بوی بد بدن یکی از مشکلاتی است که میتواند بر روی بسیاری از جنبههای مهم زندگی شما تاثیر بگذارد. برای شما هم پیش آمده است که وارد اتوبوس یا مترو شوید و بوی بد بدن فرد کناری شما را آزار دهد؟ بوی بد عرق میتواند باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد شود. معمولا کسانی که زیاد عرق میکنند و کم حمام میروند، به بوی بد عرق دچار میشوند. اما افرادی هم هستند که بهداشت خود را رعایت میکنند، اما از شر بوی بد بدن خلاص نمیشوند. تعريق اغلب براي افراد، صرفاً يك ناراحتي جزيي است. بويي كه در بعضي موارد ايجاد ميشود به علت عرقي است كه احتمالاً بوي آزاردهندهاي دارد. گر چه تعريق عملا بويي به همراه ندارد، با اين حال ممكن است در تماس با باكتريهاي روي پوست بوي ناخوشايندي ايجاد كند.برای درمان این مشکل چه باید بکنیم؟ در ادامه به دلایل عرق بد بو پرداختهایم و سعی کردهایم روشهایی را به شما بیاموزیم که با این بوی بد مقابله کنید. پس تا انتهای این مقاله همراه آنیل آکادمی بمانید.
عمل تعریق بدن انسان و بوی عرق زیر بغل، واکنش طبیعی جهت خنک نگه داشتن بدن است. در بدن انسان غدد عرق زیادی وجود دارد. عرق زیر بغل به خودی خود بی بو است اما زمانی که با باکتریهای سطح پوست تماس مییابد، بوی بد و ناراحت کنندهای ایجاد میکند. افزایش تعداد باکتریها در هنگام وجود عرق و تجزیه کردن عرق به اسید، باعث ایجاد بوی بد عرق میشود. مهم ترین غدد عرق در بدن انسان غدد اکرین و آپوکرین میباشد. غدد اکرین بیشتر سطح بدن را میپوشانند و به طور مستقیم بر روی سطح پوست بدن باز میشوند. غدد آپوکرین در قسمتهایی از بدن مانند زیر بغل و کشاله ران وجود دارند که دارای فولیکولهای مو زیادی میباشند. غدد آپوکرین بر خلاف غدد اکرین که در سطح پوست باز میشوند، در فولیکولهای مو ناحیه مورد نظر تخلیه شده و در ادامه در سطح پوست باز میشوند.
علت افزایش بوی بد عرق
بوی عرق در زمان بلوغ و به علت افزایش هرومونهایی به نام اندروژنها ایجاد میشود. این هورمونها تا زمان بلوغ فعال نیستند. به همین علت است که کسی از بوی عرق کودکان کوچک شکایتی نمیکند. بعد از فعالشدن این هورمونها عوامل دیگری نیز میتوانند بوی عرق را تقویت کنند، از جمله:
• موقعیتهای استرسزا
• تمرینات سنگین
• هوای گرم
• اضافه وزن
• تغییرات هورمونی
• لباسهای که سبب تجمع رطوبت در سطح بدن میشوند
• مشکلات سلامتی خاص، مثل دیابت، بیماریهای کبد یا مشکل کلیه
• بعضی داروها مثل داروهایی ضد افسردگی
• رژیم غذایی بعضی غذاهای چرب، روغنها یا مواد غذایی با بوی تند مثل سیر و پیاز
رفع بوی بد عرق با راهحلهای سادهای که میشناسیم:
استفاده از پدهای بهداشتی ضد تعریق
یکی دیگر از راهکارهایی که برای کاهش بوی بد زیر بغل رواج دارد استفاده از پد ضد عرق است. این پدها اغلب از جنس پنبه و یک بارمصرف هستند. پدها به لباس و پوست بدن چسبیده میشوند تا تعریق اضافی را جذب کنند. معمولاً افرادی که در ناحیه زیر بغل دچار تعریق زیاد میشوند این پدها را به کار میبرند. استفاده از این پدها مانع از ایجاد لکه روی لباس میشود. پدهای بهداشتی میتوانند تمام عرق زیر بغل را به خود جذب کنند. علاوه بر پدهای بهداشتی یکبار مصرف، پدهای بهداشتی که قابل شستشو هستند نیز وجود دارند. برخی از آنها دور بازو یا شانه بسته میشود. برخی به پوست میچسبند و برخی دیگر با استفاده از گیرههای فلزی یا نوار به لباس متصل میشوند. اگر پوست حساسی دارید قبل از استفاده، پد بهداشتی ضد تعریق را آزمایش کنید. ممکن است پد برای پوستهای حساس سبب ایجاد جوش شود. در صورت داشتن پوست حساس پدهای بهداشتی ضد عرق را انتخاب کنید که در تماس مستقیم با پوست شما قرار نمیگیرند؛ یعنی پدهایی که چسبنده نیستند!
به پوست اجازه ی نفس کشیدن بدهید
لباس هایی بپوشید که از الیاف طبیعی مانند پشم، ابریشم یا پنبه تهیه شده اند. این مواد کمک می کنند تا پوست شما نفس بکشد و عرق سریع تر از پوست شما تبخیر شود، در نتیجه احتمال ایجاد بوی بد زیربغل کاهش می یابد.
اصلاح کمک می کند.
از آنجاییکه موی زیر بغل بوی بد را در خود نگه میدارد و شرایطی ایده آل برای رشد باکتری ها ایجاد می کند، یکی از کارهای خوبی که می توانید بکنید، اصلاح موی زیربغل است.
دوره های مرتبط