تاریخچه مزوتراپی
این روش درمانی سابقهی زیادی در پزشکی سنتی و مدرن دارد. اولین استفادهها از این روش به قرن ۱۲ میلادی و کشور فرانسه باز میگردد. در آن سالها آمبروز پاره (پزشک دربار فرانسه) با استفاده از سوزن، سوراخهایی روی پوست ایجاد میکرد و داروهای گیاهی را روی سوراخها میریخت تا بهتر جذب پوست شوند. مزوتراپی به شکل امروزی و مدرن توسط پزشک فرانسوی دیگری در سال ۱۹۵۲ معرفی شد. دکتر میچل پیستور برای درمان بیماری آسم تزریق وریدی دارویی به نام پروکائین را تجویز میکرد. وی بعد از مدتی دید که ریزش موی برخی بیماران بهبود یافته است. دکتر پیستور برای درمان ریزش موی برخی از بیماران، پروکائین را به صورت زیر پوستی تزریق میکرد. وی نهایتاً در سال ۱۹۷۶ نام روش ابداعی خود را «مزوتراپی» گذاشت.
مزوتراپی چیست
مزوتراپی یک روش غیرتهاجمی با حداقل درد است که نیازی به بیهوشی و دوره نقاهت ندارد. این تکنیک شامل تزریق مواد خاصی در قالب ویال کوکتل های پوستی مزوتراپی است که به لایه میانی یا همان درم پوست توسط سوزن ریز تزریق می شود. برخی افراد دو یا چند کوکتل را با یکدیگر ترکیب می کنند؛ ترکیب مواد تزریق شده به پوست بستگی به نظر و صلاح دید پزشک یا “مزوتراپیست” دارد. در کل استفاده از روش مزوتراپی به طور گسترده ای به جوانسازی پوست، بهبود انواع مشکلات پوستی، کاهش وزن، تقویت موی سر، کاهش سلولیت و ….. کمک می کند. اگر مکانیسم تزریق مزوتراپی را بدانیم می توانیم به راحتی اثرات آن را پیش بینی کنیم. در مزوتراپی پزشک، بوسیله ی سوزن های مخصوص و بسیار کوچک، محلول کوکتل را به لایه ی میانی پوست تزریق می کند.
این لایه به راحتی توسط کرم ها یا سرم های موضعی قابل دسترسی نیست؛ اما با کمک تکنیک مزوتراپی می توان به راحتی به این بخش دسترسی پیدا کرد و مواد لازم برای رفع مشکلات پوستی را به آن رساند. مواد تزریقی بر اساس نوع مشکل متفاوت هستند و معمولا شامل ویتامین ها، مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها؛ داروهای محرک رشد مو و تقویت کننده ی فولیکول آن؛ یا حتی مواد تجزیه کننده ی چربی می باشند. محلول مزوتراپی ممکن است شامل مواد مختلفی باشد. مثلا؛ عصاره های گیاهی، ویتامین ها، آنزیم ها، مواد مغذی، هورمون ها، داروهایی مثل متسع کننده های عروق، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، آگونیست های رسپتور بتا، و آنتی بیوتیک ها
انژکتور مزوگان دستگاهی برای تزریق مایعات مغذی و مواد مغذی کلوئیدی آب مانند ، اسید هیالورونیک ، سم بوتولینوم ، سوزن املاح ، ماده سفید کننده HB و غیره استفاده میگردد. ویژگی بسیار مهم این دستگاه عدم استفاده از سرنگ برلی تزریق میباشد؛ عملکرد اصلی این دستگاه دقت بالای آن است.
آشنایی با دستگاه مزوگان
مزوگان نسبت به سایر دستگاه های تزریقی متفاوت بوده و قابلیت استفاده با فشار زیاد برای تزریق داروهای مایع را به صورت کاملا دقیق دارا میباشد و در نتیجه به راحتی و بسیار سریع موجب لیفت پوست میشود، همچنین این دستگاه قابلیت نفوذ به عمق کم تا زیاد را نیز به صورت دقیق دارا میباشد. تنظیم میزان تزریق نیز با استفاده از دکمه ای که روی دستگاه تعبیه شده ممکن میباشد.
مهمترین اثرات مثبت مزوگان بر پوست صورت
مرطوب کننده پوست
سفید کردن
لیفتینگ صورت
از بین بردن علائم کشش
اصلاح چین و چروک تثبیت کننده های تزریق
رفع تیرگی دور چشم
کانتورینگ صورت
کاهش منافذ باز پوست
آشنایی بیشتر با مراحل انجام مزو تراپی ؛
بعد از انجام آزمایشات و تشخیص انجام مزو تراپی مراحل انجام آن به صورت ذیل پیش خواهد رفت ؛
فرآیند آغاز درمان ؛
بعد از آماده سازی محلول ، تزریق به صورت سوزن و یا دستگاهی به اسم مزوگان ، انجام می گردد . سوزن تا به عمق یک میلی متری پوست نفوذ پیدا کرده و محلول به لایه های میانی پوست تزریق خواهد شد . بعد از به انجام رساندن تزریقات ، زخم های ریزی برروی پوست شکل می گیرد که عارضه ای طبیعی است و پس از چند روز بهبود پیدا می کند .
به چند جلسه درمانی نیاز دارم؟
تعداد جلسات مزوتراپی به شرایط شما و پاسخدهی پوستتان به درمان بستگی دارد. تعداد جلسات مزوتراپی معمولاً بین ۸ تا ۱۵ جلسه متغیر است. فواصل بین جلسات هم متغیر است. بیشتر اوقات ۴ جلسه اول با فواصل ۷ روزه و جلسات بعدی با فواصل دوهفتهای و ماهانه انجام میشود
دوره های مرتبط