ابروها یکی از اجزای صورت هستند که تاثیر زیادی در جذابیت و زیباتر به نظر رسیدن چهره دارند. خیلی از افراد در طول زندگیشان به دلایل مختلف این عارضه را تجربه میکنند که مشکلات و عوامل مختلفی میتواند زمینه ساز ریزش ابرو، مژه و موها باشد. نگران نباشید اکثر عوامل ریزش قابل درمان و حتی پیشگیری هستند تنها کاری که باید انجام دهید پیدا کردن علت ریزشِ است. بعد از پیدا کردن علت، میتوانید برای درمان اقدام کنید وبعد از مدتی رشد ابروها به حالت طبیعی خودش برمیگردد. برای آشنایی کامل با دلایل ریزش ابرو تا انتهای این مقاله همراه آنیل آکادمی بمانید.
دلایل ریزش ابرو
آلوپسی آره آتا
آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است. سیستم ایمنی بدن به اشتباه بخشی از بدن شما را به عنوان دشمن می شناسد و به آن حمله می کند. آلوپسی آرهآتا فولیکولهای مو را هدف قرار میدهد که هر کدام از آنها رشد میکنند و تولید مو را کند یا متوقف میکند.
انواع مختلفی از آلوپسی وجود دارد:
- آلوپسی آره آتا باعث ایجاد لکه های تصادفی ریزش مو می شود.
- آلوپسی یونیورسالیس ناپدید شدن تمام موها است.
- آلوپسی فیبروزان پیشانی باعث ایجاد اسکار در پوست سر همراه با طاسی و ریزش ابرو می شود.
به گفته بنیاد ملی آلوپسی آرئاتا، پزشکان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث ایجاد یک دوره این بیماری میشود، اما میتواند رخ بدهد و متوقف شود و در زمانی که بیماری غیرفعال است، موها دوباره رشد کنند. آلوپسی می تواند ناخن های دست و پا را نیز درگیر کند.
مشکلات تیروئید
یکی از دلایل ریزش ابروها بیماری تیروئید می باشد، غده تیروئید باعث تنظیم سوخت و ساز بدن می شود. چنانچه این غده دچار اختلال شود و از تعادل خارج شود، باعث ایجاد مشکلاتی برای فرد می شود چنانچه غده تیروئید دچار کم کاری یا پرکاری شود، ممکن است از عوارض آن ریزش ابروها باشد.
کمبود مواد مغذی در بدن
بدن انسان به مواد مغذی شامل کربوهیدرات، پروتئین، چربی،اسیدهای آمینه، ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارد. برخی از این منابع از عوامل موثر در رشد مو انسان است، بنابراین کمبود هر یک از آنها میتواند باعث ریزش ابرو شود. به طور مثال کمبود ویتامین A یا روی می تواند رشد سلولی را کند کرده و مانع از تولید منبع چربی (روغن) مرطوب کننده که یکی از عوامل موثر در رشد موی سر و ابرو است شود.
رابطه خارش ابرو و ریزش ابرو
سوالی که پس از بروز خارش ابرو برای بسیاری از بیماران به وجود می آید و ذهن آنها را به خود مشغول می کند این است که آیا رابطه ای میان این مشکل و ریزش ابرو وجود دارد؟ در این راستا باید به شما بگوییم که پزشکان بر این عقیده هستند که در بسیاری از مواقع خارش نمیتواند مشکلاتی را برای ابرو پدید آورد اما مسئله اینجاست در صورتی که این خارش تداوم داشته باشد میتواند فولیکول های موهای ابرو را تحت تاثیر قرار دهد و ریزش را برای آنها در پی داشته باشد. از همین رو بهترین راه این است که پس از بروز خارش به پزشک مراجعه کنید تا دلیل بروز آن و همچنین راه های درمان را پیدا کنید.
استفاده از مواد آرایشی نامناسب
برای ابروها هم مثل دیگر اجزای صورت، لوازم آرایشی مخصوص وجود دارد. ژل ابرو، رنگ ابرو، مداد و سایه ابرو برخی از معروفترین این لوازم هستند. اما بسیار اتفاق میافتد که به خاطر استفاده از لوازم آرایشی نامناسب، پدیده ریزش ابرو اتفاق بیفتد. به هر حال هر کدام از اینها، با فولیکول تار ابرو در تماس هستند و گاهی اثر مخرب روی آن میگذارند. برای جلوگیری از ریختن ابروها، میتوانید از مواد آرایشی مرغوب مخصوص ابرو مثل فیکساتور ابرو سریتا استفاده کنید. این فیکساتور، ابرو را برای ۲۴ ساعت در همان حالتی که به آن مدل دادهاید، نگه میدارد و خاصیت تقویتی برای ابرو نیز دارد. همچنین به راحتی شسته میشود و باعث آسیب دیدن ابروها به هیچ عنوان نخواهد شد.
قارچ کچلی (کرم حلقوی)
کچلی که به عنوان کرم حلقوی شناخته میشود نیز قارچی است. لکههای قرمز، خارش دار، برجسته و حلقه مانند، همراه با ترشح و تاول ایجاد میکند. هنگامیکه این تکهها روی ابروها ظاهر میشوند، معمولاً موها میریزند و لکههای طاسی باقی میمانند.
استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی
یکی دیگر از عواملی که باعث ریزش ابروها میشود، استفاده بیش از اندازه از محصولات آرایشی می باشد که گاهی این مواد دارای کیفیت پایینی هستند و موجب ریزش ابروها می شود
دوره های مرتبط