خال های قرمز معمولا مشکلی را برای سلامتی فرد ایجاد نمی کنند. مگر این که به دلیل خاصی مثل همراهی با خارش یا خونریزی، ناراحتی هایی را برای فرد ایجاد کنند. در چنین مواردی ، حتما باید به متخصص مراجعه کنید. شاید برای همه ما بیش از یک بار پیش آمده باشد که از وجود لکه های قرمز روی پوست خود متعجب شده باشیم. این لکه ها معمولا ناگهانی ایجاد می شوند و به راحتی هم از بین نمی روند و بعضی از افراد از دیدن آن ها نگران می شوند اما جای نگرانی نیست. این لکه ها گاهی اوقات با خال اشتباه گرفته می شوند اما خال نیستند. طبق مطالعات انجام شده، 50 درصد از جوانان با آن درگیر می شوند اما درمان خاصی برای آن مورد نیاز نیست. برای آشنایی بیشتر با این موضوع تا انتهای این مقاله همراه آنیل آکادمی بمانید.
شایع تریتن علت خال قرمز روی پوست چیست؟
خال قرمز روی پوست که در اصطلاح پزشکی به آن آنژیوم گیلاسی نیز میگویند، اتفاقی شایع بوده و ممکن است در هر ناحیه از بدن به وجود بیاید. این آنژیومهای گیلاسی معمولا در افرادی که بیش از 30 سال دارند ظاهر میشود. قرمز بودن این خالها به دلیل شکسته شدن رگهای خونی درونشان میباشد. به طور کلی علت دقیق بروز این خالها مشخص نمیباشد اما برخی از متخصصین بر این باورند که ژنتیک میتواند دلیلی برای به وجود آمدن آنها باشد. در زمان بارداری نیز احتمال بروز این خالها وجود دارد. البته غیر از این دو موارد آب و هوا و مجاورت با مواد شیمیایی نیز می تواند دلیلی برای به وجود آمدن این خالهای قرمز باشد. معمولا به وجود آمدن خالهای قرمز نگران کننده نیست، مگر این که در شکل، رنگ و یا اندازه این خال ها تغییراتی به وجود آید. بنابراین لازم است در همان ابتدا به پزشک مراجعه کرده تا از خطرات احتمالی در آینده جلوگیری کنید.
سه نوع اصلی آنژیوم وجود دارد
آنژیوم گیلاسی
به این آنژیوم، سنیل آنژیوم، نقاط کمپل دی مورگان یا نقاط دی مورگان هم گفته میشود. آنژیوم گیلاسی در هر قسمتی از بدن آشکار می شود ولی اغلب در بالاتنه پیدا می شود.
آنژیوم عنکبوتی
آنژیوم عنکبوتی مثل تار عنکبوت است و در مرکز این آنژیوم نقطه قرمزی وجود دارد که گروههایی از رگهای خونی متسع در پیرامون آن قرار دارند. این آنژیوم در بچه ها، بیماران مبتلا به بیماری کبد واغلب در دوران بارداری زنانی که قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند، شایع است. آنژیوم عنکبوتی بیشتر بر روی صورت و قفسه سینه آشکارمیشود.
آنژیوم دریاچه وریدی
این آنژیومها بر روی لبها و گوشها پیدا میشوند و اغلب آبی رنگ هستند ولی به رنگهای قرمز و بنفش هم هستند. آنژیوم دریاچه وریدی در مردان بالای ۶۵ سال که بیش از اندازه در معرض نور آفتاب بودهاند، رایج است.
برای برطرف کردن آنژیومها چه میتوانید بکنید؟
هر چند آنژیومها خطری برای سلامتی ندارند اما عدهای از افراد این لکههای قرمز رنگ را نمیخواهند، خصوصا اگر در ناحیه گردن باشند و یا هنگامی که میخواهند لباسی با یقهی باز بپوشند. مهم است بدانید که هرگز نباید سعی کنید با راهکارهای خانگی این لکهها را برطرف کنید چون میتوانند خطرناک باشند. آنژیومها میتوانند قطر 6 تا 7 میلیمتر هم داشته باشند و از آنجایی که آنها مویرگ هستند هرگز نباید سعی کنید خودتان آنها را ناپدید کنید. پزشک متخصص پوست میتواند بهترین راهکار برطرف کردن آنژیومها را به شما توصیه کند. معمولا از لیزر یا اسکالپل برقی برای سوزاندن آنژیوم استفاده میشود. با این شیوههای کاملا بیخطر میتوان جلوی دوباره ظاهر شدن آنژیومها را نیز گرفت.
لیزردرمانی خال قرمز پوست
در این روش از لیزر PDL (PULSED DYE LASER) برای درمان خال قرمز پوست استفاده میشود. پزشک متخصص نور لیزر را از پوست عبور میدهد تا رگهای خونی موجود در خال اشعه لیزر را جذب کنند. پس از آن خال از بین میرود، یا به رنگهای تیره مانند خاکستری درمیآید و حدودا طی ۲ الی ۴ هفته کاملا ازبین خواهند رفت. بسته به تعداد خالهای قرمز روی پوست هر فرد، به ۱ تا ۳ جلسه درمان لیزر نیاز خواهد داشت. بهصورت میانگین، بهتر است هر فرد برای رسیدن به بهترین نتیجه ۲ جلسه درمان را انجام دهد اما برای درمان خالهای کوچک ۱ جلسه نیز معمولا کافی است. پس از هر جلسه، حتما خالهای تحت درمان را چک کنید تا از روند بهبودی باخبر شوید. البته نتیجه درمان بسته به رنگ پوست متفاوت است.. این جراحی ممکن است موجب کبودی مختصری شود که ممکن است تا ۱۰ روز ادامه یابد.
دوره های مرتبط