارد. جوش صورت که شامل جوش پیشانی، جوش روی گونه، جوش چانه و زیر گردن است، از بارزترین آنهاست. همراه آنیل آکادمی بمانید تا با انواع جوش صورت آشنا شوید.
علت بهوجود آمدن جوش چیست؟
پوست ما دارای منافذی است که از زیر به تعدادی غدد چربی متصل هستند. این غدد مایع چربی به نام سبوم را ترشح کرده که از طریق این منافذ به سطح پوست راه پیدا میکنند. زمانی که به هر دلیلی اعم از چرک و عفونت، عدم رعایت بهداشت، خشکی صورت، باز بودن منافذ پوست یا بسیاری از دیگر حالت این منافذ بسته شوند ترشحات غدد چربی، زیر پوست تجمع پیدا میکنند و خود را به صورت جوش صورت یا جاهای دیگر بدن نشان میدهند.
جوش های سر سفید
یکی از رایج ترین جوش هایی که بر روی پوست ایجاد می شود، جوش های سر سفید می باشند که در اثر انسداد منافذ پوست به دلایلی مانند چرب شدن پوست، تجمع سلول های مرده پوست و وجود انواع باکتری ها و به هم ریختگی هورمونی این جوش ها به وجود می آید. از نشانه های این گونه جوش ها وجود برآمدگی های سفید که داخل آن توسط ترشحاتی پر شده است می باشد و اطراف این گونه جوش ها به صورت قرمز رنگ بوده و گاهی کمی دردناک می باشد. از دست کاری کردن اینگونه جوش ها باید خودداری شود، زیرا دستکاری آنها باعث زخم شدن و ماندگار شدن جای جوش بر روی صورت می شود.
جوش سر سیاه
جوش سرسیاه در واقع نوعی کومدون یا همان آکنه است که در اثر انسداد منافذ پوست با سلولهای مرده و چربی اضافه به وجود میآید. به طور طبیعی هر تار مو از فولیکولی رشد میکند که در منافذ پوست قرار دارد. از طرفی غدد چربی دقیقا در زیر این منافذ قرار داشته و برای حفظ سلامتی پوست و محافظت از آن، سبوم یا همان چربی طبیعی پوست را تولید میکنند. در اثر فعالیت بیش از حد این غدد، چربی اضافه به همراه سلولهای مرده در منافذ پوست جمع شده و باعث انسداد این منافذ میشوند. سطح رویی آکنههایی مانند جوش سر سفید کاملا بسته است. اما گاهی اوقات سطح منافذ مسدود شده توسط هیچ لایهای پوشانده و بسته نمیشود. در نتیجه سلولهای مرده و چربی اضافهای که در این منافذ به دام افتادهاند، کاملا در تماس مستقیم با هوا قرار گرفته، اکسید میشوند و تغییر رنگ میدهند. به این ترتیب سطح رویی جوشهای تشکیل شده به رنگ سیاه دیده میشود.
پاپول و پوسچول
جوش قرمز (پاپول) و جوش چرکی (پوسچول) جوش قرمز (پاپول) برآمدگی گنبدی شکل کوچکی به رنگ صورتی یا قرمز است که به آسانی روی پوست قابل تشخیص است. جوشهای قرمز اغلب روی صورت پدیدار می شوند. جوش چرکی (پوسچول) به جوش های قرمز شبیه اند با این تفاوت که پر از مایع چرکی زردرنگ با مرکز زرد یا سفیدرنگ هستند. این مایع چرکی حاوی گلبول های سفید مرده خون است که توسط بدن برای مبارزه با عفونت فرستاده شده بودند. بهتر است پیش از اقدام به درمان این نوع جوش ها، به متخصص پوست مراجعه فرمایید.
کیستیک
آکنه کیستیک یکی از شدیدترین انواع آکنه است. این نوع از آکنه ها مانند توده های نرم و پر شده از مایع بر روی سطح پوست احساس می شوند. این برآمدگی های بزرگ قرمز می توانند دردناک باشند و باعث آسیب جدی به پوست شوند و احتمال ایجاد زخم را بسیار بالا ببرند. این نوع جوش ها بیشتر در صورت، سینه، کمر، بالای بازو یا روی شانه ها مشاهده می شود
دوره های مرتبط