مزوتراپی تکنیکی است برای جوانسازی ، سفت کردن و بازسازی پوست که توسط تزریق عصاره گیاهان ، ویتامینها ، هورمونها در پوست انجام می گیرید. این تکنیک همچنین برای حذف چربی ها نیز کاربرد دارد . مزوتراپی باعث تغذیه و جوان سازی پوست توسط تولید کلاژن و الاستین می شود و متابولیسم پوست شما را تحریک می کند. این تکنیک در سال ۱۹۵۲ توسط پزشک فرانسوی به نام دکتر میکاییل پیستور توسعه یافت . در آن زمان از مزوتزاپی بیشتر برای کاهش درد استفاده می شد. ولی در سال های بعد محبوبیت زیادی در ایالات آمریکا و دیگر نقاط جهان پیدا کرد. برای آشنایی با مزوتراپی تا انتهای مقاله همراه آنیل آکادمی بمانید .
از نظر قانونی، مزوتراپی را می توان برای همه افراد سالم بالای 18 سال اعمال کرد. با این حال، افرادی هستند که شرایطی دارند که مزوتراپی را نمی توان اعمال کرد یا شرایطی دارند که مانع از اعمال مزوتراپی می شوند. مزوتراپی کاربرد و حوزه کاربرد بسیار وسیعی دارد. عوامل مختلفی مانند وضعیت سلامت فرد، سن، ویژگیهای فیزیکی و نیاز شرایطی هستند که محتوای تزریقی را با استفاده از میکرواینجکشن تغییر میدهند. از این رو درمان ها به صورت جداگانه انجام می شود. مزوتراپی یک درمان غیر جراحی در حیطه پزشکی زیبایی ست و در حقیقت استفاده از دوزهای کم دارو با تزریقهای مکرر، در ناحیه مورد نظر است. داروهای مورد استفاده در مزوتراپی شامل داروهای سنتتیک، عصاره های گیاهی، ویتامین ها، مواد معدنی و آمینو اسیدها می باشد. گلوله های دارویی بسیار کوچک به طور مستقیم به داخل مزودرم (لایه میانی پوست) وارد می شود. این لایه از پوست دارای خواص بسیار ویژه درمانی می باشد.
کاربرد مزوتراپی
از مزوتراپی می توان در کنار روش های درمانی دیگر کمک گرفت . این روش راهی مستقیم برای تحویل دارو به پوست می باشد . از دیگر کاربردهای این روش جوانسازی پوست و پیشگیری از پیری پوست می باشد . مهمترین کاربرد این روش برای جلوگیری از ریزش مو می باشد که بر اساس کاربرد آن نحوه تزریق متفاوت می باشد . اگر ریزش مو ناحیه ای باشد ، مزوتراپی کورتون انجام می شود و اگر ریزش مو آندروژنتیک باشد از ترکیبات دارویی آنتی آندروژن یا ضد هورمون مردانه استفاده می شود. البته افرادی که قبلا مانوکسیدین تزریق کردند و حساسیت داشته اند حتما به پزشک خود اطلاع دهند تا از این ماده در تزریق استفاده نشود .از وارد دیگر کاربرد مزوتراپی کاهش چربی در ناحیه غبغب می باشد یا برای رفع چربی های نامنظمی که در سلولیت وجود دارد . این دارو به تجزیه دارو و رفع آن کمک می کند . نکته ای که وجود دارد این است که نباید حجم زیادی از این مواد برای این مورد تزریق شود .
چه کسانی نباید از مزوتراپی کنند؟
خانمهای باردار
بیماران قلبی ـ عروقی
افرادی که دچار سرطانهای پیشرفته هستند.
کسانی که دارای سوابق آلرژی و حساسیت به داروهای خاص هستند.
افرادی که در حال استفاده از داروهای ضدانعقاد هستند ( در این افراد احتمال ایجاد هماتوم و خونریزی زیاد است).
افراد دیابتی بخصوص آنهایی که دیابت کنترل نشده دارند ( زیرا سطح ایمنی این افراد پایین است و ممکن است دچار عفونتهای شدید شوند).
افرادی که دارای بیماری نوروپاتی هستند.
اشخاصی که دچار بیماری پسوزیاریس شدید و پیشرفته (صدف)هستند.
مراقبت های بعد از مز, تراپی
بعد از انجام مزوتراپی شما نیازمند انجام یکسری مراقبت ها هستید و یک سری نکات را باید رعایت کنید تا بتوانید از انجام مزووایت تراپی نتیجه دلخواه برای شما حاصل شود. رعایت این موارد توسط پزشک متخصص پوست بعد از انجام مزو تراپی به شما اعلام می شود تا شما این موارد را در دستور کار خود قرار دهید. شما باید تا مدت ۴۸ ساعت از لوازم آرایشی استفاده نکنید. همچنین به مدت ۱۴ روز هم شما نباید از برخی از صابون ها و لایه بردار های قوی پوست استفاده نمایید. البته در صورتی که شما پوست خود را در معرض تابش نور خورشید قرار می دهید پزشک متخصص یکسری کرم های ضدآفتاب را به شما تجویز میکند که استفاده نمایید. سعی کنید تا مدت یک ماه از استعمال دخانیات خودداری نمایید.
دوره های مرتبط