یکی از مسائل پوست و زیبایی که خانمها با آن مواجه هستند، گودی و تیرگی دور چشم است که عوامل مختلف نظیر آلرژی ، فشارخون بالا، عوامل ارثی و ... بر آن تاثیر مستقیم دارد. به عنوان مثال کم خوابی می تواند باعث افزایش کبودی زیر چشم و کاهش جریان خون در آن شود. از آن جایی که پوست دور چشم نسبت به سایر قسمت های صورت نازکتر بوده و حساسیت بیشتری دارد، تحت تاثیر موارد گوناگون ممکن است دچار تغییر رنگ و حالت، در نتیجه کبودی و تیرگی شود. نظر به اینکه داشتن دایره های سیاه دور چشم می تواند بخشی طبیعی از صورت انسان باشد ، اما این سیاهی دور چشم در خانمها به علت شیوع کم خونی در بانوان و به دلایل دوران قاعدگی ، بارداری ، زایمان ، شیردهی و ... بیشتر از آقایان می باشد. در ادامه به بررسی گودی زیر چشم می پردازیم. پس تا انتهای این مقاله همراه آنیل آکادمی بمانید.
علل اصلی گودی چشم
کاهش ضخامت پوست
با پیر شدن پوست عوامل مختلفی مانند افزایش تولید آنزیمها و فعالیت سلولهای پوستی، کاهش درصد آب در پوست و کاهش تولید کلاژن و الاستین باعث کاهش ضخامت پوست خواهند شد. این کاهش ضخامت پوست به ویژه در ناحیه زیر چشم میتواند شکلگیری گودیهایی در این ناحیه را به همراه داشته باشد.برای پیشگیری از این مشکل میتوانید از محصولات پوستی حاوی مواد مرطوب کننده و ترمیم کننده استفاده نمایید؛ همچنین از مصرف آنتیاکسیدانها و مواد مغذی برای مراقبت از پوستتان اطمینان حاصل کنید.
مالش چشمها
افرادی که عادت دارند مدام چشمهای خود را مالش دهند، بیشتر از دیگران در معرض گودی زیر چشم قرار دارند. البته متأسفانه بعضی از افراد در فصل بهار و تابستان به دلیل حساسیتهای فصلی دچار خارش چشم شده و به همین دلیل چشمهای خود را مالش میدهند. در چنین شرایطی حتما باید قرص آنتی هیستأمین مصرف کنید تا خارش چشمهای شما کاهش پیدا کند.
کم آبی بدن علت گودی زیر چشم
عدم آبرسانی مناسب منجر به گودی چشم به خصوص در کودکان میشود. اگر کودک شما علاوه بر گودی چشم، اسهال و استفراع دارد حتما به پزشک مراجعه کنید. علائم کم آبی بدن شامل تشنگی بیش از حد، خروجی کم ادرار، خشکی دهان، اسهال و استفراغ است. کم آبی بدن باعث بی حالی و فرو رفتگی چشم میشود.
کاهش وزن ناگهانی
کاهش وزن به این معنا است که شما چربی بدن خود را هم در ناحیه صورت و هم در دیگر نواحی بدن خود از دست دادهاید. اولین نقطهای از صورت که چربی خود را از دست میدهد چربیهای اطراف چشم است. بنابراین این دلیل نیز یکی از شایعترین عوامل ایجاد گودی اطراف چشم خواهد بود.
استرس
در برخی موارد به دلیل استرس، زیر چشم آسیب می بیند و گودی اتفاق می افتد. این نکته نیز قابل ذکر است که وجود مشکلات خونی هم چون فشار خون بالا، وجود بعضی از بیماری های داخلی چشم، کم کاری یا پر کاری تیروئید، حساسیت داشتن به مواد غذایی خاص مانند لبنیات، اختلالات قلبی و مشکلات کلیوی باعث گودی زیر چشم می شوند.
مواجهه با نور خورشید
قرار گرفتن در معرض نور خورشید تولید ملانین را افزایش میدهد و پوست را تیرهتر میکند. دایرههای تیره زیر چشم باعث میشوند این ناحیه از صورت فرورفته به نظر برسد.
عفونتهای سینوسی
التهاب سینوسها یا سینوزیت باعث میشود اطراف چشم تیره و فرورفته شود . فشار، درد و گرفتگی بینی از دیگر علائم عفونت سینوسی هستند.
استعمال دخانیات
سیگار کشیدن و مصرف دخانیات، نقشی اساسی در تسریع روند پیری پوست ایفا میکنند. این عمل موجب تجزیه کلاژنهای موجود در پوست صورت میشود و تولید الاستین را متوقف میسازد. به همین دلیل، پوست افراد سیگاری معمولا دارای تیرگی و افتادگی است و چین و چروکهای بسیاری دارد. از دست رفتن خاصیت ارتجاعی پوست در اطراف چشم موجب گودی و سیاهی این بخش خواهد شد.
داروها
آنالوگهای پروستاگلاندین که برای درمان گلوکوم (آب سیاه) استفاده میشوند، در فرورفته شدن زیر چشم نقش دارند. داروهای ضدویروس مورد استفاده برای درمان ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) هم میتوانند باعث فرورفتگی چشم شود. داروهایی که روی خواب تاثیر می گذارند و شما را بیدار نگه میدارند باعث میشوند چشمها خسته و فرورفته به نظر برسند. از این داروها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داروهای سرماخوردگی
- داروهای حاوی کافئین
- استروئیدها
- مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونینن (SSRIs)
دوره های مرتبط