استفاده از این روش درمانی سابقه ای دیرین در پزشکی دارد. اولین سابقه استفاده از این روش درمانی به قرن ۱۲ میلادی باز می گردد. در آن زمان یکی از پزشکان دربار فرانسه به نام آمبروز پاره با استفاده از سوزن، سوراخ هایی در پوست سر ایجاد می کرد و سپس داروهای گیاهی را روی این سوراخ ها می ریخت. با این استدلال که در محل سوراخ ها داروها بهتر جذب پوست می شوند. یک پزشک فرانسوی دیگر به نام دکتر میچل پیستور در سال ۱۹۵۲ برای درمان ریزش مو در برخی بیماران، تزریق پروکائین را به صورت زیر پوستی انجام داد. او در سال ۱۹۷۶، این روش ابداعی را روش مزوتراپی نامید. مزوتراپی در کشورهای اروپایی کاربرد گسترده ای دارد؛ البته در کشورهایی مانند انگلستان و آمریکا به اندازه کشور فرانسه مورد استفاده قرار نمی گیرد. مزوتراپی یک روش درمانی موضعی است که با استفاده از تزریق مواد در زیر پوست انجام می شود. این روش درمانی کاربردهای بسیار متنوعی از جمله درمان کم آبی پوست، رفع چین و چروک های سطحی، سلولیت و ریزش مو دارد. برای آشنایی بیشتر با این روش درمانی تا انتها همراه آنیل آکادمی بمانید.
مزوتراپی چیست؟ زیبایی پوست و مو با مزوتراپی و هزینه و عوارض آن
مزوتراپی به زبان ساده تکنیک تزریق مکرر دارو با مقدار بسیار کم در انواع لایههای پوست است. بدین طریق میتوان با تزریق، نتایج درمانی مختلفی را به دست آورد. از آنجایی که پوست، عضله، غضروف، استخوان و بافتهای نرم بدن از لایه مزودرم (میانی) منشأ گرفتهاند این روش میتواند برای درمان بیماریهای مربوط به این قسمتها مفید باشد.
هنگام درمان با مزوتراپی چه کارهایی صورت می گیرد ؟
- ابتدا داروی بی حسی روی صورت شما مالیده می شود البته ممکن است این فرایند بدون بی حسی انجام شود . سپس پزشک توسط آمپول با سوزنی باریک و کوتاه شروع به تزریق مواد در لایه میانی پوست می کند .
- این تزریق ها بسته به شرایط درمان تا عمق ۱ تا ۴ میلیمتری پوست انجام می شود. پزشک ممکن است تزریق را با زاویه یا با چرخش دست انجام دهد . به هر حال در هر تزریق فقط یک قطره کوچک به پوست منتقل می شود .
- شما برای رسیدن به نتیجه مطلوب به چند جلسه درمان نیاز دارید . تعدا جلسات درمان بین ۳ تا ۶ جلسه می باشد . جلسات اول هر ۷ الی ۱۰ روز انجام می گیرد . اگر نیاز به جلسات بیشتر بود هر ۱۵ روز یا یک ماه یکبار تکرار می شود .
سه روش تزریق در مزوتراپی وجود دارد:
- روش اول استفاده از دستگاه مزوگان (به این روش مزونیدلینگ گفته میشود) که شبیه یک تفنگ است و تزریق با این دستگاه مزوتراپی سرعت بالایی دارد و به خاطر سرعت بالای نفوذ سوزن در پوست، بیمار احساس درد نمیکند.
- روش دوم با استفاده از روش میکرونیدلینگ منافذ ریز و متعددی روی اپیدرم ایجاد میشود، البته میتوان عمق این منافذ را تا ناحیه درمیس نیز افزایش داد، سپس بلافاصله بعد از میکرونیدلینگ مواد و داروهای مزوتراپی روی ناحیه مورد نظر اسپری شده و ماساژ داده میشود تا جذب پوست شوند.
- روش سوم تزریق با سوزنهای مزوتراپی میباشد که بسیار ظریف و نازک طراحی شدهاند، این روش به اصطلاح همان روش مزوتراپی دستی است.
پس از انجام مزوتراپی
بعد از انجام مزوتراپی بهتر است بیمار مدت کوتاهی را در مطب بماند تا در صورت وجود مشکل به پزشک مراجعه نماید. همچنین بیماران بعد از انجام نباید فعالیتهای خیلی سنگین انجام دهند. برای مثال تا 24 ساعت از شنا کردن بپرهیزند و چنانچه مزوتراپی در ناحیه صورت انجامشده حتماً باید از ضد آفتاب مناسب استفاده کنند. درصورتیکه فرد بعد از چندین جلسه آثار مناسب را دریافت نکند پزشک باید شیوه درمان یا مواد مورداستفاده را تغییر دهد و در صورت نیاز درمان را متوقف کند. همچنین همه موارد حساسیتی بیمار قبل از مزوتراپی باید بررسی شود. حتی بهتر است تست پوستی مختصری نیز قبل از انجام مزوتراپی بر روی بیمار انجام شود. همچنین در صورت باقی ماندن التهاب از جلسه قبل مزوتراپی نباید در جلسات بعد مورداستفاده قرار گیرد لذا التهاب باید برطرف شده و پس از بهبودی کامل باید مراحل درمان پیگیری شود.
دوره های مرتبط