در این مقاله کویتیشن، دستگاه کویتیشن و روش های مختلف لاغری موضعی معرفی می شود. برای آشنایی بیشتر با کویتیشن و تمامی نکات آن ادامه این مطلب را بخوانید.
کویتیشن چگونه وارد جنگ با چربی ها می شود؟
کویتیشن : امروزه مساله اضافه وزن به یکی از دغدغه های اصلی انسان ها تبدیل شده است. عوامل متعددی نظیر کاهش تحرک، مصرف خوراکی هایی نظیر فست فود و … عوامل مهم در افزایش وزن افراد هستند. کاهش وزن علاوه بر تاثیرات زیبایی که بر اندام افراد دارد، برای سلامتی آنها نیز ضروری است. اضافه وزن و تجمع چربی در بدن موجب بروز بیماری های گوناگون در افراد می گردد. همین امر سبب کاهش سن ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی در افراد دارای اضافه وزن شده است. این مساله موجب شده است که راه های مختلفی جهت کاهش وزن ارائه گردد. از جمله روش های متداول در کاهش وزن شامل رژیم غذایی، ورزش های هوازی، روش های تهاجمی نظیر جراحی و روش های غیرتهاجمی نظیر کویتیشن می باشد.
کویتیشن چیست؟
کویتیشن روشی غیر تهاجمی برای از بین بردن چربی های تجمع یافته در نقاط مختلف بدن است. این روش به عنوان روشی غیر تهاجمی در کاهش وزن امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بر خلاف روش هایی نظیر روش جراحی و لیپوساکشن، در این روش هیچ بافتی در بدن بریده و یا زخمی نمی شود. همین امر سبب کوتاهی دوران نقاهت در روش کویتیشن است. می توان ادعا کرد که این روش تقریبا دوران نقاهت خاصی نداشته و فرد بلافاصله بعد از انجام می تواند به فعالیت های عادی خود بپردازد.
دستگاه کویتیشن
دستگاه کویتیشن در کلینیک های لاغری و تمامی مراکز دارای مجوز رسمی برای کارهای زیبایی به کار برده می شود. تهیه بهترین دستگاه کویتیشن می تواند در کنار انجام درست این کار، نتایج قابل قبولی را ارائه دهد. یکی از مراکز تهیه تجهیزات پزشکی دارای مجوز و با بهترین کیفیت و قیمت، آکادمی آنیل است. این آکادمی با ارائه بهترین و جدیدترین دستگاه های کاربردی در زمینه سلامت و زیبایی، در نار دره های آموزش حضوری و آنلاین خود، دغدغه افراد را در زمینه تهیه بهترین دستگاه مورد توجه قرار داده است.
بیشتر بخوانیم : مزوتراپی مو چیست؟
غبغب چیست و چرا به وجود می آید؟
غبغب به برجستگی زیر چانه اطلاق می شود که صورت را چاق و تقارن آن را به هم می ریزد. دلیل اصلی غبغب می تواند با تجمع چربی در اثر شل شدن عضلات این ناحیه مرتبط باشد. از طرفی دیگر شل شدن و افتادگی کل صورت به دلایل مختلف می تواند عامل ایجاد کننده غبغب باشد. به دلیل اثر قابل مشاهده ای که غبغب صورت در زیبایی کلی افراد دارد، وجود آن می تواند اعتماد به نفس فرد را تحت تاثیر قرار دهد. همین مساله سبب شده است که یکی از بیشترین مراجعات به مطب ها و مراکز زیبایی مرتبط با رفع غبغب باشد. در گذشته روش های کاملا تهاجمی نظیر جراحی، برای رفع غبغب مورد استفاده قرار می گرفتند. اما امروزه با پیشرفت علم زیبایی و پزشکی در کنار یکدیگر، روش هایی کاملا ایمن و بی خطر برای رفع غبغب مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از این روش ها، درمان غبغب با کویتیشن است. در ادامه با این روش و تکنیک آن برای رفع غبغب بیشتر آشنا می شویم.
عوامل مختلفی می توانند در شل شدن و افتادگی صورت و همچنین عضلات ناحیه چانه و در نتیجه آن ایجاد غبغب، دخیل باشند. هر یک از این عوامل گاهی به تنهایی و گاهی نیز با اثر مرکبی که بر یکدیگر دارند، ناحیه زیر چانه را افتاده و شکل ظاهری آن را تغییر می دهند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- بالا رفتن سن و کاهش حالت کشسانی و ارتجاعی پوست این ناحیه
- عوامل موروثی
- خم کردن سر و گردن به جلو، به صورت مداوم و طولانی
- اضافه وزن کلی و در نتیجه جمع شدن چربی در ناحیه غبغب
- آناتومی استخوان گردن و رو به جلو بودن آن
- تغذیه نادرست و کاهش ویتامین ها و پروتئین هایی که پوست را سفت نگه می دارند
راه های درمان غبغب
درمان غبغب که به یکی از پر تقاضاترین روش های جوانسازی و زیبایی صورت تبدیل شده است، به روش های گوناگونی صورت می گیرد. به طور کلی می توان روش های درمان غبغب را به دو دسته اصلی روش های تهاجمی (جراحی غبغب) و روش های غیر تهاجمی (از جمله کویتیشن) دسته بندی کرد. در درمان غبغب به روش تهاجمی جراحی، عموما بیمار بیهوش شده و در اتاق عمل با استفاده از برش هایی که در ناحیه غبغب وی ایجاد می شود، این ناحیه لیفت می گردد. لیفت غبغب به روش جراحی به دلیل عوارض جانبی فراوانی که به همراه دارد و همچنین به دلیل دوره نقاهت طولانی، محبوبیت خود را از دست داده است. در زندگی های نوین که برای افراد دست کشیدن از کار و زندگی حتی برای یک روز هم دشوار است، روش هایی که کمترین دوره نقاهت را برای زیبایی دارند، از مقبولیت بالایی برخوردارند. در این میان روش های غیر تهاجمی درمان غبغب به کمک افراد می آیند. این روش ها مانند روش جراحی درمان غبغب بیهوشی، بخیه، احتمال به جا ماندن جای بخیه، دوره نقاهت طولانی و هزینه های بالایی به همراه ندارد. با این وجود اثرگذاری بسیاری از این روش ها با روش لیفت غبغب با جراحی، قابل قیاس است. از جمله این روش ها می توان به رفع و درمان غبغب با کویتیشن اشاره کرد. با ما همراه باشید تا روش کویتیشن و کاربرد آن در رفع غبغب را بررسی کنیم.
درمان غبغب با کویتیشن
کویتیشن که آن را در مجامع علمی تحت عنوان اولتراسوند کویتیشن (Ultrasound Quotation) می شناسند، یکی از جدیدترین و در عین حال موثرترین روشهای غیر تهاجمی درمان غبغب است. در روش کویتیشن از امواج صوتی با فرکانس بالا برای شکستن و خارج کردن چربی از سلول های ناحیه مورد نظر، استفاده می گردد. در این روش هیچگونه برش یا جراحتی برای انجام کار صورت نمی گیرد. مواج صوتی با ورود به سلول ها موجب ایجاد تحرکاتی در ملکول های چربی می گردند. غشای سلول در برابر تحرکات ایجاد شده توسط دستگاه کویتیشن در ملکول های چربی، توان مقاومت نداشته و ملکول های چربی درون سلولی به بیرون سلول ها نشت می کنند. چربی خارج شده از سلول به صورت چربی مایع در فضای میان سلولی تجمع یافته و از طریق سیستم لنفاوی بدن جمع آوری می شود. چربی جمع آوری شده توسط سیستم لنفاوی یا در بدن به عنوان سوخت می سوزد و یا توسط کبد تجزیه و دفع می شود. کویتیشن به دلیل آنکه بهترین نتیجه را در کاهش سایز دارد، برای رفع غبغب گزینه بسیار مناسبی به نظر می رد. زیرا آنچه که باعث ایجاد غبغب شده است بیش از همه در سایز این ناحیه تغییر ایجاد می کند.
مکانیسم عمل دستگاه کویتیشن
لاغری در روش کویتیشن همان عمل عادی و معمولی بدن در هضم چربی های اضافه بدن است. این امر سبب به حداقل رسیدن عوارض این روش شده است. لاغری موضعی در روش کویتیشن با استفاده از دستگاه اولتراسونیک صورت می گیرد. این دستگاه امواج صوتی دارای فرکانس پایین اما شدت بالا تولید می کند. پایین بودن فرکانس این امواج دلیلی قاطع بر بی ضرری آنها نسبت به سایر اندام های بدن است. امواج صوتی تولید شده در این روش موجب ایجاد حباب آب داخل سلول چربی می شوند. این حباب ها به غشای سلول های چربی فشاو وارد کرده و در نتیجه آن سلول چربی در ناحیه تخلیه می گردد. محتویات سلول چربی وارد سیستم لنفاوی بدن شده و پس از تصفیه از طریق کبد نهایتا از راه ادرار یا عرق دفع می گردد.
دلیل محبوبیت روش لاغری کویتیشن
افرادی که روش لاغری و کاهش سایز کویتیشن را انتخاب می کنند دلایل مختلف و محکمی برای انتخاب خود دارند. از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پایین بودن عوارض کویتیشن
به راستی می توان ادعا کرد که این روش لاغری در بین روش های لاغری کلینیکی یکی از کم خطرترین روش هاست. در روش های جراحی نظیر بای پس معده، افراد مدت زمانی طولانی درگیر عوارض جراحی و دوران نقاهت طولانی آن هستند. در روش های دیگری نظیر لیپوساکشن نیز احمال آسیب به سایر بافت های بدن بسیار بالاست.
کاربرد گسترده کویتیشن
روش کویتیشن یکی از روش هایی است که می توان برای لاغری تمامی قسمت های بدن استفاده کرد. لاغری در ناحیه شکم و پهلو یکی از رایج ترین بخش های مربوط به لاغری است. برهمین اساس تعداد زیادی از روش های لاغری بر این نواحی تمرکز دارند. اما افراد زیادی وجود دارند که درگیر چاقی در نواحی دیگر بدن نظیر ران ها، باسن، صورت، بازوها و … هستند. از روش کویتیشن به راحتی می توان برای لاغری این نواحی نیز استفاده کرد.
عدم لاغری در قسمت های دیگر
بسیاری از افراد تمایل دارند که صورتی توپر ولی اندامی لاغر داشته باشند. از طرفی دیگر برخی از افراد تمایل دارند که یکسری از نواحی بدن آنها لاغر نشود. این افراد معمولا بر همین اساس روش هایی نظیر ورزش کردن و یا رژیم های غذایی را برای لاغری انتخاب نمی کنند. در روش کویتیشن فرد به راحتی می توان نواحی از بدن را که تمایل به کاهش سایز ندارد را مشخص کند.
مدیریت هزینه لاغری
روش های لاغری تهاجمی نظیر جراحی و لیپوساکشن دارای هزینه های زیادی برای افراد هستند. به دلیل تکنیک این نوع روش ها نمی توان مدیریتی نسبت به هزینه های آنها در نظر گرفت. در لاغری به روش کویتیشن به دلیل پایین بودن هزینه هر جلسه و همچنین کنترل تعداد جلسات این کار قابل انجام است.
روش های مختلف لاغری موضعی
کویتیشن به عنوان یکی از جدیدترین و نوینترین تکنولوژیهای لاغری موضعی در سطح جهانی شناخته میشود. در بخشهای پیشین این مقاله به ویژگیهای این تکنیک جدید لاغری از نقطه نظرات مختلف پرداختیم. اکنون که بحث لاغری موضعی در بین افراد مختلف داغ است، لازم است شما را با روشهای مختلف لاغری موضعی و مقایسه آنها با روش کویتیشن آشنا کنیم.
در دنیای پرشتاب امروزی به دلیل کمبود وقت و عدم توانایی افراد در دنبال کردن مرتب تمرینات ورزشی به علاوه رژیمهای غذایی لاغری، روشهای لاغری موضعی طرفداران بسیاری پیدا کرده است. متقاضیان این روشهای لاغری عمدتا دو دسته هستند. دسته اول شامل افرادی است که پس از یک دوره طولانی و سخت ورزش و رژیم غذایی به اندام ایدهآل خود نرسیده اند و اکنون به دنبال یافتن اندام ایدهآل خود و حذف چربی های اضافه بدن خود هستند. دسته دوم نیز افرادی هستند که به دلیل مشغله فراوان و کمبود وقت، امکان کاهش وزن از طریق ورزش و رژیم غذایی طولانی مدت را ندارند. چنانچه شما نیز جزء یکی از این دو دسته هستید و یا در نواحی از بدن خود احساس تجمع چربی را دارید جهت انتخاب بهترین روش لاغری موضعی، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
لاغری موضعی با لیپوساکشن
لیپوساکشن یکی از روش های لاغری موضعی پرطرفدار برای چندین دهه می باشد. “لیپو” به معنی چربی و “ساکشن” به معنی مکش است. از ترکیب این دو واژه “لیپوساکشن” به معنی مکنده چربی استنتاج می شود. همانگونه که از معنی این واژه مشخص است در این روش از مکش چربی های موضعی جهت از بین بردن آنها استفاده میشود. این روش لاغری موضعی کاملا تهاجمی و جراحی بوده و از طریق بیهوشی عمومی و در اتاق عمل صورت میگیرد. جراح مربوطه با ایجاد یک حرفه در محل مورد نظر راه را برای ورود لوله مخصوص مکش چربی به موضع باز میکند.
این روش لاغری موضعی به دلیل حجم بالای چربی خروجی و تغییرات چشمگیر در سایز افراد، سالیان درازی مورد توجه بسیاری از افراد قرار داشت. با پیشرفت علم پزشکی و آگاهی یافتن از عوارض بیشمار آن، این روش لاغری طی سالیان گذشته محبوبیت خود را از دست داده و جای خود را به روش های نوین کم خطرتر نظیر کویتیشن داده است.
از عوارض لیپوساکشن می توان به:
- خطرات ناشی از بیهوشی عمومی در اتاق عمل
- خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر ایدز و هپاتیت در اتاق عمل
- آسیب جدی به عروق خونی ناحیه
- آسیب جدی به اعصاب ناحیه مورد نظر
- بی حسی طولانی مدت در ناحیه
- فرورفتگی در ناحیه تخلیه شده
- بر جای ماندن جای بخیه ها بر سطح پوست ناحیه
- عفونت
و غیره اشاره کرد.
لیپوساکشن عموما در نواحی نظیر شکم، کمر، باسن، ران ها، پهلوها و بالای بازوها کاربرد دارد. به دلیل عوارض جدی و خطراتی که ممکن است در اتاق عمل و پس از آن فرد متقاضی را تهدید کند؛ امروزه بسیاری از پزشکان این عمل لاغری موضعی را پیشنهاد نمی کنند. در ادامه شما را با سایر روش های لاغری موضعی بیشتر آشنا می کنیم.
لیپومایتیک
لیپومایتیک یکی دیگر از روش های لاغری موضعی است. این روش لاغری موضعی مکانیسمی شبیه به روش لیپوساکشن دارد. تفاوت این روش لاغری با روش قدیمی تر آن یعنی لیپوساکشن، در وسیله تخلیه چربی می باشد. در روش لیپوساکشن از لوله تخلیه چربی استفاده می گردد که احتمال آسیب به سایر بافت ها و همچنین آمبولی در آن بالا است. لاغری موضعی با روش لیپومایتیک توسط وسیله ای جدیدتر و پیشرفته تر به نام کانولا، صورت می گیرد. تخلیه چربی با استفاده از کانولا نیاز به برش عمیق و بخیه را در افراد از بین می برد. با اینکه این روش لاغری موضعی در برابر لیپوساکشن روش کم عارضه تری به شمار می آید، با این وجود عاری از عوارض خطرناک نیست. در اینجا شما را با تعدادی از عوارض برشمرده شده برای این روش لاغری سریع و موضعی آشنا می کنیم. از جمله این عوارض می توان به موراد زیر اشاره کرد:
- کبودی و کوفتگی در ناحیه تخلیه شده
- افتادگی پوست در قسمت تخلیه شده
- ترشح در سوراخ ایجاد شده برای ورود کانولا برای چندین روز پیاپی
- آمبولی
- حساسیت به لیدوکائین
- زخم و عفونت در ناحیه ورود کانولا
روش های لاغری موضعی تهاجمی مانند لیپوساکشن و لیپومایتیک به دلیل به همراه داشتن عوارض زیاد و ترس افراد از انجام آنها، منجر به پیدایش نسل جدیدی از روش های لاغری موضعی گردید. از جمله روش های نوین لاغری موضعی می توان به کویتیشن و لیپولیزر اشاره کرد. در میان این دو روش، کویتیشن یکی از جدیدترین روش ها در نسل جدید روش های لاغری موضعی به شمار می آید. فرآیند تخریب و حذف دائمی چربی های اضافی در روش کویتیشن به دلیل پایین بودن چشمگیر عوارض در آن، با اقبال فراوانی از طرف متقاضیان روش های لاغری قرار گرفت. در ادامه شما را بیشتر با این دو روش لاغری آشنا میکنیم.
لیپولیزر
لیپولیزر یکی دیگر از روش های لاغری موضعی به شمار می رود. در این روش لاغری موضعی فرد تحت جراحی کوچکی با استفاده از بی حسی موضعی قرار می گیرد. در این روش با اینکه مداخله جراحی وجود دارد، اما یکی از روش های لاغری غیرتهاجمی به شمار می آید. جراح با استفاده از برشی که در نزدیکی ناحیه بی حس شده ایجاد می کند، لوله حاوی لیزر لیپولیز کننده را وارد بدن شخص می نماید. لیزر لیپولیز با استفاده از امواج و گرمای تولید شده، حجم مد نظر از چربی های ناحیه را ذوب می نماید. در ادامه کار نحوه برخورد با این چربی های به دو شکل است. در ادامه شما را با این دو نحوه برخورد با چربی های تخریب شده در لیپولیزر، آشنا می کنیم.
- روش اول: در این روش پس از آنکه سلول های چربی توسط لیزر مخصوص به این کار تخریب شدند، در محل مورد نظر به حال خود رها می شوند. هدف از این کار جمع آوری و دفع این چربی ها و ضایعات ناشی از تخریب سلول های چربی توسط بدن خود فرد می باشد. مشکل اساسی در این کار محدود بودن میزان چربی تخریب شده در هر جلسه انجام لیپولیزر است.
- روش دوم: در واقع این روش به نوعی ترکیبی از روش لیپولیزر و لیپوساکشن است. به این معنی که چربی ها در ناحیه مد نظر ابتدا توسط روش لیپولیزر تخریب شده و سپس به وسیله ساکشن از محل خارج می شوند. ممکن است در اینجا این سوال برای شما مطرح شود که ادغام دو روش چقدر می تواند عوارض هردو روش را تشدید کند؟ برای پاسخ به این سوال نمی توان به قطعیت گفت که استفاده از روش لیپوساکشن در کنار لیپولیزر می تواند عوارضی بسیار شدیدتر از انجام هریک از آنها داشته باشد. اما بدون شک عاری از عارضه هایی که پیشتر برای هرکدام از این روش ها بر شمردیم، نیست.
هر کدام از سه روش لاغری موضعی که در بالا برشمردیم، می توانند در موقعیت مناسب برای حذف چربی های اضافی در نواحی مختلف بدن افراد متقاضی مورد استفاده قرار گیرند. آگاهی از عوارض جانبی و دوره های نقاهت هرکدام از این روش ها کمک می کند که افراد بتوانند تصمیم درست تر و متناسب تری را نسبت به موقعیت خود، اتخاذ کنند.
کویتیشن، روش لاغری کم عارضه
لیپوساکشن، لیپوماتیک و لیپولیزر سه روشی بودند که به تفصیل به آنها پرداختیم. هر سه این روش ها دارای دوره نقاهت از چند روز تا چندین هفته می باشند. از طرفی دیگر هر کدام از این روش ها نیازمند استفاده از مواردی نظیر کمربندهای گنی جمع کننده پس از جراحی هستند. دو روش اول یعنی لیپوساکشن و لیپولیزر، دو روش کاملا تهاجمی و جراحی بوده و فرد را در معرض خطرات جراحی نظیر آمبولی قرار می دهند. از طرف دیگر وجود برش و بخیه در این سه روش، بازگشت به فعالیت های روزمره را برای افراد تا چندین روز و گاها چندین هفته با مشکل روبرو می سازد.
کویتیشن به عنوان جدیدترین متد لاغری و پیکرتراشی موضعی، این امکان را به وجود می آورد که فرد با کمترین عارضه جانبی چربی های اضافی خود را حذف کند. در این روش از امواج فراصوت یا اولتراسونیک جهت تخریب سلول های چربی استفاده می شود. فشار ایجاد شده در سلول های چربی در اثر امواج دستگاه کویتیشن، موجب تخریب غشای سلول و تخریب همیشگی این سلول ها می گردد. مواد داخل سلولی خارج شده، وارد مایع میان بافتی شده و در نهایت توسط لنف از بدن جمع آوری و خارج می گردد. این روش چنانچه توسط فردی آموزش دیده و مجرب صورت بگیرد، دارای کمترین عارضه در بین تمامی روش های لاغری موضعی می باشد. از این رو گذراندن دوره آموزش آنلاین کویتیشن در آکادمی آنیل، به فعالین این بخش و همچنین افرادی که اکنون قصد دارند وارد این حوزه شوند، کمک می کند که با مهارت و تخصص کافی به متقاضیان خود خدمات ارائه دهند.
بیشتر بخوانیم : کاربردهای میکرونیدلینگ چیست؟
آکادمی آنیل با بیش از دو دهه فعالیت در حوزه برگزاری دوره های آموزشی مراقبت و زیبایی پوست و مو، این افتخار را دارد که مهارت آموزان و هنرجویانی کاملا متخصص و کارکشته را وارد بازار کار نموده است. از طرفی دیگر این آکادمی با داشتن دغدغه ایجاد اشتغال برای تمامی هموطنان بلاخص بانوان سرزمینمان ایران، توانسته است خدمات ارزنده ای در زمینه کارآفرینی به متقاضیان این حوزه ارائه دهد.
آموزش کویتیشن در آکادمی آنیل
همانگونه که در ابتدای این مطلب اشاره شد، لاغری با روش کویتیشن از طریق دستگاه اولتراسونیک صورت می گیرد. این دستگاه از امواج صوتی برای لاغری استفاده می کند. بدون شک حصول نتیجه مناسب و مورد قبول از این روش به تبحر اپراتور دستگاه بستگی دارد. فردی که از دستگاه کویتیشن استفاده می کند باید روش کار با دستگاه را بصورت علمی و اصولی آموخته باشد. آکادمی آنیل به عنوان یکی از بزرگترین و مجهزترین آموزشگاه های کشور، اقدام به آموزش دوره کویتیشن به هنرجویان و مهارت آموزان عزیز می کند. سلامت و زیبایی عموم جامعه همواره دغدغه آکادمی آنیل بوده است. بنابراین با آموزش افرادی مجرب و متخصص در زمینه زیبایی سعی در نیل به این هدف بزرگ دارد. از جمله دوره های بسیار کاربردی و موفق این آکادمی دوره آموزش کویتیشن است. این دوره زیر نظر یکی از بهترین مربیان این آکادمی برگزار می گردد. مهارت آموزان عزیزی که تمایل به شرکت در دوره آموزش آنلاین کویتیشن دارند می توانند با خیالی آسوده از این دوره آکادمی استفاده لازم را ببرند.
دوره های مرتبط
آموزش انلاین دوره هایفو
آموزش آنلاین کار با دستگاه مزوگان
آموزش آنلاین کار با دستگاه کویتیشن
کویتیشن چیست؟
کویتیشن روشی غیر تهاجمی برای از بین بردن چربی های تجمع یافته در نقاط مختلف بدن است. این روش به عنوان روشی غیر تهاجمی در کاهش وزن امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
علت محبوبیت روش لاغری کویتیشن چیست؟
پایین بودن عوارض کویتیشن-کاربرد گسترده کویتیشن-عدم لاغری در قسمت های دیگر-مدیریت هزینه لاغری