دلایل زیادی سبب ریزش ابرو می شوند. موی ابرو مثل موهای جاهای دیگر بدن مانند موی سر، مژه و موهای زائد بدن تحت تاثیر عوامل گوناگون، دچار ریزش می گردد. ریزش موهای سر، مژه و ابروها دلیل های یکسانی دارند که امکان دارد در یک مرحله زمانی روی یکی از آنها اثر بگذارد. با پیدا کردن دلیل و پیگیری به موقع، متوقف خواهد شد. دراینجا تصمیم داریم به معرفی دلیل ریزش ابرو بپردازیم پس تا آخر این مقاله همراه آنیل آکادمی باشید. ریزش موی ابرو که نام پزشکی آن هیپوتریکوزیس یا ماداروز ابرو است میتواند باعث شود که فرد متوجه نازک شدن مو یا حتی ریزش تکهای از ابروهای خود شود. افراد ممکن است متوجه ریزش موی ابرو در یک یا هر دو طرف شوند. علائم دیگر میتواند شامل خارش و خشکی پوست، ریزش مو یا نازک شدن موی سر یا سایر قسمتهای بدن باشد. علاوه براین، درمان ریزش مو ممکن است با استفاده از دارو، لوسیون، جراحی و موارد دیگر انجام شود.
دلایل ریزش ابرو
ریزش ابرو بعد از هاشور
هر نوع هاشور که در زُمره آرایش نیمه دائم بوده و از طریق انتقال رنگدانهها به ابروها صورت میگیرد در دوران بارداری برای بانوان ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد. از همین رو پزشکان توصیه میکنند تا هاشور ابروها قبل از اقدام به بارداری در بانوان انجام گیرد و به هیچ عنوان این کار را در دوران بارداری انجام ندهند. این کار میتواند عوارض مختلفی از جمله ریزش ابروها را در پی داشته باشد. در واقع از یک دیدگاه این ریزش مربوط به استفاده از مواد بی کیفیتی است که تزریق میشود و از دیدگاهی دیگر به نوعی پس زدن هاشور است که میتواند به دلیل تزریق نامناسب در نهایت به ریزش ابروها منجر شود. از دیگر عوارضی که ممکن است همزمان با ریزش ابرو در این ناحیه ظاهر شود ایجاد عفونت است که به نوعی در تشدید ریزش ابروها نیز پس از هاشور موثر میباشد.
کلسترول بالا
کلسترول و چربی ها بیشتر در بخش هایی از بدن از قبیل شکم، پهلوها، باسن و غیره ذخیره می شوند اما مقدار کمی از آن ها نیز در نواحی صورت از جمله زیر ابروها ذخیره می گردند، اگر شما کلسترول خونتان بالا باشد و یا به عبارتی برنامه غذایی شما حاوی کلسترول و چربی های مضر بیش از حد باشد می تواند سبب ریزش موهای ابرو گردد. چربی های اضافی با تجمع در قسمت ابروها باعث کاهش خون رسانی به ریشه ابروها و ریزش آن ها می گردند.
استرس و فشارهای عصبی
یکی از شایع ترین دلایل ریزش موهای ناحیه ابرو، استرس شدید و فشارهای روحی روانی است. این معضل البته بطور مشابه موجب ریزش موهای سر نیز می شود. کسانی که دچار حملات عصبی و یا استرس شدید می شوند، بهتر است با مراجعه به مشاوران روانپزشک این معضل را هر چه سریعتر برطرف کنند تا در نهایت زمینه جهت اجرای روش های درمانی مانند کاشت و پیوند ابرو فراهم شود. استرس شدید یکی از بدترین مسائلی است که در دنیای صنعتی و شهرنشینی امروز گریبانگیر مردم جهان به خصوص جوانان و حتی نوجوانان شده. عارضه ای روحی روانی که باید جدی گرفته شود.
بیماری های پوستی
بیماری های پوستی می توانند تاثیر بسیار زیادی در ریزش یا کم پشتی ابرو داشته باشند. لذا با رعایت نکات بهداشتی و مراجعه به پزشکان پوست می توان با برطرف کردن بیماری های مزمن پوستی از ریزش و کم پشت شدن ابرو جلوگیری نمود. دراماتیت های پوستی مانند اتو پیک، سبورئیک، پسوریازیس و پدیده تلوژن افلوریم نوعی از ریزش موقت ساقه مو است که از دلایل شایع آن افزایش استرس می باشد را می توان از دلایل ریزش ابرو به شمار آورد. از دیگر بیماری های پوستی که باعث ریزش مو بخصوص ابروها می شود می توان به بیماری های مثل اسکلروز اشاره کرد که پس از به وجود آمدن زخم روی پوست باعث از بین رفتن فولیکول های مو و ریزش ابرو می شود. از دیگر عوامل نابهنجاری های پوست که باعث ریزش ابرو می شود زائد های پوستی مثل انواع خال است حتی اگر بدخیم نباشند. این نوع خال ها اگر در ناحیه ابرو ایجاد گردد می توانند باعث ریزش تکه های از ابرو شوند.
اصلاح پی در پی ابروها
خانم هایی که در بازه های زمانی کوتاه مدت ابروهای خود را اصلاح می کنند باید بدانند که موها در زمان کنده شدن، همراه با فولیکول جدا می شوند در نتیجه در چنین شرایطی به دلیل این که ریشه مو وجود ندارد. در این قسمت مو قادر نخواهد بود مجددا رشد کند در نتیجه ریزش ابرو به مرور زمان رخ مدهد. متاسفانه خانم ها غالبا به این مسئله بی توجه بوده و زمانی که شدت عارضه در آن ها زیاد شد، به سراغ کاشت ابرو می روند در صورتی که اگر در اصلاح صورت مراعات بیشتری داشته باشند هیچ گاه اوضاع وخیم نخواهد شد.
دوره های مرتبط